BARIŞ ‘’AFETLERE KARŞI HALKIMIZI BİLGİLENDİRECEĞİZ’’

Gündem 03.10.2019 - 18:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BARIŞ ‘’AFETLERE KARŞI HALKIMIZI BİLGİLENDİRECEĞİZ’’

Kızılay Gölcük şubesi başkanı Orhan Barış, halkımız olası bir afetlere karşı henüz hazırlıklı değil. Bundan dolayı biz kurum olarak afetlere karşı halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Olası bir afetlerde ilk olarak Kızılay harekete geçerek ve gerekli yardımları veriyor. Yıllardır halkın her türlü yardımına koşan Kızılay'ın hakkında açıklama yapan Kızılay Gölcük şubesi başkanı Orhan Barış şu açıklamalarda bulundu. Başkan Barış; “öncelikle Kızılay afet sonrasında insanların barınma ve ihtiyaçlarını gidermesini sağlayan önemli bir kurumumuzdur. Burada şunu belirtmek istiyorum. 1999 Marmara Depreminde Kızılay bu görevi yapamadı. Arada 20 yıl geçti. Gölcük Kızılay bu algıyı değiştirme mücadelesine başladı. Biz yönetim kurulu olarak seçildikten sonra Kızılay Gölcük şubesinin fiziki ortamını değiştirdik. Yani bizim malzeme koyacak depomuz yoktu. Bunu Gölcük Belediyesi Başta olmak üzere Gölcüklü hayırseverlerimizle birlikte şubemizin eksiklerini giderdik.  Olası bir afetlerde afet bölgesine intikal etmesi için Düzce ve Yalova'da merkezlerimizi oluşturduk. Kurumumuz şu anda herhangi bir afette en kısa sürede mücadele edebilecek yapıya ulaştı. Asıl en önemli konu ise Devletimizin yetkilileri olası bir afetlere karşı Kızılay ve AFAD'I güçlendirdi. Bundan dolayı çalışma alanlarımızda kolaylıklar sağlandı. Bir önemli konuya daha değinmek istiyorum, vatandaşlarımız Afete karşı işyerlerini ve konutlarını güvenli hale getirilmelidir. Biz Kızılay Kurumu olarak halkımızı bilgilendirmek için ilk olarak Gölcük Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Gülsuyu, Gölcük Kaymakamımız Cengiz Karabulut başkanlığında protokol imzaladık. Protokolümüzde ilçemizde bulunan tüm okullarımızda olası tüm afetlere karşı korunma ve ilk yardım eğitimini vereceğiz. Bunun yanında Gölcük Belediyesi ile ortaklaşa kitapçık ve broşür yaparak dağıtacağız. İlçemizde geçim sıkıntısını çeken vatandaşlarımıza ulaşarak gerekli yardımları evlerine teslim edeceğiz” dedi. Fahri Haner  
Kızılay Gölcük şubesi başkanı Orhan Barış, halkımız olası bir afetlere karşı henüz hazırlıklı değil. Bundan dolayı biz kurum olarak afetlere karşı halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Olası bir afetlerde ilk olarak Kızılay harekete geçerek ve gerekli yardımları veriyor. Yıllardır halkın her türlü yardımına koşan Kızılay'ın hakkında açıklama yapan Kızılay Gölcük şubesi başkanı Orhan Barış şu açıklamalarda bulundu. Başkan Barış; “öncelikle Kızılay afet sonrasında insanların barınma ve ihtiyaçlarını gidermesini sağlayan önemli bir kurumumuzdur. Burada şunu belirtmek istiyorum. 1999 Marmara Depreminde Kızılay bu görevi yapamadı. Arada 20 yıl geçti. Gölcük Kızılay bu algıyı değiştirme mücadelesine başladı. Biz yönetim kurulu olarak seçildikten sonra Kızılay Gölcük şubesinin fiziki ortamını değiştirdik. Yani bizim malzeme koyacak depomuz yoktu. Bunu Gölcük Belediyesi Başta olmak üzere Gölcüklü hayırseverlerimizle birlikte şubemizin eksiklerini giderdik. 

Olası bir afetlerde afet bölgesine intikal etmesi için Düzce ve Yalova'da merkezlerimizi oluşturduk. Kurumumuz şu anda herhangi bir afette en kısa sürede mücadele edebilecek yapıya ulaştı. Asıl en önemli konu ise Devletimizin yetkilileri olası bir afetlere karşı Kızılay ve AFAD'I güçlendirdi. Bundan dolayı çalışma alanlarımızda kolaylıklar sağlandı. Bir önemli konuya daha değinmek istiyorum, vatandaşlarımız Afete karşı işyerlerini ve konutlarını güvenli hale getirilmelidir. Biz Kızılay Kurumu olarak halkımızı bilgilendirmek için ilk olarak Gölcük Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Gülsuyu, Gölcük Kaymakamımız Cengiz Karabulut başkanlığında protokol imzaladık. Protokolümüzde ilçemizde bulunan tüm okullarımızda olası tüm afetlere karşı korunma ve ilk yardım eğitimini vereceğiz. Bunun yanında Gölcük Belediyesi ile ortaklaşa kitapçık ve broşür yaparak dağıtacağız. İlçemizde geçim sıkıntısını çeken vatandaşlarımıza ulaşarak gerekli yardımları evlerine teslim edeceğiz” dedi.

Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.