LASTİK İŞ

BAĞIMLI GENÇ ZORLA TEDAVİ EDİLECEK!

12.01.2018 - 17:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAĞIMLI GENÇ ZORLA TEDAVİ EDİLECEK!

Gölcük’te pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Serpil Engüçlü’nün oğlu T.Ç., 2 yıldır bali ve tiner kullanıyordu. Ailesine ve çevresine zarar vermeye başlayan genç için yapılan girişimler sonuç verdi. Mahkeme kararı ile genç T. zorunlu tedaviye alınacak.

Gölcüklü Serpil Engüçlü ve 2007 yılında ayrıldığı eşi Birol Çetin’in çocukları olan T.Ç. nihayet tedavi edilebilecek. 2 yıldır bali ve tiner kullanan genç, bu alışkanlıkların sonucunda suç işlemeye başladı. Hırsızlık, adam yaralama, uyuşturucu madde bulundurma gibi 9 ayrı kaydı bulunan T., devalarca tedavi edilmek üzere hastaneye götürülmüş, ancak tedaviyi kabul etmediği için bu çabalar boşa gitmişti. AKSOY VE HÜRRİYET DEVREDE En son 9 Ocak’ta Gaziantep’te bulunan Bahadır Yüksel Kliniği’ne götürülen genç, yine tedaviyi kabul etmedi ve Gölcük’e geri döndü. Yaşananların gazetemizde haber olarak yayınlanması sonrasında konu kent idarecilerinin de dikkatini çekti. CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da müdahil olarak Sağlık İl Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bir çalışma yapmasını söyledi. ÖNCE DERİNCE, SONRA BAKIRKÖY Sağlık İl Müdürlüğü, T.Ç. ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Vali Hüseyin Aksoy’un bilgisine sunulan raporda bali ve tiner bağımlısı olan gencin mahkeme kararıyla zorunlu tedavi edileceği ifade edildi. Buna göre bağımlı genç, alınacak mahkeme kararının ardından önce Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da Bakırköy Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisine başlanacak. MAHKEME KARARI ALINDI Sağlık İl Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “T.Ç.’ye sağlık tesislerimizde mükerrer kez ayaktan tedavi girişimi yapılmış, evinde ziyaret edilerek sosyal açıdan değerlendirme ve çözüm odaklı olarak girişimlerde bulunulmuş ancak tedaviye razı olması için istenen başarıya ulaşılamamıştır.” “ZORLA ALIKONULACAK” “Bu sebeple; Gölcük Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından T.Ç. hakkında 9 Ocak’ta Türk Medeni Kanunu 432. maddesi uyarınca tedavi maksatlı alıkonulma kararı çıkmıştır. Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgi ile 12 Ocak’ta anne ile görüşme yapılacağı ve alıkonulma kararına dayanarak T.Ç.’nin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkinin yapılacağı, hastayı takip eden Uz. Dr. Selcen Esenyel’in de uygun görüşü ile hastanın Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edileceği tespit edilmiştir.”
Gölcük’te pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Serpil Engüçlü’nün oğlu T.Ç., 2 yıldır bali ve tiner kullanıyordu. Ailesine ve çevresine zarar vermeye başlayan genç için yapılan girişimler sonuç verdi. Mahkeme kararı ile genç T. zorunlu tedaviye alınacak.

Gölcüklü Serpil Engüçlü ve 2007 yılında ayrıldığı eşi Birol Çetin’in çocukları olan T.Ç. nihayet tedavi edilebilecek. 2 yıldır bali ve tiner kullanan genç, bu alışkanlıkların sonucunda suç işlemeye başladı. Hırsızlık, adam yaralama, uyuşturucu madde bulundurma gibi 9 ayrı kaydı bulunan T., devalarca tedavi edilmek üzere hastaneye götürülmüş, ancak tedaviyi kabul etmediği için bu çabalar boşa gitmişti.

AKSOY VE HÜRRİYET DEVREDE

En son 9 Ocak’ta Gaziantep’te bulunan Bahadır Yüksel Kliniği’ne götürülen genç, yine tedaviyi kabul etmedi ve Gölcük’e geri döndü. Yaşananların gazetemizde haber olarak yayınlanması sonrasında konu kent idarecilerinin de dikkatini çekti. CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da müdahil olarak Sağlık İl Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bir çalışma yapmasını söyledi.

ÖNCE DERİNCE, SONRA BAKIRKÖY

Sağlık İl Müdürlüğü, T.Ç. ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Vali Hüseyin Aksoy’un bilgisine sunulan raporda bali ve tiner bağımlısı olan gencin mahkeme kararıyla zorunlu tedavi edileceği ifade edildi. Buna göre bağımlı genç, alınacak mahkeme kararının ardından önce Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da Bakırköy Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisine başlanacak.

MAHKEME KARARI ALINDI

Sağlık İl Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “T.Ç.’ye sağlık tesislerimizde mükerrer kez ayaktan tedavi girişimi yapılmış, evinde ziyaret edilerek sosyal açıdan değerlendirme ve çözüm odaklı olarak girişimlerde bulunulmuş ancak tedaviye razı olması için istenen başarıya ulaşılamamıştır.”

“ZORLA ALIKONULACAK”

“Bu sebeple; Gölcük Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından T.Ç. hakkında 9 Ocak’ta Türk Medeni Kanunu 432. maddesi uyarınca tedavi maksatlı alıkonulma kararı çıkmıştır. Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgi ile 12 Ocak’ta anne ile görüşme yapılacağı ve alıkonulma kararına dayanarak T.Ç.’nin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkinin yapılacağı, hastayı takip eden Uz. Dr. Selcen Esenyel’in de uygun görüşü ile hastanın Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edileceği tespit edilmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.