LASTİK İŞ

ANKARA'DAKİ PATLAMADA 86 KİŞİ ÖLDÜ

Gündem 10.10.2015 - 12:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ANKARA'DAKİ PATLAMADA 86 KİŞİ ÖLDÜ

Ankara'daki tren garı kavşağında iki büyük patlama meydana geldi. 86 kişi öldü 126 kişi de yaralandı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Selami Altınok olayda en az 86 kişinin öldüğünü 126 kişinin de yaralandığını duyurdu. SAAT 10:00 SIRALARINDA MEYDANA GELDİ Bugün öğlen saatlerinde yapılacak ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. 86 ÖLÜ 126 YARALI İçişleri Bakanlığı’nda saldırı ile ilgili yapılan açıklamada; 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin de yaralandığı bildirildi. CANLI BOMBA ŞÜPHESİ Görgü tanıklarının ifadelerine göre, patlamanın canlı bomba saldırısı olacabileceği de söyleniyor. İTİNG İPTAL EDİLDİ Miting komitesi, mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı. “HALAY ÇEKENLERİN BULUNDUĞU YERDE PATLADI” Bir görgü tanığı: “Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.” dedi. KOCAELİ“DEN 200 KİŞİ GİTMİŞTİ HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, “Tren Garı’nın önünde toplandık hepimiz. Patlamadan 5 dakika önce HDP korteji olarak biz yola çıkmıştık. Kocaeli’den 200 kişilik bir grup olarak Ankara’daydık. SYKP ve Halkevleri’nden de arkadaşlarımız burada. Kocaeli’den bütün isimlere ulaşmaya çalıştım. Bize Kocaeli ile ilgili ulaşmış kötü bir haber yok. Yaralanan veya ölen Kocaelili bir vatandaşımız yok. Barış talebiyle geldiğimiz Ankara’da böyle bir üzücü olayın yaşanması bizleri derinden üzdü. Bütün derdimiz bu ülkede acıların dinmesi. Kimlerin barış, kimileri savaş istediği ortada. Miting iptal edildi. Şuanda Kocaelililer olarak araçlarımıza geri dönüyoruz. Sayım yapacağız. Hayatını kaybeden bütün dostlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Barış talebimizi hiçbir güç susturamayacak” diye konuştu.(Kaynak : Hürriyet)
Ankara'daki tren garı kavşağında iki büyük patlama meydana geldi. 86 kişi öldü 126 kişi de yaralandı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Selami Altınok olayda en az 86 kişinin öldüğünü 126 kişinin de yaralandığını duyurdu.

SAAT 10:00 SIRALARINDA MEYDANA GELDİ

Bugün öğlen saatlerinde yapılacak ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi.

86 ÖLÜ 126 YARALI

İçişleri Bakanlığı’nda saldırı ile ilgili yapılan açıklamada; 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin de yaralandığı bildirildi.

CANLI BOMBA ŞÜPHESİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, patlamanın canlı bomba saldırısı olacabileceği de söyleniyor.

İTİNG İPTAL EDİLDİ

Miting komitesi, mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.

“HALAY ÇEKENLERİN BULUNDUĞU YERDE PATLADI”

Bir görgü tanığı: “Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.” dedi.

KOCAELİ“DEN 200 KİŞİ GİTMİŞTİ
HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, “Tren Garı’nın önünde toplandık hepimiz. Patlamadan 5 dakika önce HDP korteji olarak biz yola çıkmıştık. Kocaeli’den 200 kişilik bir grup olarak Ankara’daydık. SYKP ve Halkevleri’nden de arkadaşlarımız burada. Kocaeli’den bütün isimlere ulaşmaya çalıştım. Bize Kocaeli ile ilgili ulaşmış kötü bir haber yok. Yaralanan veya ölen Kocaelili bir vatandaşımız yok. Barış talebiyle geldiğimiz Ankara’da böyle bir üzücü olayın yaşanması bizleri derinden üzdü. Bütün derdimiz bu ülkede acıların dinmesi. Kimlerin barış, kimileri savaş istediği ortada. Miting iptal edildi. Şuanda Kocaelililer olarak araçlarımıza geri dönüyoruz. Sayım yapacağız. Hayatını kaybeden bütün dostlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Barış talebimizi hiçbir güç susturamayacak” diye konuştu.(Kaynak : Hürriyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.