LASTİK İŞ
ismail

ANNEYE GÜNDE 70 TL ÇOCUĞA 400 TL

Ekonomi 24.09.2018 - 15:11, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ANNEYE GÜNDE 70 TL ÇOCUĞA 400 TL

Meslek edinme kursuna giden anneye her gün 70 TL harçlık verilecek. Ayrıca çalışan anneye de bakım parası olarak 400 TL destek ödenecek.

Kadının iş hayatında varlığını sürdürebilmesi adına yapılan desteklere bir yenisi daha ekleniyor. Çalışan anneye çocuklarını bakacak bir kimse çalıştırması durumunda bakım desteği verilecek. 400 TL tutarında olacak olan bakım parasının yanında, bir diğer ödenek de dikkat çekiyor. İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kursuna katılım sağlayan annelerin ceplerine 70 TL harçlık koyulacak. TEŞVİKTEN YARARLANMA Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan teşviklerden yararlanmak için ise bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Teşviklerden yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturasının gerekiyor. SGK Sicil Numarasının yer aldığı belgeyle birlikte kursprogramı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek. Kaynak: Takvim
Meslek edinme kursuna giden anneye her gün 70 TL harçlık verilecek. Ayrıca çalışan anneye de bakım parası olarak 400 TL destek ödenecek.

Kadının iş hayatında varlığını sürdürebilmesi adına yapılan desteklere bir yenisi daha ekleniyor. Çalışan anneye çocuklarını bakacak bir kimse çalıştırması durumunda bakım desteği verilecek. 400 TL tutarında olacak olan bakım parasının yanında, bir diğer ödenek de dikkat çekiyor. İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kursuna katılım sağlayan annelerin ceplerine 70 TL harçlık koyulacak.

TEŞVİKTEN YARARLANMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan teşviklerden yararlanmak için ise bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Teşviklerden yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturasının gerekiyor. SGK Sicil Numarasının yer aldığı belgeyle birlikte kursprogramı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek. Kaynak: Takvim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.