LASTİK İŞ

BARIŞ'IN BAŞKANLIĞI DÜŞECEK Mİ?

Kocaeli 05.10.2016 - 21:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BARIŞ'IN BAŞKANLIĞI DÜŞECEK Mİ?

KOTO Başkanı Semih Barış'ın istifası hakkında bilir kişi raporu bekleniyor.

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ Özmak San’ın sahibi Fuat Berna’nın avukatı Ayhan Erdin,”  29 Martta istifayı vermişler. 30 Martta evrak kayıttan geçmiş, akabinde toplantı yapılmış. Toplantıya Semih Barış 31 Mart toplantısına katılmamış. Bir dilekçe verdiği söyleniyor. 7 Nisan’da bir toplantı daha yapılmış. 143 Nolu karar toplantısına Semih Barış katılmamış. Yönetim kurulu Semih Barış’ın geri dönüş dilekçesini incelemiş ve istifasını kabul etmemiş. Buraya seçimle gelmişsiniz böyle bir şey söz konusu olamaz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının müfettişleri bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade ettiler. Bende durumu mahkeme kararıyla tespit ettirmek istedik. Semih Barış’ın üye vasfında olmadığını ve başkan olamayacağını belirttik. Eğer istifa etmişseniz seçimle geldiğiniz için sadece seçimle gelebilirsiniz. Odalar Borsalar birliği ve bakanlıkta durumu paylaştım” dedi.   GEREKÇELERİN HANGİSİ GERİ DÖNDÜ? Avukat Ayhan Erdin sözlerini,”Kocaeli il ticaret müdürlüğü ve KOTO’ya mail gönderdim bir cevap vermediler. Bugün istifanın şekilleri bellidir. Burası devlet memurları kanununa tabi değildir. Benim tahminim istifa ettiğin gerekçelerin hangisi düzeldi de sen geri döndün. Şu anda başkanlığı bırakın yönetim kurulu üyesi vasfında bile olamaz.  Ben kişiler üzerinden konuşmuyorum. Ben hukuksuzluk giderilsin diyorum. Burada yasal olmayan bir durumdan bahsediyoruz. Başkanlık yapıyor bu adam belki birçok anlaşmaya imza atıyor. Bunun hesabını kim verecek. Güya danışmanlarına danışmış ve bir şey olmaz demişler. Böyle bir şey mümkün olamaz” ifadelerini kullandı.   “TUNCAY ŞENGÖZ VERGİ MÜKELLEFİ DEĞİLDİ” Tuncay Şengöz vergi mükellefi değildi diyen Avukat Ayhan Erdin,” Bu ortaya çıkınca üyeliği düştü. 2013 yılında yaşanı bu olay. Gitti iki gün sonra vergi mükellefi oldu. Ben bunu anlamıyorum. Burada etik olup olmayan durumlar var. Etik değil ve bu başka bir boyutu ben girmem. Ben hukuken bakıyorum olaya ve bu olay hukuki değil.  Onlar odalardan seçile seçile geliyorlar. Ben tekrar geri dönmek istiyorum nasıl döneceksin sen” dedi.
KOTO Başkanı Semih Barış'ın istifası hakkında bilir kişi raporu bekleniyor.

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ

Özmak San’ın sahibi Fuat Berna’nın avukatı Ayhan Erdin,”  29 Martta istifayı vermişler. 30 Martta evrak kayıttan geçmiş, akabinde toplantı yapılmış. Toplantıya Semih Barış 31 Mart toplantısına katılmamış. Bir dilekçe verdiği söyleniyor. 7 Nisan’da bir toplantı daha yapılmış. 143 Nolu karar toplantısına Semih Barış katılmamış. Yönetim kurulu Semih Barış’ın geri dönüş dilekçesini incelemiş ve istifasını kabul etmemiş. Buraya seçimle gelmişsiniz böyle bir şey söz konusu olamaz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının müfettişleri bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade ettiler. Bende durumu mahkeme kararıyla tespit ettirmek istedik. Semih Barış’ın üye vasfında olmadığını ve başkan olamayacağını belirttik. Eğer istifa etmişseniz seçimle geldiğiniz için sadece seçimle gelebilirsiniz. Odalar Borsalar birliği ve bakanlıkta durumu paylaştım” dedi.

 

GEREKÇELERİN HANGİSİ GERİ DÖNDÜ?

Avukat Ayhan Erdin sözlerini,”Kocaeli il ticaret müdürlüğü ve KOTO’ya mail gönderdim bir cevap vermediler. Bugün istifanın şekilleri bellidir. Burası devlet memurları kanununa tabi değildir. Benim tahminim istifa ettiğin gerekçelerin hangisi düzeldi de sen geri döndün. Şu anda başkanlığı bırakın yönetim kurulu üyesi vasfında bile olamaz.  Ben kişiler üzerinden konuşmuyorum. Ben hukuksuzluk giderilsin diyorum. Burada yasal olmayan bir durumdan bahsediyoruz. Başkanlık yapıyor bu adam belki birçok anlaşmaya imza atıyor. Bunun hesabını kim verecek. Güya danışmanlarına danışmış ve bir şey olmaz demişler. Böyle bir şey mümkün olamaz” ifadelerini kullandı.

 

“TUNCAY ŞENGÖZ VERGİ MÜKELLEFİ DEĞİLDİ”

Tuncay Şengöz vergi mükellefi değildi diyen Avukat Ayhan Erdin,” Bu ortaya çıkınca üyeliği düştü. 2013 yılında yaşanı bu olay. Gitti iki gün sonra vergi mükellefi oldu. Ben bunu anlamıyorum. Burada etik olup olmayan durumlar var. Etik değil ve bu başka bir boyutu ben girmem. Ben hukuken bakıyorum olaya ve bu olay hukuki değil.  Onlar odalardan seçile seçile geliyorlar. Ben tekrar geri dönmek istiyorum nasıl döneceksin sen” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.