LASTİK İŞ

AYNACI ''DAHA FAZLA YASAK GELMELİ''

Asayiş 08.12.2020 - 16:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

AYNACI ''DAHA FAZLA YASAK GELMELİ''

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı haftalık toplantıda gündemi değerlendirdi. Başkan Aynacı “Pandemi ile mücadelede alınan tedbirler yeterli gelmemektedir. Kış ayının da geldiğini göz önünde bulundurarak daha kapsamlı yasaklar getirilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz. Buna mukabil evlerine kapanan esnafımız, çalışanlarımız devlet tarafından desteklenmelidir”dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı haftalık toplantıda gündemi değerlendirdi.    Başkan Aynacı “Pandemi ile mücadelede alınan tedbirler yeterli gelmemektedir. Kış ayının da geldiğini göz önünde bulundurarak daha kapsamlı yasaklar getirilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz. Buna mukabil evlerine kapanan esnafımız, çalışanlarımız devlet tarafından desteklenmelidir.    KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BAŞLAYACAK Başkan Aynacı “Geçtiğimiz günlerde Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının önünde canlı yayın yaparak  Gölcük Kentsel Dönüşüm Plan Tadilatı’nın onaylandığını ve evrakları elden teslim aldığını kamuoyuna açıkladı. Gölcük ve Kocaeli basınında geniş yer bulan bu açıklama, “Gölcük Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı” “İmzalar atıldı” kentsel dönüşüm başlıyor” gibi popülist açıklamalarla lanse edildi,  yaklaşık olarak 45 bin metrekarelik alanı kapsayan bu proje sanki hemen başlayacakmış gibi bir algı oluşturuldu. Aralık ayı Gölcük Belediye Meclis toplantısında Millet İttifakı grubu olarak verdiğimiz sözlü soru önergesine cevaben Belediye Başkanı “Biz sadece plan tadilatını imzalattık, kentsel dönüşüm onaylandı demedik kentsel dönüşümü yapacak olan Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’dir” şeklinde beyanlarda bulundu. Vatandaşımızın hakkını ve hukukunu savunmak, kamuoyuna gerçek bilgiyi vermek bizim asli görevimizdir. Gelinen süreçte onaylanan kentsel dönüşüm değil plan tadilatıdır. Askıya çıkarılan plan tadilatı Gölcük ilçemizdeki iki farklı noktada sergilenmektedir. Ancak bu ilanlar vatandaşımızın dikkatini çekmekten son derece uzaktır ve aydınlatıcı değildir. Şimdi şu sorularımıza da Gölcük halkı adına cevap arıyoruz. 25 Aralık 2020 günü sona erecek olan ilana vatandaşlarımıza nereye ve ne şekilde itiraz edecekleri hakkında bir bilgilendirme yapıldı mı? İlgili Bakanlık sayfasında yayınlanan bu duyuru teknik detaylar içermektedir. Ve bu haliyle bir vatandaşımız bunu inceleme ve itiraz etme olanağına sahip midir? Yapılan bu plan tadilatının görselleri kamuoyuyla neden paylaşılmamaktadır? İlgili bakanlık ve valilikten izinler alınıp anons şeklinde ve görsel paylaşımlarla yeteri kadar aydınlatıcı duyurular yapılamaz mıydı? Her ne kadar projeyi Bakanlık uygulayacak olsa da Gölcük Belediyemizi halkının menfaatlerini gözetmeye ve korumaya davet ediyoruz. Bu proje popülizme kurban edilemeyecek kadar hayati bir öneme sahiptir.  Bir vatandaşımızın dahi menfaatinin ihlal edilmesine biz müsaade etmeyeceğiz”dedi.
İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı haftalık toplantıda gündemi değerlendirdi. Başkan Aynacı “Pandemi ile mücadelede alınan tedbirler yeterli gelmemektedir. Kış ayının da geldiğini göz önünde bulundurarak daha kapsamlı yasaklar getirilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz. Buna mukabil evlerine kapanan esnafımız, çalışanlarımız devlet tarafından desteklenmelidir”dedi.
İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı haftalık toplantıda gündemi değerlendirdi. 
 
Başkan Aynacı “Pandemi ile mücadelede alınan tedbirler yeterli gelmemektedir. Kış ayının da geldiğini göz önünde bulundurarak daha kapsamlı yasaklar getirilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz. Buna mukabil evlerine kapanan esnafımız, çalışanlarımız devlet tarafından desteklenmelidir. 
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BAŞLAYACAK
Başkan Aynacı “Geçtiğimiz günlerde Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının önünde canlı yayın yaparak  Gölcük Kentsel Dönüşüm Plan Tadilatı’nın onaylandığını ve evrakları elden teslim aldığını kamuoyuna açıkladı. Gölcük ve Kocaeli basınında geniş yer bulan bu açıklama, “Gölcük Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı” “İmzalar atıldı” kentsel dönüşüm başlıyor” gibi popülist açıklamalarla lanse edildi,  yaklaşık olarak 45 bin metrekarelik alanı kapsayan bu proje sanki hemen başlayacakmış gibi bir algı oluşturuldu. Aralık ayı Gölcük Belediye Meclis toplantısında Millet İttifakı grubu olarak verdiğimiz sözlü soru önergesine cevaben Belediye Başkanı “Biz sadece plan tadilatını imzalattık, kentsel dönüşüm onaylandı demedik kentsel dönüşümü yapacak olan Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’dir” şeklinde beyanlarda bulundu. Vatandaşımızın hakkını ve hukukunu savunmak, kamuoyuna gerçek bilgiyi vermek bizim asli görevimizdir. Gelinen süreçte onaylanan kentsel dönüşüm değil plan tadilatıdır. Askıya çıkarılan plan tadilatı Gölcük ilçemizdeki iki farklı noktada sergilenmektedir. Ancak bu ilanlar vatandaşımızın dikkatini çekmekten son derece uzaktır ve aydınlatıcı değildir. Şimdi şu sorularımıza da Gölcük halkı adına cevap arıyoruz. 25 Aralık 2020 günü sona erecek olan ilana vatandaşlarımıza nereye ve ne şekilde itiraz edecekleri hakkında bir bilgilendirme yapıldı mı? İlgili Bakanlık sayfasında yayınlanan bu duyuru teknik detaylar içermektedir. Ve bu haliyle bir vatandaşımız bunu inceleme ve itiraz etme olanağına sahip midir? Yapılan bu plan tadilatının görselleri kamuoyuyla neden paylaşılmamaktadır? İlgili bakanlık ve valilikten izinler alınıp anons şeklinde ve görsel paylaşımlarla yeteri kadar aydınlatıcı duyurular yapılamaz mıydı? Her ne kadar projeyi Bakanlık uygulayacak olsa da Gölcük Belediyemizi halkının menfaatlerini gözetmeye ve korumaya davet ediyoruz. Bu proje popülizme kurban edilemeyecek kadar hayati bir öneme sahiptir.  Bir vatandaşımızın dahi menfaatinin ihlal edilmesine biz müsaade etmeyeceğiz”dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.