LASTİK İŞ
ismail

AYNACI BAŞKANLIĞI KOCATÜRK’E DEVRETTİ

23.04.2019 - 15:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AYNACI BAŞKANLIĞI KOCATÜRK’E DEVRETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçemizde birçok etkinlikler yaşandı. Bu kapsamda İYİ Parti Gölcük ilçe başkanı İsmail Aynacı Güneş ilköğretim okulu öğrencisi aynı zamanda Kontenjandan Meclis üyesi adayı olan Çetin Kocatürk’ün oğlu, Muhammet Alperen Kocatürk ve arkadaşlarına koltuğunu devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçemizde birçok etkinlikler yaşandı. Bu kapsamda İYİ Parti Gölcük ilçe başkanı İsmail Aynacı Güneş ilköğretim okulu öğrencisi Muhammet Alperen Kocatürk ve arkadaşlarına koltuğunu devretti. BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ İlçe başkanlık koltuğuna oturan Muhammet Alperen Kocatürk “Bu gün büyük önder Atatürk'ün 23 Nisan 1920 de Türk Milletinin geleceği yolunda attığı adımlardan birisi olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 89. Yıl dönümünde ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı hepimize kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal, Milli kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919 da Samsun'a ulaştı. Samsun'da başlayan mücadelenin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas'ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerektiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği, millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk, Tek egemenlik vardır, oda ulusal egemenlik, diyerek cumhuriyete vurgu yapmıştı.  Ankara'da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler, ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde böylece çalışmaya başladı. Meclis, top sesleri altında, gaz lambası ışığında çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal kurtuluş savaşımızı ilgilendirilen tüm kararlarla bu mecliste alındı. 23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920 ruhu tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır” dedi. Fahri Haner 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçemizde birçok etkinlikler yaşandı. Bu kapsamda İYİ Parti Gölcük ilçe başkanı İsmail Aynacı Güneş ilköğretim okulu öğrencisi aynı zamanda Kontenjandan Meclis üyesi adayı olan Çetin Kocatürk’ün oğlu, Muhammet Alperen Kocatürk ve arkadaşlarına koltuğunu devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçemizde birçok etkinlikler yaşandı. Bu kapsamda İYİ Parti Gölcük ilçe başkanı İsmail Aynacı Güneş ilköğretim okulu öğrencisi Muhammet Alperen Kocatürk ve arkadaşlarına koltuğunu devretti.
BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ
İlçe başkanlık koltuğuna oturan Muhammet Alperen Kocatürk “Bu gün büyük önder Atatürk'ün 23 Nisan 1920 de Türk Milletinin geleceği yolunda attığı adımlardan birisi olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 89. Yıl dönümünde ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı hepimize kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal, Milli kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919 da Samsun'a ulaştı. Samsun'da başlayan mücadelenin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas'ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerektiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği, millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk, Tek egemenlik vardır, oda ulusal egemenlik, diyerek cumhuriyete vurgu yapmıştı. 
Ankara'da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler, ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde böylece çalışmaya başladı. Meclis, top sesleri altında, gaz lambası ışığında çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal kurtuluş savaşımızı ilgilendirilen tüm kararlarla bu mecliste alındı. 23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920 ruhu tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır” dedi.
Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.