LASTİK İŞ

BARIŞ PINARI HAREKATINA ARA VERİLİYOR.ATEŞKES SAĞLANDI !

Gündem 17.10.2019 - 20:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BARIŞ PINARI HAREKATINA ARA VERİLİYOR.ATEŞKES SAĞLANDI !

Ankara da sona eren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Dış İşleri Bakanı Robert Pence görüşmesi sonrasında beklenen karar çıktı.

1 saat 40 dakika sonrasında alınan karar gereği Türkiye, PKK-YPG'li teröristler güvenli bölge dışına çıkana kadar harekata ara verecek. Sürenin 120 saat olduğu belirtilirken, ABD Başkanı Donald Trumph attığı tweet mesajında " Teşekkürler Errdoğan milyonlarca hayat kurtuldu" dedi.    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetlerarası görüşmenin ardından Amerikan büyükelçilik rezidansında açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Bugün gururla size şuna açıklamak istiyorum. Bugün Türkiye ile ABD, Suriye'de ateşkese karar verdi" ifadelerini kullandı. Pence’in konuşmasından satır başları; Bugün gururla size şuna açıklamak istiyorum. Bugün Türkiye ile ABD, Suriye’de ateşkese karar verdi. Türk tarafı Barış Pınarı Harekâtı’nı 120 saat içinde durduracak.   Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yapıyor - İstediklerimizi aldık. - Böylelikle ABD tarafı harekatımızın meşruiyetini kabul etmiş oldu. - YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık. - PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ateşkes iki meşru taraf arasında yapılır. - YPG'nin güvenli bölgeden çıkması için harekata ara veriyoruz. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır. - YPG unsurları çıktıktan sonra biz ancak harekatı durdurabiliriz.  - Fırat'ın doğusunda DEAŞ ile mücadele konusunda da eş güdüm ve iş birliği içinde çalışacağız. - Diğer bölgeler için Rusya ile görüşeceğiz.
Ankara da sona eren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Dış İşleri Bakanı Robert Pence görüşmesi sonrasında beklenen karar çıktı.

1 saat 40 dakika sonrasında alınan karar gereği Türkiye, PKK-YPG'li teröristler güvenli bölge dışına çıkana kadar harekata ara verecek. Sürenin 120 saat olduğu belirtilirken, ABD Başkanı Donald Trumph attığı tweet mesajında " Teşekkürler Errdoğan milyonlarca hayat kurtuldu" dedi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetlerarası görüşmenin ardından Amerikan büyükelçilik rezidansında açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Bugün gururla size şuna açıklamak istiyorum. Bugün Türkiye ile ABD, Suriye'de ateşkese karar verdi" ifadelerini kullandı.

Pence’in konuşmasından satır başları;

Bugün gururla size şuna açıklamak istiyorum. Bugün Türkiye ile ABD, Suriye’de ateşkese karar verdi.

Türk tarafı Barış Pınarı Harekâtı’nı 120 saat içinde durduracak.

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yapıyor

- İstediklerimizi aldık.

- Böylelikle ABD tarafı harekatımızın meşruiyetini kabul etmiş oldu.

- YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık.

- PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ateşkes iki meşru taraf arasında yapılır.

- YPG'nin güvenli bölgeden çıkması için harekata ara veriyoruz. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır.

- YPG unsurları çıktıktan sonra biz ancak harekatı durdurabiliriz. 

- Fırat'ın doğusunda DEAŞ ile mücadele konusunda da eş güdüm ve iş birliği içinde çalışacağız.

- Diğer bölgeler için Rusya ile görüşeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.