LASTİK İŞ
ismail

BAŞBAKAN ''GÖLCÜK DEPREMİNE ÇARESİZ YAKALANDIK''

Gündem 16.08.2017 - 18:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞBAKAN ''GÖLCÜK DEPREMİNE ÇARESİZ YAKALANDIK''

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 18. yılı anma etkinlikleri kapsamında Başbakan Binali Yıldırım şu dakikalarda Kocaeli’ye ayakbastı. Özel uçağıyla Cengiz Topel Havaalanına inen Başbakan Yıldırım'ı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çiçeklerle karşıladı.

 Havaalanından aracıyla hareket eden Başbakan Yıldırım, 4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’na katılmak üzere Başiskele'de bulunan The Ness Otel'e geldi. Yıldırım'ı burada da kalabalık bir grup karşıladı.   ÇALIŞTAY BAŞLADI Uluslararası Deprem ve Kentleşme Çalıştayı Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla başladı. İki gün sürecek olan çalıştaya birçok akademisyenin yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,  Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman Sami Çakır,Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Zeki Aygün, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Başsavcı Vekili Erdal Yücel, EDOK Komutanı Metin Gürak, belediye başkanları, kentimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.   16 MİLYON VATANDAŞ DOĞRUDAN ETKİLENDİ Çalıştayda konuşan Başbakan Binali Yıldırım katılımcılıara hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Başbakan Yıldırım sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz yılki çalıştayda faydalı çalışmalar yapıldı. Bu senpozyumun genel hatlarını Kocaeli’nin deprem riskini azaltma başlığı oluşturuyor. Türkiye’nin önemli bir gerçeği olan deprem konusuna dikkat çeken çeşitli sunumların yapılacağı sempozyum büyük katkılar sağlayacak. Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. O gece yaşanan deprem sadece Kocaeli’yi, Gölcük’ü sarsmadı, o gece yaşanan deprem bütün milletimizin yüreğini derinden sarstı. 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetti. 285 bin konut zarar gördü. Yaklaşık 16 milyon vatandaş doğrudan ve dolaylı yoldan etkilendi” dedi. 
17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 18. yılı anma etkinlikleri kapsamında Başbakan Binali Yıldırım şu dakikalarda Kocaeli’ye ayakbastı. Özel uçağıyla Cengiz Topel Havaalanına inen Başbakan Yıldırım'ı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çiçeklerle karşıladı.

 Havaalanından aracıyla hareket eden Başbakan Yıldırım, 4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’na katılmak üzere Başiskele'de bulunan The Ness Otel'e geldi. Yıldırım'ı burada da kalabalık bir grup karşıladı.

 

ÇALIŞTAY BAŞLADI

Uluslararası Deprem ve Kentleşme Çalıştayı Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla başladı. İki gün sürecek olan çalıştaya birçok akademisyenin yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,  Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman Sami Çakır,Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Zeki Aygün, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Başsavcı Vekili Erdal Yücel, EDOK Komutanı Metin Gürak, belediye başkanları, kentimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

 

16 MİLYON VATANDAŞ DOĞRUDAN ETKİLENDİ

Çalıştayda konuşan Başbakan Binali Yıldırım katılımcılıara hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Başbakan Yıldırım sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz yılki çalıştayda faydalı çalışmalar yapıldı. Bu senpozyumun genel hatlarını Kocaeli’nin deprem riskini azaltma başlığı oluşturuyor. Türkiye’nin önemli bir gerçeği olan deprem konusuna dikkat çeken çeşitli sunumların yapılacağı sempozyum büyük katkılar sağlayacak. Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. O gece yaşanan deprem sadece Kocaeli’yi, Gölcük’ü sarsmadı, o gece yaşanan deprem bütün milletimizin yüreğini derinden sarstı. 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetti. 285 bin konut zarar gördü. Yaklaşık 16 milyon vatandaş doğrudan ve dolaylı yoldan etkilendi” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.