LASTİK İŞ
ismail

ARTVİNLİ UYARDI "İŞ VERENLER DİKKAT !.''

Gölcük 25.01.2017 - 21:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ARTVİNLİ UYARDI "İŞ VERENLER DİKKAT !.''

Az Tehlikeli İşyerlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti alma zorunluluğu 01 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak....

  ONDAN AZ ÇALIŞANI OLAN AZ TEHLİKELİ İŞYERERİ SAHİBİ ESNAFIMIZIN DİKKATİNE.   Az Tehlikeli İşyerlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti alma zorunluluğu 01 Temmuz 2017 tarihinde başlayacaktır. Bununla birlikte Ondan az çalışanı olan az tehlikeli işyerlerinde ( İşyerinizin Tehlike sınıfını öğrenmek için 0 262 407 00 42 numaralı telefondan İkizler OSGB den destek alabilirsiniz)  iş güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yapılabilmesi ile ilgili bir istisna oluşturulup Ondan az çalışanı bulunan az tehlikeli sınıfta yer alan işveren veya vekilleri için sertifika almak koşuluyla işe giriş ve muayene hariç, iş güvenliği hizmetlerini işveren veya vekillerinin yürütebilmesi sağlandı, ön koşul olarak  18 yaşının büyük olunması, https://sinav.anadolu.edu.tr/sb2 adresine 10 Şubat 2017 tarihine kayıt yaptırılması, 14 Mayıs 2017 tarihinde belirlenecek  merkezlerde yapılacak sınava katılıp başarılı olması gerekmektedir. Sınavı geçip sertifikayı almaya hak kazanan işveren veya vekilleri iş güvenliği hizmetini kendileri yapıp İş sağlığı konusunda Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden hizmet almaya devam edeceklerdir.   Umarım bakanlık bir ileri adım atıp ondan az çalışanı olan Az tehlikeli işyerlerinin işyeri hekimi hizmetinin ASM ler tarafından verilmesini sağlanır. Bu durumda nemi olur,  esnafımızın üzerinde yük oluşturacak İşyeri hekimi faturasını kalkar, İşyeri hekimi belgesine sahip ve belgesini kullanmayan hekim arkadaşların belgeleri kullanılmış ve atıl durumdan kurtarılmış olur, Kayıt dışında kalan esnafımız olmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği şemsiyesinin dışında kalan çalışanımız olmaz. Olası meslek hastalıkları kayıt altına alınmış olur.   Emniyetli, kazasız günler dilerim. Hasan Basri ARTVİNLİ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Az Tehlikeli İşyerlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti alma zorunluluğu 01 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak....

 

ONDAN AZ ÇALIŞANI OLAN AZ TEHLİKELİ İŞYERERİ SAHİBİ ESNAFIMIZIN DİKKATİNE.

 

Az Tehlikeli İşyerlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti alma zorunluluğu 01 Temmuz 2017 tarihinde başlayacaktır.

Bununla birlikte Ondan az çalışanı olan az tehlikeli işyerlerinde ( İşyerinizin Tehlike sınıfını öğrenmek için 0 262 407 00 42 numaralı telefondan İkizler OSGB den destek alabilirsiniz)  iş güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yapılabilmesi ile ilgili bir istisna oluşturulup Ondan az çalışanı bulunan az tehlikeli sınıfta yer alan işveren veya vekilleri için sertifika almak koşuluyla işe giriş ve muayene hariç, iş güvenliği hizmetlerini işveren veya vekillerinin yürütebilmesi sağlandı, ön koşul olarak  18 yaşının büyük olunması, https://sinav.anadolu.edu.tr/sb2 adresine 10 Şubat 2017 tarihine kayıt yaptırılması, 14 Mayıs 2017 tarihinde belirlenecek  merkezlerde yapılacak sınava katılıp başarılı olması gerekmektedir. Sınavı geçip sertifikayı almaya hak kazanan işveren veya vekilleri iş güvenliği hizmetini kendileri yapıp İş sağlığı konusunda Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden hizmet almaya devam edeceklerdir.

 

Umarım bakanlık bir ileri adım atıp ondan az çalışanı olan Az tehlikeli işyerlerinin işyeri hekimi hizmetinin ASM ler tarafından verilmesini sağlanır.

Bu durumda nemi olur,  esnafımızın üzerinde yük oluşturacak İşyeri hekimi faturasını kalkar, İşyeri hekimi belgesine sahip ve belgesini kullanmayan hekim arkadaşların belgeleri kullanılmış ve atıl durumdan kurtarılmış olur, Kayıt dışında kalan esnafımız olmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği şemsiyesinin dışında kalan çalışanımız olmaz. Olası meslek hastalıkları kayıt altına alınmış olur.

 

Emniyetli, kazasız günler dilerim.

Hasan Basri ARTVİNLİ

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.