AŞIRI TERLEMEYE BOTOKSLA ÇÖZÜM AİLE KONAK’ta

Sağlık 04.07.2019 - 13:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AŞIRI TERLEMEYE BOTOKSLA ÇÖZÜM AİLE KONAK’ta

Terlemek, vücut ısısının ayarlanmasını sağlayan gerekli ve sağlıklı bir fiziksel süreç. Terlemek hava sıcaklığı yükseldiğinde ya da hastalık, fiziksel aktivite gibi nedenlerle vücut ısısı arttığında ısının düşmesini sağlar..

Ergenlikle beraber kasıklarda ve koltuk altındaki ter bezleri daha çok harekete geçmeye başlar. Bu bölgelerde gözlenen terleme vücudun diğer bölgelerine göre daha keskin kokulu ve yoğun olabilir. Sosyal hayatta bu kokular olumsuz etkilere yol açmaktadır. Özellikle stres ve fizik aktiviteyle artan terlemeler nedeniyle sorun yaşayan kişiler; günde birkaç kez yıkanmak, sürekli deodorant ve parfüm kullanmak gibi yöntemlere başvurarak geçici çözümler arar. Aile Konak Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Apdullah YILDIRIM, botoksla terleme tedavisinin detaylarını anlattı.   On dakikada terlemeden kurtulun   Koltukaltı için uygulanan botoks uygulaması yaklaşık olarak 10 dakika sürer. Botoksun etkisi genellikle 9 ay boyunca sürer ve terleme miktarını büyük oranda azaltır.  18 yaşından büyük olmak koşuluyla herkese uygulanabilir. Ancak gebelere ve emzirenlere tavsiye edilmez. Koltukaltı botoksunun etkisi yaklaşık olarak 9 ay sürer. Dolayısıyla botoksun belli aralıklarla yinelenmesi gerekir. Botoks uygulaması, bu konuda deneyimli ve eğitimli, yani profesyonel kişilerce yapılıyorsa işlemin riskleri yok denecek kadar az. Çok nadir olarak uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık görülebilir. Botoksta ağrı olur mu? Deri içine yapılan bütün enjekisyonlarda olduğu gib, botoksta da bir miktar aprı olur, ancak bunu gidermek için lokal anestezik içeren kremler uygulanabilir. Botoksun bu bölgede neden olduğu ağrı, koltukaltına uygulanan ağda, eğilasyon ya da laser epilasyon işlemleri ile kıyaslandığında çok daha düşüktür. Botoks uygulaması sonrası hasta günlük yaşantısına hemen geri dönebilir. İşlemden birkaç saat sonra duş alabilir. Altta yatan nedenler göz ardı edilmemeli Aşırı terleme teşhisinde hem ter bezlerinde, hem de bunları uyaran sinirlerde bir sorun olduğu düşünülerek kontroller buna göre yapılır. Tedavi öncesinde ilk olarak duruma yol açan sistemik bir hastalık olup olmadığı araştırılır. Çeşitli hormonal bozukluklar, özellikle de tiroit hastalıkları terlemeyi arttırabilir. Terlemeyi azaltıcı b,r takım bölgesel ya da sistemik ilaçlar kullanılabilir ancak bunları etkisi sınırlı kalır ve yan etkileri çok fazla görülür. Botoks tedavisi terlemeyi 6-9 ay engeller Sın dönemde terleme tedavisinde botok yöntemi sıkça kullanılıyor. Bu yöntemde koltukaltına, avuç içi ve ayak tabanlarına botoks iğneleri uygulanır ve terleme 6-9 ay boyunca engellenebilir. Botoks tedavisi hastane ortamında 10 dakikalık bir senas şeklinde gerçekleştirilir. Bu yöntem ömür boyu sonuç vermese de 10 dakikalık bir uygulama ile kişi uzun süre rahat eder. Uygulama kolaylığı olması da tercih edilme nedenleri arasındadır.
Terlemek, vücut ısısının ayarlanmasını sağlayan gerekli ve sağlıklı bir fiziksel süreç. Terlemek hava sıcaklığı yükseldiğinde ya da hastalık, fiziksel aktivite gibi nedenlerle vücut ısısı arttığında ısının düşmesini sağlar..

Ergenlikle beraber kasıklarda ve koltuk altındaki ter bezleri daha çok harekete geçmeye başlar. Bu bölgelerde gözlenen terleme vücudun diğer bölgelerine göre daha keskin kokulu ve yoğun olabilir. Sosyal hayatta bu kokular olumsuz etkilere yol açmaktadır. Özellikle stres ve fizik aktiviteyle artan terlemeler nedeniyle sorun yaşayan kişiler; günde birkaç kez yıkanmak, sürekli deodorant ve parfüm kullanmak gibi yöntemlere başvurarak geçici çözümler arar. Aile Konak Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Apdullah YILDIRIM, botoksla terleme tedavisinin detaylarını anlattı.

 

On dakikada terlemeden kurtulun

 

Koltukaltı için uygulanan botoks uygulaması yaklaşık olarak 10 dakika sürer. Botoksun etkisi genellikle 9 ay boyunca sürer ve terleme miktarını büyük oranda azaltır.  18 yaşından büyük olmak koşuluyla herkese uygulanabilir. Ancak gebelere ve emzirenlere tavsiye edilmez. Koltukaltı botoksunun etkisi yaklaşık olarak 9 ay sürer. Dolayısıyla botoksun belli aralıklarla yinelenmesi gerekir. Botoks uygulaması, bu konuda deneyimli ve eğitimli, yani profesyonel kişilerce yapılıyorsa işlemin riskleri yok denecek kadar az. Çok nadir olarak uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık görülebilir.

Botoksta ağrı olur mu?

Deri içine yapılan bütün enjekisyonlarda olduğu gib, botoksta da bir miktar aprı olur, ancak bunu gidermek için lokal anestezik içeren kremler uygulanabilir. Botoksun bu bölgede neden olduğu ağrı, koltukaltına uygulanan ağda, eğilasyon ya da laser epilasyon işlemleri ile kıyaslandığında çok daha düşüktür. Botoks uygulaması sonrası hasta günlük yaşantısına hemen geri dönebilir. İşlemden birkaç saat sonra duş alabilir.

Altta yatan nedenler göz ardı edilmemeli

Aşırı terleme teşhisinde hem ter bezlerinde, hem de bunları uyaran sinirlerde bir sorun olduğu düşünülerek kontroller buna göre yapılır. Tedavi öncesinde ilk olarak duruma yol açan sistemik bir hastalık olup olmadığı araştırılır. Çeşitli hormonal bozukluklar, özellikle de tiroit hastalıkları terlemeyi arttırabilir. Terlemeyi azaltıcı b,r takım bölgesel ya da sistemik ilaçlar kullanılabilir ancak bunları etkisi sınırlı kalır ve yan etkileri çok fazla görülür.

Botoks tedavisi terlemeyi 6-9 ay engeller

Sın dönemde terleme tedavisinde botok yöntemi sıkça kullanılıyor. Bu yöntemde koltukaltına, avuç içi ve ayak tabanlarına botoks iğneleri uygulanır ve terleme 6-9 ay boyunca engellenebilir. Botoks tedavisi hastane ortamında 10 dakikalık bir senas şeklinde gerçekleştirilir. Bu yöntem ömür boyu sonuç vermese de 10 dakikalık bir uygulama ile kişi uzun süre rahat eder. Uygulama kolaylığı olması da tercih edilme nedenleri arasındadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.