LASTİK İŞ

AVUKATLAR MARDİN’E GİTTİ

Gündem 20.11.2017 - 14:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AVUKATLAR MARDİN’E GİTTİ

Mardin Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen, 6. Genç Avukatlar Kurultayı'na, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte katıldı.

Mardin'de düzenlenen 6. Genç Avukatlar Kurultayı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetim kurulu üyeleri, baro başkanları ve 65 ilden yaklaşık 450 avukatın katılımıyla başladı.  Mardin Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen, 6. Genç Avukatlar Kurultayı'na, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte katıldı.   Mardin Valisi Mustafa Yaman, TBB desteğiyle Mardin Barosunca düzenlenen kurultayda yaptığı konuşmada, Mezopotamya'nın masal şehri Mardin'de programın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin de Eskişehir'de avukatlık stajının yaptığını anımsatan Yaman, avukatlığın çok önemli bir meslek olduğunu vurguladı. TBB Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Saraç ise her şeyin hukuk içinde aranması gerektiğini, hukuk dışı aramaların doğru olmadığını ifade etti. Sorunların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için mücadele eden bir mesleğin mensupları olduklarını vurgulayan Saraç, şöyle konuştu: "Böylesine mücadeleyi gerektiren bir mesleğin mensubu olarak da bağımsız güçlü olmaya önce görevimizi yapmaktaki engelleri aşmaya çözümler üretmeye ihtiyacımız var. Bugün 73 tane hukuk fakültesi var ve sürekli mezun veriyor. Bugün itibari ile 107 bin 759 avukatımız var. Bu büyük enerjiyi doğru organize edebilirsek topluma ve mesleğe büyük bir güç getirebiliriz. Meslek alanının daraltılmasını değil genişletilmesini başarırsak bu enerjiyi toplumsal güce çevirmek ve ülke menfaatine kullanmak mümkündür." Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz da Mardin'de farklılıkları hoşgörü içerisinde bünyesinde barındıran ender şehirler arasında yer aldığına işaret ederek "Bu birliği kurmanın yegane yolu sayısız kültürel farklılığı, inanılmaz bir zenginlik ve güzelliğe dönüştürmüş olan Mardin gibi olabilmekten geçmektedir. Bu manada her birimiz Mardin olabilmeli ve Mardinleşmeliyiz." dedi.
Mardin Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen, 6. Genç Avukatlar Kurultayı'na, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte katıldı.

Mardin'de düzenlenen 6. Genç Avukatlar Kurultayı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetim kurulu üyeleri, baro başkanları ve 65 ilden yaklaşık 450 avukatın katılımıyla başladı.

 Mardin Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen, 6. Genç Avukatlar Kurultayı'na, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte katıldı.

 

Mardin Valisi Mustafa Yaman, TBB desteğiyle Mardin Barosunca düzenlenen kurultayda yaptığı konuşmada, Mezopotamya'nın masal şehri Mardin'de programın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kendisinin de Eskişehir'de avukatlık stajının yaptığını anımsatan Yaman, avukatlığın çok önemli bir meslek olduğunu vurguladı.

TBB Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Saraç ise her şeyin hukuk içinde aranması gerektiğini, hukuk dışı aramaların doğru olmadığını ifade etti. Sorunların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için mücadele eden bir mesleğin mensupları olduklarını vurgulayan Saraç, şöyle konuştu:

"Böylesine mücadeleyi gerektiren bir mesleğin mensubu olarak da bağımsız güçlü olmaya önce görevimizi yapmaktaki engelleri aşmaya çözümler üretmeye ihtiyacımız var. Bugün 73 tane hukuk fakültesi var ve sürekli mezun veriyor. Bugün itibari ile 107 bin 759 avukatımız var. Bu büyük enerjiyi doğru organize edebilirsek topluma ve mesleğe büyük bir güç getirebiliriz. Meslek alanının daraltılmasını değil genişletilmesini başarırsak bu enerjiyi toplumsal güce çevirmek ve ülke menfaatine kullanmak mümkündür."

Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz da Mardin'de farklılıkları hoşgörü içerisinde bünyesinde barındıran ender şehirler arasında yer aldığına işaret ederek "Bu birliği kurmanın yegane yolu sayısız kültürel farklılığı, inanılmaz bir zenginlik ve güzelliğe dönüştürmüş olan Mardin gibi olabilmekten geçmektedir. Bu manada her birimiz Mardin olabilmeli ve Mardinleşmeliyiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.