LASTİK İŞ

ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ

Sağlık 08.10.2018 - 11:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ

Anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programı kapsamında “Bebek Dostu ve Anne Dostu Hastane” unvanına sahip olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünü önemine dikkat çekmek için “Emzirme Günü” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Hastane İdaresi, çalışan personeller, anne ve anne adayları katılım sağladı. İlk 6 ay mutlaka anne sütü Etkinliğe katılan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; Yarınlarımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı olması, çocuklarımızın anne sütü ile beslenmesini sağlamak, bu konuya dikkat çekmek amacıyla 1-7 Ekim tarihlerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Bebekler için en iyi besin kaynağı anne sütüdür. Toplumdaki bireylerin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için annelerin bebeklerini anne sütü ile beslemelerini ve iyi eğitim vermelerini önemsiyoruz. Diğer yandan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin bu etkinliklerinden ziyadesiyle faydalanılmasını, hastaneyle bağlarını koparmamalarını istiyorum. Hepinize ve de bebeklerinize sağlık ve mutluluk içinde bir yaşam diliyorum, dedi. Teşvik ve bilgilendirmeye devam Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Anne sütü psikolojik, ekonomik, steril ve pratiktir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan bütün besin ve vitaminleri içermektedir. Şuana kadar anne sütüne yakın içerikli bir gıda üretilmiş değildir. Aynı zamanda 'Bebek Dostu Hastane' olarak emzirme konusunda anne ve anne adaylarına teşvik ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Dolayısıyla ilk 6 ayı mutlaka olmak şartıyla 2 yaşına kadar anne sütü diyoruz” diye konuştu. Kaymakam Altıntaş ve hastane idaresiyle birlikte pasta kesilerek annelere ikram edildi. Çok samimi bir ortamda kutlama gerçekleşti. Annelerde bu eğitim ve etkinlikten çok memnun olduklarını belirterek Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.
Anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programı kapsamında “Bebek Dostu ve Anne Dostu Hastane” unvanına sahip olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünü önemine dikkat çekmek için “Emzirme Günü” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Hastane İdaresi, çalışan personeller, anne ve anne adayları katılım sağladı.

İlk 6 ay mutlaka anne sütü

Etkinliğe katılan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; Yarınlarımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı olması, çocuklarımızın anne sütü ile beslenmesini sağlamak, bu konuya dikkat çekmek amacıyla 1-7 Ekim tarihlerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Bebekler için en iyi besin kaynağı anne sütüdür. Toplumdaki bireylerin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için annelerin bebeklerini anne sütü ile beslemelerini ve iyi eğitim vermelerini önemsiyoruz. Diğer yandan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin bu etkinliklerinden ziyadesiyle faydalanılmasını, hastaneyle bağlarını koparmamalarını istiyorum. Hepinize ve de bebeklerinize sağlık ve mutluluk içinde bir yaşam diliyorum, dedi.

Teşvik ve bilgilendirmeye devam

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Anne sütü psikolojik, ekonomik, steril ve pratiktir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan bütün besin ve vitaminleri içermektedir. Şuana kadar anne sütüne yakın içerikli bir gıda üretilmiş değildir. Aynı zamanda 'Bebek Dostu Hastane' olarak emzirme konusunda anne ve anne adaylarına teşvik ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Dolayısıyla ilk 6 ayı mutlaka olmak şartıyla 2 yaşına kadar anne sütü diyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Altıntaş ve hastane idaresiyle birlikte pasta kesilerek annelere ikram edildi. Çok samimi bir ortamda kutlama gerçekleşti. Annelerde bu eğitim ve etkinlikten çok memnun olduklarını belirterek Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.