LASTİK İŞ
ismail

BALIK TEZGAHLARI CANLANDI

Ekonomi 01.09.2018 - 18:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BALIK TEZGAHLARI CANLANDI

1 Mayıs tarihinde son bulan balık sezonu 1 Eylül tarihinde balıkçıların ”Vira Bismillah” demesiyle yeniden açıldı.

Yaklaşık 4 aydır taze balık bekleyen vatandaşların aklında bu sezon balık bol olacak mı? Balıkların fiyatlarında bir ucuzlama olacak mı? Sorusu olurken, balık esnafları ise yine aynı şekilde balıkların bollaşmasını ve mezatlarda fiyatların daha ucuza düşmesini bekliyor. Yeni balık pazarının açılışı yapılana kadar Halkevi mevkiinde bulunan balıkçılar sezonu açtı ve vatandaşları bekliyor. Balıkçılar denizlerde palamut bolluğu olduğunu ancak havaların sıcak olmasından kaynaklı diğer balık türlerinin az olduğunu ifade ediyor. Balıkçılar genel olarak havalar soğuduğunda çeşitlerin artmasını bekliyor. Sıcaklık devam ederse bolluk olmaz Rizeli Kardeşler Balıkçılık sahibi Erdoğan Güzel, “Denizlerimizde palamut bol. İnşallah böyle devam eder ancak havaların biraz soğuması gerekiyor. Hava sıcak olduğunda denizlerde balık çeşitliliği çok olmuyor. Yani havalar böyle sıcak devam ederse bolluk olmaz. Palamut dışında diğer balık çeşitleri şuanda fazla değil. Ekim ayından sonra nasıl olacağı belli olur. Yeni pazar yerimizde o zamana kadar herhâlde açılmış olur. Yani baktığımızda orada az bir işin kaldığını gördük. Ortalama 15-20 gün sonra yeni yerimize geçeceğimizi düşünüyorum. Ayrıca yeni yerimizi de beğendik güzel bir yer oldu” dedi. Nuri AKÇAHARMAN BALIK PAZARINDAKİ FİYATLAR Hamsi 20 TL, Sardalya 20 TL, Mezgit 20 TL, Tekir 20 TL, İstavrit 20 TL, Palamut 10 TL, Somon 20 TL, Deniz Levreği 40 TL, Deniz Çipurası 40 TL, Torik tanesi 100 TL.
1 Mayıs tarihinde son bulan balık sezonu 1 Eylül tarihinde balıkçıların ”Vira Bismillah” demesiyle yeniden açıldı.

Yaklaşık 4 aydır taze balık bekleyen vatandaşların aklında bu sezon balık bol olacak mı? Balıkların fiyatlarında bir ucuzlama olacak mı? Sorusu olurken, balık esnafları ise yine aynı şekilde balıkların bollaşmasını ve mezatlarda fiyatların daha ucuza düşmesini bekliyor. Yeni balık pazarının açılışı yapılana kadar Halkevi mevkiinde bulunan balıkçılar sezonu açtı ve vatandaşları bekliyor. Balıkçılar denizlerde palamut bolluğu olduğunu ancak havaların sıcak olmasından kaynaklı diğer balık türlerinin az olduğunu ifade ediyor. Balıkçılar genel olarak havalar soğuduğunda çeşitlerin artmasını bekliyor.

Sıcaklık devam ederse bolluk olmaz

Rizeli Kardeşler Balıkçılık sahibi Erdoğan Güzel, “Denizlerimizde palamut bol. İnşallah böyle devam eder ancak havaların biraz soğuması gerekiyor. Hava sıcak olduğunda denizlerde balık çeşitliliği çok olmuyor. Yani havalar böyle sıcak devam ederse bolluk olmaz. Palamut dışında diğer balık çeşitleri şuanda fazla değil. Ekim ayından sonra nasıl olacağı belli olur. Yeni pazar yerimizde o zamana kadar herhâlde açılmış olur. Yani baktığımızda orada az bir işin kaldığını gördük. Ortalama 15-20 gün sonra yeni yerimize geçeceğimizi düşünüyorum. Ayrıca yeni yerimizi de beğendik güzel bir yer oldu” dedi. Nuri AKÇAHARMAN

BALIK PAZARINDAKİ FİYATLAR

Hamsi 20 TL, Sardalya 20 TL, Mezgit 20 TL, Tekir 20 TL, İstavrit 20 TL, Palamut 10 TL, Somon 20 TL, Deniz Levreği 40 TL, Deniz Çipurası 40 TL, Torik tanesi 100 TL.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.