LASTİK İŞ
ismail

BARAJDA SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR

Gündem 15.02.2021 - 16:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BARAJDA SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR

Kocaeli'nin önemli içme suyu kaynaklarından Yuvacık Barajı'nda işler iyi gitmeye başladı.

Yuvacık Barajı 51 milyon metreküp su kapasitesiyle Kocaeli'nin en önemli su kaynağı olarak birinci sıradayken onu 22 milyon metreküp su hacmiyle Namazgah Barajı takip ediyor. Eylül ayından bu yana Kocaeli'nin gündeminde olan Yuvacık Barajı'nın doluluk seviyesi Kasım ve Aralık aylarından yaşanan kuraklık sebebiyle Kocaeli'de kuraklık tedirginliği yaratarak kentin gündeminden düşmedi. SEVİYE YÜZDE 36 OLDU Ocak ve Şubat aylarında yağan yağışlarla su seviyesini yüzde'lerden yüzde 35'lereyan Yuvacık Barajı bu hafta sonu yağan kar yağışıyla birlikte yüzde 36 seviyesine yükseldi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte eriyen karların baraj seviyesini yüzde 50'lere yaklaştırması bekleniyor.
Kocaeli'nin önemli içme suyu kaynaklarından Yuvacık Barajı'nda işler iyi gitmeye başladı.

Yuvacık Barajı 51 milyon metreküp su kapasitesiyle Kocaeli'nin en önemli su kaynağı olarak birinci sıradayken onu 22 milyon metreküp su hacmiyle Namazgah Barajı takip ediyor. Eylül ayından bu yana Kocaeli'nin gündeminde olan Yuvacık Barajı'nın doluluk seviyesi Kasım ve Aralık aylarından yaşanan kuraklık sebebiyle Kocaeli'de kuraklık tedirginliği yaratarak kentin gündeminden düşmedi.

SEVİYE YÜZDE 36 OLDU

Ocak ve Şubat aylarında yağan yağışlarla su seviyesini yüzde'lerden yüzde 35'lereyan Yuvacık Barajı bu hafta sonu yağan kar yağışıyla birlikte yüzde 36 seviyesine yükseldi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte eriyen karların baraj seviyesini yüzde 50'lere yaklaştırması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.