ASILSIZ İHBARA CEZA GELİYOR

Sağlık 08.12.2016 - 10:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ASILSIZ İHBARA CEZA GELİYOR

112 Acil Ambulans hizmetlerinden faydalanan 3 vatandaş, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 1-7 Aralık “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” sebebiyle düzenlediği farkındalık organizasyonunda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

112 Acil Ambulans hizmetlerinden faydalanan 3 vatandaş, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 1-7 Aralık “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” sebebiyle düzenlediği farkındalık organizasyonunda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Program sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz “112 acil servis aramalarının yüzde 95 asılsızdır” açıklamasında bulundu.   YÜZDE 95 ASILSIZDIR Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sahte ihbarların saniyelerle yarışan 112 Acil Ambulans ekiplerini zor durumda bıraktığını söyleyen Durmaz “Bizler sistemin sağlıklı şekilde işlemesini istiyoruz. 112 Acil Ambulansların peşine araçlar düşerek kendisine trafikte yol bulmaya çalışmaktadır. 112 Acil Servisleri boşa arayanlar da vardır. 112 acil servis aramalarının yüzde 95 asılsızdır. Şimdi ortak çağrıya geçilmiştir. Şuan bütün acil çağrı merkezler tek çatı altında birleştirildi. Boşuna aramalarda suç sayılmaktadır. Tespit edildiği an 250 TL ceza kesilmektedir. Takibinde 500 TL, sonrasında savcılık kararı ile mahkumiyet verilmektedir” açıklamasında bulundu.   ASLİ İŞLERİMİZİN YAPILMASI ENGELLENMEKTEDİR İnsanlar tarafından boşuna aranıyoruz diyen Durmaz “Bizler saniyelerle yarışıyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olan hastaya geç gidildiği zaman ne olacak. Bize gölge etmesinler. Sınırsız kaynağımız yoktur. 40’a yakın istasyonumuz bulunmaktadır. 600’e yakın personelimiz vardır. Bu olayın maddi tarafına hiç girmiyorum. Bir ambulansın maliyeti 180 bin TL’dir. İlimizde 186 ambulans vardır. Obezite taşıyan, çoklu yararlanma olaylarında kullanılan ambulanslar vardır. Bu yaptıklarımızı bozmaya çalışanlar vardır. Ülke genelinde bu durumda aynı şekildedir. Köpeği için bile bizleri arayanlar vardır. Asli işlerimizin yapılması engellenmektedir. Boşa gitmek bizleri zor durumda bırakmaktadır. Bizlere teşekkür edilmesi yeterlidir” ifadelerini kullandı. 
112 Acil Ambulans hizmetlerinden faydalanan 3 vatandaş, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 1-7 Aralık “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” sebebiyle düzenlediği farkındalık organizasyonunda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

112 Acil Ambulans hizmetlerinden faydalanan 3 vatandaş, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 1-7 Aralık “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” sebebiyle düzenlediği farkındalık organizasyonunda sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Program sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz “112 acil servis aramalarının yüzde 95 asılsızdır” açıklamasında bulundu.

 

YÜZDE 95 ASILSIZDIR

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sahte ihbarların saniyelerle yarışan 112 Acil Ambulans ekiplerini zor durumda bıraktığını söyleyen Durmaz “Bizler sistemin sağlıklı şekilde işlemesini istiyoruz. 112 Acil Ambulansların peşine araçlar düşerek kendisine trafikte yol bulmaya çalışmaktadır. 112 Acil Servisleri boşa arayanlar da vardır. 112 acil servis aramalarının yüzde 95 asılsızdır. Şimdi ortak çağrıya geçilmiştir. Şuan bütün acil çağrı merkezler tek çatı altında birleştirildi. Boşuna aramalarda suç sayılmaktadır. Tespit edildiği an 250 TL ceza kesilmektedir. Takibinde 500 TL, sonrasında savcılık kararı ile mahkumiyet verilmektedir” açıklamasında bulundu.

 

ASLİ İŞLERİMİZİN YAPILMASI ENGELLENMEKTEDİR

İnsanlar tarafından boşuna aranıyoruz diyen Durmaz “Bizler saniyelerle yarışıyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olan hastaya geç gidildiği zaman ne olacak. Bize gölge etmesinler. Sınırsız kaynağımız yoktur. 40’a yakın istasyonumuz bulunmaktadır. 600’e yakın personelimiz vardır. Bu olayın maddi tarafına hiç girmiyorum. Bir ambulansın maliyeti 180 bin TL’dir. İlimizde 186 ambulans vardır. Obezite taşıyan, çoklu yararlanma olaylarında kullanılan ambulanslar vardır. Bu yaptıklarımızı bozmaya çalışanlar vardır. Ülke genelinde bu durumda aynı şekildedir. Köpeği için bile bizleri arayanlar vardır. Asli işlerimizin yapılması engellenmektedir. Boşa gitmek bizleri zor durumda bırakmaktadır. Bizlere teşekkür edilmesi yeterlidir” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.