LASTİK İŞ

''ATATÜRKSÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ''

Gölcük 26.09.2017 - 08:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''ATATÜRKSÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ''

ADD ve Eğitim-İş’in ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte tarihçi yazar Mustafa Solak yeni müfredatın getirdikleri ve götürdüklerini anlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitimk-İş) birlikte organize ettikleri etkinlik Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Konferansı veren tarihçi yazar Mustafa Solak yeni müfredatın getirdikleri ve götürdüklerini örnekler vererek anlattı. Çok yoğun olmasa da konferansa Eğitim-İş ve ADD üyelerinin yanında CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi, eski Gölcük Kaymakamı ve Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir de katıldı. AÇILIŞ KONUŞMALARI Konferansın açılış konuşmasını ADD Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak yaptı. Bucak konuşmasında özet olarak “Bilimin yerine dinci anlayışın konulmaya çalışılmasına, laik cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere verilmesine hayır diyoruz. Ders kitaplarının Atatürk’ü ve Atatürk’ün önderlik ettiği devrimleri anlatan bilgilerle, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz” dedi. Bucak’ın konuşmasının ardından Eğitim-İş Kocaeli İl Başkanı Emine Çalık ve Eğitim-İş Gölcük Şube Başkanı Celal Doğan’ın yaptıkları kısa konuşmalardan sonra tarihçi yazar Mustafa Solak konferansına başladı. MÜFREDATTAN ÖRNEKLER Elinde bulunan imam hatip ortaokullarında okutulan akait ve kelam kitaplarından örnekler vererek konferansına başladı Mustafa Solak. Öğrencilere iki kız kardeşin veya hala ile yeğenin aynı erkekle evlenip evlenemeyecekleri gibi konuların okullardaki ders müfredatlarında neden işlenildiğini akıcı bir dille anlattı tarihçi Mustafa Solak. LAİKLİK VE CİHAT Ayrıca laiklik konusuna da değinen Mustafa Solak “Laiklik manevi yozlaşma sebebidir deniliyor yeni müfredatta” şeklinde konuştu. Cihat konusunda ise “Fıkıh kitaplarında Allah yolunda silahla yapılan savaşın ve ganimetlerin paylaşılması anlatılıyor” dedi. Konuşmasından sonra tarihçi yazar Mustafa Solak izleyicilerin yeni müfredat hakkındaki çeşitli sorularını cevaplandırdı.  
ADD ve Eğitim-İş’in ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte tarihçi yazar Mustafa Solak yeni müfredatın getirdikleri ve götürdüklerini anlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitimk-İş) birlikte organize ettikleri etkinlik Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Konferansı veren tarihçi yazar Mustafa Solak yeni müfredatın getirdikleri ve götürdüklerini örnekler vererek anlattı. Çok yoğun olmasa da konferansa Eğitim-İş ve ADD üyelerinin yanında CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi, eski Gölcük Kaymakamı ve Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir de katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMALARI

Konferansın açılış konuşmasını ADD Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak yaptı. Bucak konuşmasında özet olarak “Bilimin yerine dinci anlayışın konulmaya çalışılmasına, laik cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere verilmesine hayır diyoruz. Ders kitaplarının Atatürk’ü ve Atatürk’ün önderlik ettiği devrimleri anlatan bilgilerle, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz” dedi.

Bucak’ın konuşmasının ardından Eğitim-İş Kocaeli İl Başkanı Emine Çalık ve Eğitim-İş Gölcük Şube Başkanı Celal Doğan’ın yaptıkları kısa konuşmalardan sonra tarihçi yazar Mustafa Solak konferansına başladı.

MÜFREDATTAN ÖRNEKLER

Elinde bulunan imam hatip ortaokullarında okutulan akait ve kelam kitaplarından örnekler vererek konferansına başladı Mustafa Solak. Öğrencilere iki kız kardeşin veya hala ile yeğenin aynı erkekle evlenip evlenemeyecekleri gibi konuların okullardaki ders müfredatlarında neden işlenildiğini akıcı bir dille anlattı tarihçi Mustafa Solak.

LAİKLİK VE CİHAT

Ayrıca laiklik konusuna da değinen Mustafa Solak “Laiklik manevi yozlaşma sebebidir deniliyor yeni müfredatta” şeklinde konuştu. Cihat konusunda ise “Fıkıh kitaplarında Allah yolunda silahla yapılan savaşın ve ganimetlerin paylaşılması anlatılıyor” dedi. Konuşmasından sonra tarihçi yazar Mustafa Solak izleyicilerin yeni müfredat hakkındaki çeşitli sorularını cevaplandırdı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.