LASTİK İŞ

BALIKÇILAR UMDUĞUNU BULAMADI

Gündem 15.04.2018 - 15:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BALIKÇILAR UMDUĞUNU BULAMADI

Denizlerde gırgır ve trolle balık avı yasağının başlaması nedeniyle tekneleriyle ağlarının bakım ve onarımı sürecine giren Karamürselli balıkçılar, 2017-2018 avlanma sezonunda umduğunu bulamadı. Vatandaş balık yiyemedi.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömür Bayraktar, yaptığı açıklamada, Ereğli'de 72 üyelerinin olduğunu belirterek, bölgede yaklaşık 500 kişinin balıkçılık yaparak evine ekmek götürdüğünü söyledi. Av sezonundan bekledikleri verimi alamadıklarını dile getiren Bayraktar, "Hayırlısıyla sezonu kazasız belasız atlattık ama pek istediğimiz gibi olmadı. Umduğumuz verimi bulamadık. Eylül verimi iyiydi. Herkes istediğini aldı o dönemde. Çalışan alacağını aldı ama kış sonrası pek bir şey olmadı." diye konuştu. Bayraktar, dün gece 24.00'ten önce sezonu kapattıklarını anlatarak, 1 Eylül'de yeniden ağ atmak için bakım çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Balıkçılardan Erkan Yılmaz da sezonun yılbaşına kadar iyi geçtiğini fakat yılbaşından sonra pek balık tutamadıklarını dile getirdi. BALIKÇININ CEBİNE PARA GİRMEDİ Yılmaz "Daha önce kötü sezonlar geçirmişizdir ama bu onları bile arattı. Çok yıkıcı geçti bu sezon. Küçük balıkçılar için de büyük balıkçılar için de kötü geçti. Özellikle küçük balıkçıların cebine para girmedi." dedi. VATANDAŞ BALIK YİYEMEDİ Bu sezon geçen sezona göre balıkların yarı yarıya hatta daha fazla azaldığını dile getiren Yılmaz, bu sezon balıkların da çok küçük olduğunu bildirdi. Yılmaz "Bu sene birazcık da olsa küçük balık tuttuk. Küçük balıklar tutulmasaydı geçen sezona göre yüzde 80 kaybımız olacaktı. Fiyatlar da yüksekti. Kilogramı 20 liradan aşağıya balık satılmadı. Vatandaş da doğru dürüst balık yiyemedi." diye konuştu.
Denizlerde gırgır ve trolle balık avı yasağının başlaması nedeniyle tekneleriyle ağlarının bakım ve onarımı sürecine giren Karamürselli balıkçılar, 2017-2018 avlanma sezonunda umduğunu bulamadı. Vatandaş balık yiyemedi.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömür Bayraktar, yaptığı açıklamada, Ereğli'de 72 üyelerinin olduğunu belirterek, bölgede yaklaşık 500 kişinin balıkçılık yaparak evine ekmek götürdüğünü söyledi. Av sezonundan bekledikleri verimi alamadıklarını dile getiren Bayraktar, "Hayırlısıyla sezonu kazasız belasız atlattık ama pek istediğimiz gibi olmadı. Umduğumuz verimi bulamadık. Eylül verimi iyiydi. Herkes istediğini aldı o dönemde. Çalışan alacağını aldı ama kış sonrası pek bir şey olmadı." diye konuştu. Bayraktar, dün gece 24.00'ten önce sezonu kapattıklarını anlatarak, 1 Eylül'de yeniden ağ atmak için bakım çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Balıkçılardan Erkan Yılmaz da sezonun yılbaşına kadar iyi geçtiğini fakat yılbaşından sonra pek balık tutamadıklarını dile getirdi.

BALIKÇININ CEBİNE PARA GİRMEDİ
Yılmaz "Daha önce kötü sezonlar geçirmişizdir ama bu onları bile arattı. Çok yıkıcı geçti bu sezon. Küçük balıkçılar için de büyük balıkçılar için de kötü geçti. Özellikle küçük balıkçıların cebine para girmedi." dedi.

VATANDAŞ BALIK YİYEMEDİ
Bu sezon geçen sezona göre balıkların yarı yarıya hatta daha fazla azaldığını dile getiren Yılmaz, bu sezon balıkların da çok küçük olduğunu bildirdi.

Yılmaz "Bu sene birazcık da olsa küçük balık tuttuk. Küçük balıklar tutulmasaydı geçen sezona göre yüzde 80 kaybımız olacaktı. Fiyatlar da yüksekti. Kilogramı 20 liradan aşağıya balık satılmadı. Vatandaş da doğru dürüst balık yiyemedi." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.