LASTİK İŞ

BALIK AĞINA TARİHİ ESER TAKILDI

Gündem 17.11.2017 - 12:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BALIK AĞINA TARİHİ ESER TAKILDI

Karamürselli balıkçılar Ali Sönmez ve Sait Soydoğan’ın ağlarına Bizans dönemine ait eser takıldı. Balıkçılar örnek bir davranışla tarihi amphora’yı Müze Müdürlüğü’ne teslim etti

Karamürsel’de önceki gün ilginç bir olay yaşandı. Balık tutkunu iki arkadaş Ali Sönmez ile Sait Soydoğan, tekneleriyle Karamürsel sahilinde denize açıldı. İlerleyen saatlerde ağlarında büyük bir ağırlık hti. İki arkadaş dikkatlice ağı çekmeye başladı. Balık beklerken bir çömlek ile karşılaştılar. BİZANS DÖNEMİNE AİT Bu çömleğin tarihi eser olduğunu düşünen iki arkadaş, hemen çıkan eseri Karamürsel Su Ürünleri Kooperatifine getirdi. Kimileri bu eserin yeni olduğunu iddia etse de Ali Sönmez, “Bunun bir amphora” olduğunu düşünerek Müze Müdürlüğüne bilgi verdi. Müze ekibi hemen olay yerine gelerek çıkan eseri yerinde inceledi. Bunun Bizans dönemine ait bir amphora olduğunu söyledi ve duyarlılığı için iki arkadaşa teşekkür etti.   MÜZE’YE TEŞEKKÜR ETTİ Ali Sönmez yaşananlarla ilgili olarak, “ Eseri inceleyen Müze yetkilileri, arkadaşım ile bana ‘iyi bir vatandaşlık örneği sergilediniz’ dedi. Bizde üzerimize düşen görevi yapmaktan çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı. Sait Soydoğan ise; “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İlimiz tarihine katkı yaptığımız için çok mutluyuz. Kocaeli Müzesi’ne gösterdikleri ilgiden dolayı bizde çok teşekkür ederiz” dedi.
Karamürselli balıkçılar Ali Sönmez ve Sait Soydoğan’ın ağlarına Bizans dönemine ait eser takıldı. Balıkçılar örnek bir davranışla tarihi amphora’yı Müze Müdürlüğü’ne teslim etti

Karamürsel’de önceki gün ilginç bir olay yaşandı. Balık tutkunu iki arkadaş Ali Sönmez ile Sait Soydoğan, tekneleriyle Karamürsel sahilinde denize açıldı. İlerleyen saatlerde ağlarında büyük bir ağırlık hti. İki arkadaş dikkatlice ağı çekmeye başladı. Balık beklerken bir çömlek ile karşılaştılar.

BİZANS DÖNEMİNE AİT

Bu çömleğin tarihi eser olduğunu düşünen iki arkadaş, hemen çıkan eseri Karamürsel Su Ürünleri Kooperatifine getirdi. Kimileri bu eserin yeni olduğunu iddia etse de Ali Sönmez, “Bunun bir amphora” olduğunu düşünerek Müze Müdürlüğüne bilgi verdi. Müze ekibi hemen olay yerine gelerek çıkan eseri yerinde inceledi. Bunun Bizans dönemine ait bir amphora olduğunu söyledi ve duyarlılığı için iki arkadaşa teşekkür etti.

 

MÜZE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Ali Sönmez yaşananlarla ilgili olarak, “ Eseri inceleyen Müze yetkilileri, arkadaşım ile bana ‘iyi bir vatandaşlık örneği sergilediniz’ dedi. Bizde üzerimize düşen görevi yapmaktan çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı. Sait Soydoğan ise; “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İlimiz tarihine katkı yaptığımız için çok mutluyuz. Kocaeli Müzesi’ne gösterdikleri ilgiden dolayı bizde çok teşekkür ederiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.