LASTİK İŞ
ismail

ASIRLIK ÇINAR KESİLECEK

Gündem 16.10.2019 - 19:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ASIRLIK ÇINAR KESİLECEK

İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki röntgenleri çekilmeye devam edilen asırlık çınarlardan biri, çürük ve mekanik direnci zayıflamış olmasından dolayı 17 Ekim saat 00.00’da kesilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından verilen talimat doğrultusunda İzmit Yürüyüş Yolu’nun asırlık çınarlarının tedavisine devam ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğinde İzmit Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınarların röntgeni çekilmeye devam ediliyor. Ekipler tarafından Fevziye Camii önündeki 10 tescil numaralı çınar ağacının mekanik direncinin zayıflamış olduğu ve çürüklerle dolu olduğu tespit edildi. Bu kapsamda ileriki zamanlarda oluşabilecek öngörülemeyen devrilme riski ile can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmemesi için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinle çınar ağacının kesilmesi kararı alındı. BAŞKAN BÜYÜKAKIN, KESİLECEK ÇINAR HAKKINDA BİLGİLER ALDI Fevziye Camii’nde öğle namazını kılan Kocaeli Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın; Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Aydınlık ve Mustafa Altay ile birlikte kesilme kararı alınan tarihi çınarın yanına gelerek Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan’dan son bilgileri aldı. GEREKLİ TEDBİRLER ALINDIKTAN SONRA KESİLECEK Akustik Tomografi cihazı ile asırlık çınar ağacının röntgenini çeken ekipler, iç kısımlardaki çürüyen ve kuruyan bölümleri tespit ettikten sonra ağacın kök ve gövdede durum tespiti, acil bakım ve koruma tedbirleri ve uzun dönemli bakım programını içeren teknik raporu ortaya çıkardı. Rapor sonunda tarihi çınar ağacının devrilme riski bulunması ile can ve mal kaybına yol açabilecek olmasından dolayı Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinle kesilme kararı alındı. Karar gereği çınar ağacı 17 Ekim saat 00.00’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından gerekli tedbirler alındıktan sonra kesilecek.  
İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki röntgenleri çekilmeye devam edilen asırlık çınarlardan biri, çürük ve mekanik direnci zayıflamış olmasından dolayı 17 Ekim saat 00.00’da kesilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından verilen talimat doğrultusunda İzmit Yürüyüş Yolu’nun asırlık çınarlarının tedavisine devam ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğinde İzmit Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınarların röntgeni çekilmeye devam ediliyor. Ekipler tarafından Fevziye Camii önündeki 10 tescil numaralı çınar ağacının mekanik direncinin zayıflamış olduğu ve çürüklerle dolu olduğu tespit edildi. Bu kapsamda ileriki zamanlarda oluşabilecek öngörülemeyen devrilme riski ile can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmemesi için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinle çınar ağacının kesilmesi kararı alındı.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, KESİLECEK ÇINAR HAKKINDA BİLGİLER ALDI

Fevziye Camii’nde öğle namazını kılan Kocaeli Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın; Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Aydınlık ve Mustafa Altay ile birlikte kesilme kararı alınan tarihi çınarın yanına gelerek Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan’dan son bilgileri aldı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDIKTAN SONRA KESİLECEK

Akustik Tomografi cihazı ile asırlık çınar ağacının röntgenini çeken ekipler, iç kısımlardaki çürüyen ve kuruyan bölümleri tespit ettikten sonra ağacın kök ve gövdede durum tespiti, acil bakım ve koruma tedbirleri ve uzun dönemli bakım programını içeren teknik raporu ortaya çıkardı. Rapor sonunda tarihi çınar ağacının devrilme riski bulunması ile can ve mal kaybına yol açabilecek olmasından dolayı Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinle kesilme kararı alındı. Karar gereği çınar ağacı 17 Ekim saat 00.00’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından gerekli tedbirler alındıktan sonra kesilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.