BAKKALLAR 22.00'DE KAPANACAK !

Gölcük 14.04.2020 - 22:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAKKALLAR 22.00'DE KAPANACAK !

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, il genelinde tüm bakkal, büfe ve tekel bayileri saat 22:00’de kapanacak.

Kocaeli’de kurulu bulunan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. Alına karalara göre, Kocaeli  genelinde bulunan bakkal, büfe ve tekel bayilerinin sabah 07.00, akşam 22.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda alınmış olan kararlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda, idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre de asli işlemler başlatılacak.    14 GÜN İZOLASYON  Bunun yanında iş yerileri ile ilgili de yeni kararlar alındı. iş yerlerinde, Covid 19 hastalığı olan veya Covid 19 hastalığı olan bir kişi ile korunmasız (sosyal mesafe, kişisel koruyucu ekipman vs. olmadan ) yakın teması olan özel sektör çalışanlarına en az 14 gün izolasyon tedbiri uygulanmasının sağlanacak. Covid-19 pozitif olduğu öğrenilen çalışanların vardiya, birim, ulaşım servisi, kullanılan ortak alan vb. kriterlere göre yakın temaslılarının belirlenerek ivedilikle İlçe Sağlık Müdürlüklerine bildirilecek.    MASKE İLE ÇALIŞMAYA DEVAM  İşyerindeki diğer personelden ise maske vb. kişisel koruyucu tedbirleri harfiyen uygulamış ve pozitif çıkan kişi ile çok yakın temasta bulunmamış olanların, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan Kapalı İşyeri/Ofislerde Covid -19 İçin Alınacak Önlemler isimli rehberi kapsamında sadece temaslı olarak değerlendirilerek maske ile çalışmaya devam edebilecek. Özel sektör kapsamındaki tüm işyerlerinde yürütülen Covid-19 ile mücadele çalışmalarının, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan “Kapalı İşyeri/Ofislerde Covid-19 İçin Alınacak Önlemler” isimli rehbere uygun olarak İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri ile koordinasyon içerisinde titizlikle yerine getirecek.      
Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, il genelinde tüm bakkal, büfe ve tekel bayileri saat 22:00’de kapanacak.

Kocaeli’de kurulu bulunan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. Alına karalara göre, Kocaeli  genelinde bulunan bakkal, büfe ve tekel bayilerinin sabah 07.00, akşam 22.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda alınmış olan kararlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda, idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre de asli işlemler başlatılacak.   

14 GÜN İZOLASYON  Bunun yanında iş yerileri ile ilgili de yeni kararlar alındı. iş yerlerinde, Covid 19 hastalığı olan veya Covid 19 hastalığı olan bir kişi ile korunmasız (sosyal mesafe, kişisel koruyucu ekipman vs. olmadan ) yakın teması olan özel sektör çalışanlarına en az 14 gün izolasyon tedbiri uygulanmasının sağlanacak. Covid-19 pozitif olduğu öğrenilen çalışanların vardiya, birim, ulaşım servisi, kullanılan ortak alan vb. kriterlere göre yakın temaslılarının belirlenerek ivedilikle İlçe Sağlık Müdürlüklerine bildirilecek.   

MASKE İLE ÇALIŞMAYA DEVAM 

İşyerindeki diğer personelden ise maske vb. kişisel koruyucu tedbirleri harfiyen uygulamış ve pozitif çıkan kişi ile çok yakın temasta bulunmamış olanların, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan Kapalı İşyeri/Ofislerde Covid -19 İçin Alınacak Önlemler isimli rehberi kapsamında sadece temaslı olarak değerlendirilerek maske ile çalışmaya devam edebilecek. Özel sektör kapsamındaki tüm işyerlerinde yürütülen Covid-19 ile mücadele çalışmalarının, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan “Kapalı İşyeri/Ofislerde Covid-19 İçin Alınacak Önlemler” isimli rehbere uygun olarak İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri ile koordinasyon içerisinde titizlikle yerine getirecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.