ANKETLER VE YENİ PARTİ !...

Asayiş 13.11.2019 - 17:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ANKETLER VE YENİ PARTİ !...

“Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, katılanların yüzde 32,7’si AKP, yüzde 25,9’u CHP, yüzde 15,4’ü MHP, yüzde 8,5’i HDP, yüzde 3,5’i İYİ Parti, yüzde 1,3’ü Saadet ve yüzde 11,8’i de kararsız şeklinde yanıt verdi.

Dün yeni bir anket yayınlandı.. “Cumhur İttifakı”na yakınlığıyla bilinen Murat Pözteki’nin sahibi olduğu ORC Araştırma Şirketi, Kasım ayında yaptığı anket sonuçlarını yayınladı.  “Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?”  sorusuna, katılanların yüzde 32,7’si AKP, yüzde 25,9’u CHP, yüzde 15,4’ü MHP,  yüzde 8,5’i HDP, yüzde 3,5’i İYİ Parti, yüzde 1,3’ü Saadet ve yüzde 11,8’i de kararsız şeklinde yanıt verdi. Sonuçlar böyle ; İktidar partisi hızla kan kaybetmeye devam ediyor... Şimdi partide 2. Dalga metal yorgunları istifa ve görevden almaları başladı... Yüzde 49’u tek başına gören AK Parti, Bir kaç yıl içinde yüzde 32’lere kadar geriledi.. Elbet bunda, ekonomik gösterge ve sokağın feryadının  büyük etkisi var.. Ak Parti için sıkıntı bununla sınırlı değil.. Ahmet Davcutoğlu ve Ali Babacan’ın parti kuracakları artık neredeyse kesinleşti.. Hatta, Davutoğlu’nun partisinin kurucular kurulu bile yayınlandı.. Muhtemelen Şubat ayı gibi de, Ali Babacan’ın partisinin haberlerini duyacağız.. “İkisinden de bir şey olmaz !” diyenler, İkisinin de potansiyel oy tabanının Ak Parti olduğunu unutmamalı.. Yani, Ak Parti’den alacakları bir kaç puan bile, iktidar partisini geri dönülmez bir yola sokabilir.. Bir de İYİ Parti’nin durumu gözden kaçmıyor ankette.. Son seçimde yüzde 10 barajını geçerek TBMM’ye 40’dan fazla vekil sokmayı başaran İYİ Parti, yüzde 3.5’lerde.. Parti oturmadan ekipçilik, hemşehricilik yarışına girenler, her halde durup düşüneceklerdir ne olduğunu.. Şimdilik gündem Suriye, ABD falan ama, Kısa süre sonra, İç politika da çok hızlı günler bizleri bekliyor.. Kalın Sağlıcakla..  
“Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, katılanların yüzde 32,7’si AKP, yüzde 25,9’u CHP, yüzde 15,4’ü MHP, yüzde 8,5’i HDP, yüzde 3,5’i İYİ Parti, yüzde 1,3’ü Saadet ve yüzde 11,8’i de kararsız şeklinde yanıt verdi.

Dün yeni bir anket yayınlandı..

“Cumhur İttifakı”na yakınlığıyla bilinen Murat Pözteki’nin sahibi olduğu ORC Araştırma Şirketi, Kasım ayında yaptığı anket sonuçlarını yayınladı.

 “Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” 
sorusuna, katılanların yüzde 32,7’si AKP, yüzde 25,9’u CHP, yüzde 15,4’ü MHP,  yüzde 8,5’i HDP, yüzde 3,5’i İYİ Parti, yüzde 1,3’ü Saadet ve yüzde 11,8’i de kararsız şeklinde yanıt verdi.

Sonuçlar böyle ;

İktidar partisi hızla kan kaybetmeye devam ediyor...

Şimdi partide 2. Dalga metal yorgunları istifa ve görevden almaları başladı...

Yüzde 49’u tek başına gören AK Parti,

Bir kaç yıl içinde yüzde 32’lere kadar geriledi..

Elbet bunda, ekonomik gösterge ve sokağın feryadının  büyük etkisi var..

Ak Parti için sıkıntı bununla sınırlı değil..

Ahmet Davcutoğlu ve Ali Babacan’ın parti kuracakları artık neredeyse kesinleşti..

Hatta, Davutoğlu’nun partisinin kurucular kurulu bile yayınlandı..

Muhtemelen Şubat ayı gibi de, Ali Babacan’ın partisinin haberlerini duyacağız..

“İkisinden de bir şey olmaz !” diyenler,

İkisinin de potansiyel oy tabanının Ak Parti olduğunu unutmamalı..

Yani, Ak Parti’den alacakları bir kaç puan bile, iktidar partisini geri dönülmez bir yola sokabilir..

Bir de İYİ Parti’nin durumu gözden kaçmıyor ankette..

Son seçimde yüzde 10 barajını geçerek TBMM’ye 40’dan fazla vekil sokmayı başaran İYİ Parti, yüzde 3.5’lerde..

Parti oturmadan ekipçilik, hemşehricilik yarışına girenler, her halde durup düşüneceklerdir ne olduğunu..

Şimdilik gündem Suriye, ABD falan ama,

Kısa süre sonra,

İç politika da çok hızlı günler bizleri bekliyor..

Kalın Sağlıcakla..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.