LASTİK İŞ

ASIM BEBEK HAYATA TUTUNDU

Sağlık 21.11.2017 - 11:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ASIM BEBEK HAYATA TUTUNDU

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde yemek borusu olmadan doğan bebeğe başarılı bir operasyon gerçekleştirilerek sağlığına kavuşturuldu.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde doğuştan yemek borusu olmayan bir günlük bebeğe yeni yemek borusu yapıldı. Aynı hastanede veri giriş personeli olarak çalışan Ekrem Doğar’ın eşi Neslihan Doğar çiftinin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde erkek çocuğu dünyaya geldi.  Ekrem-Neslihan Doğar  çiftinin ilk yaşayan evlatları Ahmet Asım ismi verilen bebek, hastanede yapılan ilk muayenesi ardından morarma ve tükrüğünü yutamama nedeniyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı. YENİ YEMEK BORUSU YAPILDI Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlanan ve yapılan tetkiklerinde özefagusunun (yemek borusu) olmadığı saptanan Ahmet Asım Doğar’ın ameliyata alınmasına karar verildi. Kocaeli Kamu hastaneleri Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Onursal Varlıklı, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak ve ekibi tarafından yapılan operasyonla doğuştan yemek borusu olmayan bebeğe yeni yemek borusu onarımı  (özefagus atrezisi onarımı) ve nefes borusunun yemek borusuna olan bağlantısının ayrılması  (trakeaözefagial fistül) yaklaşık 2,5 saat süren ameliyat ile gerçekleştirildi. Minik Ahmet Asım Doğar başarılı geçen ameliyatının ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde takip edilmeye başlandı. Yattığı dönem içerisinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak  ve Yenidoğan Yogun Bakım Sorumlu hekimleri Doç.Dr. Özge Pehlevan, Uzm.Dr.Birgül Say ve ekibi tarafından 10 gün boyunca takip edildi ve ameliyattan 10 gün sonra sorunsuz olarak  annesinin kucağına teslim edildi. YEMEK BORUSUNUN KAPALI OLMASI 3-4 BİN DOĞUMDA 1 GÖRÜLÜYOR Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak, özefagus atrezisinin nadir görülen bir anomali olduğunu belirterek, "Bu durum 3-4 bin doğumda 1 görülür. Klasik bulgusu hayatın ilk birkaç saatinde gelişen beslenme zorluğu, boğulma hissi, ağızdan köpük gelmesi ve solunum sıkıntısıdır. Ahmet Asım  bebeğin hastanemizde doğumunun ardından yapılan muaynesinde ağzından bol köpük gelmesi beslenememe şikayeti oldugu tespit edildi.Bu  nedenle  yapılan tetkiklerin sonucunda Ahmet Asım bebeğin  yemek borusunun olmadığı ve nefes borusunun yemek borusuna açıldığı tanısı konuldu. Hastamız yenidoğan yoğun bakım servisine alındıktan sonra 24 saat geçmeden çok kısa sürede ilave ek hastalıklar ile ilgili taramaları tamamlandıktan sonra hastanemiz ameliyathanesinde bu operasyon gerçekleştirildi. Ahmet Asım bebeğimizi 10 gün gibi kısa sürede taburcu edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 
SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde yemek borusu olmadan doğan bebeğe başarılı bir operasyon gerçekleştirilerek sağlığına kavuşturuldu.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde doğuştan yemek borusu olmayan bir günlük bebeğe yeni yemek borusu yapıldı.

Aynı hastanede veri giriş personeli olarak çalışan Ekrem Doğar’ın eşi Neslihan Doğar çiftinin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde erkek çocuğu dünyaya geldi.  Ekrem-Neslihan Doğar  çiftinin ilk yaşayan evlatları Ahmet Asım ismi verilen bebek, hastanede yapılan ilk muayenesi ardından morarma ve tükrüğünü yutamama nedeniyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

YENİ YEMEK BORUSU YAPILDI

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlanan ve yapılan tetkiklerinde özefagusunun (yemek borusu) olmadığı saptanan Ahmet Asım Doğar’ın ameliyata alınmasına karar verildi. Kocaeli Kamu hastaneleri Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Onursal Varlıklı, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak ve ekibi tarafından yapılan operasyonla doğuştan yemek borusu olmayan bebeğe yeni yemek borusu onarımı  (özefagus atrezisi onarımı) ve nefes borusunun yemek borusuna olan bağlantısının ayrılması  (trakeaözefagial fistül) yaklaşık 2,5 saat süren ameliyat ile gerçekleştirildi. Minik Ahmet Asım Doğar başarılı geçen ameliyatının ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde takip edilmeye başlandı. Yattığı dönem içerisinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak  ve Yenidoğan Yogun Bakım Sorumlu hekimleri Doç.Dr. Özge Pehlevan, Uzm.Dr.Birgül Say ve ekibi tarafından 10 gün boyunca takip edildi ve ameliyattan 10 gün sonra sorunsuz olarak  annesinin kucağına teslim edildi.

YEMEK BORUSUNUN KAPALI OLMASI 3-4 BİN DOĞUMDA 1 GÖRÜLÜYOR

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi  Başhekim Yardımcısı Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak, özefagus atrezisinin nadir görülen bir anomali olduğunu belirterek, "Bu durum 3-4 bin doğumda 1 görülür. Klasik bulgusu hayatın ilk birkaç saatinde gelişen beslenme zorluğu, boğulma hissi, ağızdan köpük gelmesi ve solunum sıkıntısıdır. Ahmet Asım  bebeğin hastanemizde doğumunun ardından yapılan muaynesinde ağzından bol köpük gelmesi beslenememe şikayeti oldugu tespit edildi.Bu  nedenle  yapılan tetkiklerin sonucunda Ahmet Asım bebeğin  yemek borusunun olmadığı ve nefes borusunun yemek borusuna açıldığı tanısı konuldu. Hastamız yenidoğan yoğun bakım servisine alındıktan sonra 24 saat geçmeden çok kısa sürede ilave ek hastalıklar ile ilgili taramaları tamamlandıktan sonra hastanemiz ameliyathanesinde bu operasyon gerçekleştirildi. Ahmet Asım bebeğimizi 10 gün gibi kısa sürede taburcu edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.