LASTİK İŞ

BIÇAKÇI'DAN PEPEÇURA !

Gölcük 20.10.2015 - 09:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BIÇAKÇI'DAN PEPEÇURA !

İlçemizin yakından tanığı bir isim olan Mali Müşavir Hakan Bıçakçı, Karadenizliliği ve Rizeliliğiyle bilinir. Geçtiğimiz günlerde Rize’den dönen Bıçakçı, dün ofisinde Rize’nin Meşhur tatlısı olan Pepeçura’dan ikram etti

PEPEÇURA’YI ÇOK SEVDİLER İlçemizde uzun yıllardır Mali Müşavirlik yapan ve oldukça geniş bir kesim tarafından tanınan Hakan Bıçakçı, dün ofisinde dostlarına, Rize’nin Meşhur tatlısı olan Pepeçura’dan ikram etti. Bıçakçı’nın ofisinde düzenlenen Pepeçura ziyafetine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar, Vergi Dairesi Şefi Turgut Önder, Mali Müşavirler Kemal Kaya, Mustafa Cintaş ve Samet Taşdelen, Bozoğlu Kaporta Sahibi Selahattin Boz ile Hacıoğlu Mantolam’nın sahibi Mustafa Hacıoğlu katıldı. Pepeçura’ları büyük bir iştahla yiyen Bıçakçı’nın dostları, memnuniyetlerini dile getirerek, Pepeçuralrı hazırlayan Bıçakçı’nın eşi Aysun Hanıma ayrıca teşekkür ettiler.   PEPÇURA NEDİR VE NASIL YAPILIR? Pepeçura, ülkemizin Doğu Karadeniz bölgesine özgü, nefis bir muhallebidir. Gerçek Pepeçura, sadece Doğu Karadenize özgü siyah ve hoş kokulu, kalın kabuklu üzümlerden yapılanlardır. Karadeniz’in çoğu tatlıları gibi bu tatlıda oldukça lezzetlidir. Bu tatlının malzemeleri ve yapılışı ise şöyle: Yarım kilo kokulu siyah üzüm, 1 çay bardağı nişasta veya mısır unu, 1 su bardağı toz şeker. YAPILIŞI: Siyah üzümü iyice yıkayın. 5 su bardağı suyla birlikte bir tencerede kaynatın. 1 su bardağı toz şeker ekleyerek, bir süre daha kaynatın. Bir çatal yardımıyla, üzümleri ezin ve süzgeçten üzüm suyunu geçirin. Yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde edersiniz. Bunun 4 su bardağını tencereye, kalan 1 su bardağının içersine 1 çay bardağı nişastayla karıştırıp, pürüzsüz hale getirin. Karışımı tenceredeki üzüm suyuna ilave ederek, hızlı hızlı karıştırarak koyulaşıp, kaynayıncaya kadar pişirin. Sonra da Kâselere koyup buzdolabında soğutup, katılaşınca, servis yapın. Afiyet Olsun.  
İlçemizin yakından tanığı bir isim olan Mali Müşavir Hakan Bıçakçı, Karadenizliliği ve Rizeliliğiyle bilinir. Geçtiğimiz günlerde Rize’den dönen Bıçakçı, dün ofisinde Rize’nin Meşhur tatlısı olan Pepeçura’dan ikram etti

PEPEÇURA’YI ÇOK SEVDİLER

İlçemizde uzun yıllardır Mali Müşavirlik yapan ve oldukça geniş bir kesim tarafından tanınan Hakan Bıçakçı, dün ofisinde dostlarına, Rize’nin Meşhur tatlısı olan Pepeçura’dan ikram etti. Bıçakçı’nın ofisinde düzenlenen Pepeçura ziyafetine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar, Vergi Dairesi Şefi Turgut Önder, Mali Müşavirler Kemal Kaya, Mustafa Cintaş ve Samet Taşdelen, Bozoğlu Kaporta Sahibi Selahattin Boz ile Hacıoğlu Mantolam’nın sahibi Mustafa Hacıoğlu katıldı. Pepeçura’ları büyük bir iştahla yiyen Bıçakçı’nın dostları, memnuniyetlerini dile getirerek, Pepeçuralrı hazırlayan Bıçakçı’nın eşi Aysun Hanıma ayrıca teşekkür ettiler.

 

PEPÇURA NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Pepeçura, ülkemizin Doğu Karadeniz bölgesine özgü, nefis bir muhallebidir. Gerçek Pepeçura, sadece Doğu Karadenize özgü siyah ve hoş kokulu, kalın kabuklu üzümlerden yapılanlardır. Karadeniz’in çoğu tatlıları gibi bu tatlıda oldukça lezzetlidir. Bu tatlının malzemeleri ve yapılışı ise şöyle: Yarım kilo kokulu siyah üzüm, 1 çay bardağı nişasta veya mısır unu, 1 su bardağı toz şeker.

YAPILIŞI: Siyah üzümü iyice yıkayın. 5 su bardağı suyla birlikte bir tencerede kaynatın. 1 su bardağı toz şeker ekleyerek, bir süre daha kaynatın. Bir çatal yardımıyla, üzümleri ezin ve süzgeçten üzüm suyunu geçirin. Yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde edersiniz. Bunun 4 su bardağını tencereye, kalan 1 su bardağının içersine 1 çay bardağı nişastayla karıştırıp, pürüzsüz hale getirin. Karışımı tenceredeki üzüm suyuna ilave ederek, hızlı hızlı karıştırarak koyulaşıp, kaynayıncaya kadar pişirin. Sonra da Kâselere koyup buzdolabında soğutup, katılaşınca, servis yapın. Afiyet Olsun.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.