LASTİK İŞ
ismail

Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye, WRC’nin en hızlı toprak rallisi Finlandiya için hazır!

Spor 26.07.2018 - 17:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye, WRC’nin en hızlı toprak rallisi Finlandiya için hazır!

Avrupa Şampiyonu unvanına sahip tek Türk ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, dünyanın en önemli spor organizasyonları arasında kabul edilen Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki (WRC) mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor. Castrol Ford Team Türkiye, 26-29 Temmuz tarihleri arasında WRC’nin 8. ayağı olan ve toplam 23 etaptan oluşan Neste - Finlandiya Rallisi’nde başarı peşinde koşacak.

Bu yıl 26-29 Temmuz tarihleri arasında koşulacak WRC’de sezonun 8. yarışı olan ve dünyanın en hızlı toprak rallisi olarak kabul edilen Neste - Finlandiya Rallisi aynı zamanda yapıldığı bölgeden dolayı 1000 Göller Rallisi olarak da biliniyor. Toplam 23 etaptan oluşan zorlu rallide, 104 ekibin start alması beklenirken, Finlandiya’nın orta bölgesinde ormanlık bir arazide yer alan ve göller arasına gömülmüş zorlu etaplar, daha önceki senelerden ralli severlerin oldukça alışık olduğu uzun ve yüksek zıplamalara da ev sahipliği yapacak. Son olarak Mayıs ayında yapılan Vodafone Portekiz Rallisi’nde mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye’de Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) mücadelesini sürdüren Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi zorlu yarışı 14 pilot arasından 4. sırada tamamlarken; WRC2 kategorisinde ise Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi ilk 10 içinde yer almayı hedeflediği rallide toplamda 17 ekip arasında 11. sırada yer almıştı. Finlandiya Rallisi Castrol Ford Team Türkiye için büyük bir deneyim olacak Castrol Ford Team Türkiye, Neste Finlandiya Rallisi’nde bu yıl 2 ekiple mücadele edecek. Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi rekabetin en üst düzeyde olduğu WRC2 kategorisinde, ödüllü EcoBoost motora sahip 4x4 Fiesta R5 ile mücadele ederken, Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi ise Ford’un yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4x2 Fiesta R2T ile Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) yarışacak. Serdar Bostancı: “Finlandiya Rallisi’nde bayrağımızı gururla dalgalandıracağız” Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, WRC - Finlandiya Rallisi öncesi şu değerlendirmelerde bulundu: “Castrol Ford Team Türkiye olarak, motorsporları dünyasının adeta zirve yarışlarından biri olan Finlandiya Rallisi’nde mücadele ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz. 2018 sezonunu, Dünya Ralli Şampiyonası’nı tanıma ve test etme yılı olarak görüyoruz. Uzun vadeli planlarımıza ulaşma yolunda burada elde edeceğimiz tecrübeler bizim için çok değerli. Sezonu Fransa’daki Tour De Corse - Corsica Rallisi ile açmış ve Mayıs ayında da Vodafone Portekiz Rallisi’ne katılmıştık. Şimdi de Finlandiya’da mücadelemize devam ediyoruz ve ay yıldızlı bayrağımızı burada da gururla dalgalandıracağız.” Castrol Ford Team Türkiye hakkında: 1998 yılında kurulan ve 20 yıldır aralıksız olarak yarışmaya devam eden Ford Otosan’ın motor sporları takımı Castrol, Pirelli, Kale Oto Radyatör, Mutlu Akü, Bosch, Beyçelik Gestamp, SeturSelect, Borusan Lojistik, Mars Lojistik, UN, Avis, Yemekhane, Gürsoy, İzeltaş, NGK, Nova Reklam, TAV Passport ve Henkel markaları tarafından destekleniyor. 2018 yılında WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’nı takip edecek olan Ford Motorsporları Takımı, her kesimden ralli sürücüsüne açık bir tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla Türkiye’deki operasyonunu sürdürüyor.
Avrupa Şampiyonu unvanına sahip tek Türk ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, dünyanın en önemli spor organizasyonları arasında kabul edilen Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki (WRC) mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor. Castrol Ford Team Türkiye, 26-29 Temmuz tarihleri arasında WRC’nin 8. ayağı olan ve toplam 23 etaptan oluşan Neste - Finlandiya Rallisi’nde başarı peşinde koşacak.

Bu yıl 26-29 Temmuz tarihleri arasında koşulacak WRC’de sezonun 8. yarışı olan ve dünyanın en hızlı toprak rallisi olarak kabul edilen Neste - Finlandiya Rallisi aynı zamanda yapıldığı bölgeden dolayı 1000 Göller Rallisi olarak da biliniyor. Toplam 23 etaptan oluşan zorlu rallide, 104 ekibin start alması beklenirken, Finlandiya’nın orta bölgesinde ormanlık bir arazide yer alan ve göller arasına gömülmüş zorlu etaplar, daha önceki senelerden ralli severlerin oldukça alışık olduğu uzun ve yüksek zıplamalara da ev sahipliği yapacak.

Son olarak Mayıs ayında yapılan Vodafone Portekiz Rallisi’nde mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye’de Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) mücadelesini sürdüren Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi zorlu yarışı 14 pilot arasından 4. sırada tamamlarken; WRC2 kategorisinde ise Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi ilk 10 içinde yer almayı hedeflediği rallide toplamda 17 ekip arasında 11. sırada yer almıştı.

Finlandiya Rallisi Castrol Ford Team Türkiye için büyük bir deneyim olacak
Castrol Ford Team Türkiye, Neste Finlandiya Rallisi’nde bu yıl 2 ekiple mücadele edecek. Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi rekabetin en üst düzeyde olduğu WRC2 kategorisinde, ödüllü EcoBoost motora sahip 4x4 Fiesta R5 ile mücadele ederken, Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi ise Ford’un yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4x2 Fiesta R2T ile Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) yarışacak.

Serdar Bostancı: “Finlandiya Rallisi’nde bayrağımızı gururla dalgalandıracağız”
Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, WRC - Finlandiya Rallisi öncesi şu değerlendirmelerde bulundu:

“Castrol Ford Team Türkiye olarak, motorsporları dünyasının adeta zirve yarışlarından biri olan Finlandiya Rallisi’nde mücadele ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz. 2018 sezonunu, Dünya Ralli Şampiyonası’nı tanıma ve test etme yılı olarak görüyoruz. Uzun vadeli planlarımıza ulaşma yolunda burada elde edeceğimiz tecrübeler bizim için çok değerli. Sezonu Fransa’daki Tour De Corse - Corsica Rallisi ile açmış ve Mayıs ayında da Vodafone Portekiz Rallisi’ne katılmıştık. Şimdi de Finlandiya’da mücadelemize devam ediyoruz ve ay yıldızlı bayrağımızı burada da gururla dalgalandıracağız.”

Castrol Ford Team Türkiye hakkında:
1998 yılında kurulan ve 20 yıldır aralıksız olarak yarışmaya devam eden Ford Otosan’ın motor sporları takımı Castrol, Pirelli, Kale Oto Radyatör, Mutlu Akü, Bosch, Beyçelik Gestamp, SeturSelect, Borusan Lojistik, Mars Lojistik, UN, Avis, Yemekhane, Gürsoy, İzeltaş, NGK, Nova Reklam, TAV Passport ve Henkel markaları tarafından destekleniyor. 2018 yılında WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’nı takip edecek olan Ford Motorsporları Takımı, her kesimden ralli sürücüsüne açık bir tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla Türkiye’deki operasyonunu sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.