LASTİK İŞ

BAŞHEKİM SENDİKAYI SUÇLADI

Sağlık 09.12.2020 - 16:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BAŞHEKİM SENDİKAYI SUÇLADI

Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki personelin görevleri dışında çalışmaya zorlandıklarını iddia etmişti. İddialara cevap veren söz konusu hastanenin Başhekimi Mustafa Güneş, sendikaya bağlı hastane personelinin bu dönemde mücadeleden kaçtığını belirtti.

Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın açıklamasında Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iş bilmezliğin örneklerine yenisinin eklendiğini belirterek, hastane yönetimine tepki göstermişti. Çeker konu ile ilgili, “Personelin görev tanımında bulunmayan işleri pandemiyi bahane ederek yaptırmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey olmaz.   “SİSTEMİ ALT ÜST EDECEKLER” Sağlık çalışanları çalışmayız demiyorlar. Çalışırız ama görev ve sorumluluklarımız dahilinde çalışmayı istiyorlar. Arkadaşlarımızın bazılarına da aba altında sopa gösteren müdürleri de uyarıyoruz. Orası babanızın işyeri değil, devletin bir makamıdır. Bu iş bilmez yöneticiler nedeniyle yürüyen bir sistemi de böylesi bir dönemde alt üst edecekler.” diyerek hastahane yönetimine yüklenmişti.   “KORONAYA YAKALANMIŞTI” Koronavirüse yakalanan ve geçtiğimiz hafatadan bu yanada evinde izole olan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve hastahane çalışanlarından sendikaya üye isimlere yüklendi.   “BOY BOY RESİMLERİ BASINDA GÖRÜYORSUNUZ” Başhekim Güneş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Farabi’de kim huzursuz biliyor musunuz? Çalışmak istemeyen, bakanlığın verdiği yetkiler çerçevesinde yapılan görevlendirmeleri kabul etmeyen ve bu en zorlu dönemde arkadaşları canla başla çalışırken mücadeleden kaçan, odalarında oturmayı tercih edip çay içen, sendika tarafından sürekli kışkırtmalara alet olan 9 kişilik anestezi teknisyeni ve 3 kişilik evde sağlık ekibi. Bunları ifşa etmeye gerek yok. Zaten boy boy resimlerini basında görüyorsunuz.”  dedi
Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki personelin görevleri dışında çalışmaya zorlandıklarını iddia etmişti. İddialara cevap veren söz konusu hastanenin Başhekimi Mustafa Güneş, sendikaya bağlı hastane personelinin bu dönemde mücadeleden kaçtığını belirtti.

Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın açıklamasında Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iş bilmezliğin örneklerine yenisinin eklendiğini belirterek, hastane yönetimine tepki göstermişti. Çeker konu ile ilgili, “Personelin görev tanımında bulunmayan işleri pandemiyi bahane ederek yaptırmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey olmaz.

 

“SİSTEMİ ALT ÜST EDECEKLER”

Sağlık çalışanları çalışmayız demiyorlar. Çalışırız ama görev ve sorumluluklarımız dahilinde çalışmayı istiyorlar. Arkadaşlarımızın bazılarına da aba altında sopa gösteren müdürleri de uyarıyoruz. Orası babanızın işyeri değil, devletin bir makamıdır. Bu iş bilmez yöneticiler nedeniyle yürüyen bir sistemi de böylesi bir dönemde alt üst edecekler.” diyerek hastahane yönetimine yüklenmişti.

 

“KORONAYA YAKALANMIŞTI”

Koronavirüse yakalanan ve geçtiğimiz hafatadan bu yanada evinde izole olan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve hastahane çalışanlarından sendikaya üye isimlere yüklendi.

 

“BOY BOY RESİMLERİ BASINDA GÖRÜYORSUNUZ”

Başhekim Güneş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Farabi’de kim huzursuz biliyor musunuz? Çalışmak istemeyen, bakanlığın verdiği yetkiler çerçevesinde yapılan görevlendirmeleri kabul etmeyen ve bu en zorlu dönemde arkadaşları canla başla çalışırken mücadeleden kaçan, odalarında oturmayı tercih edip çay içen, sendika tarafından sürekli kışkırtmalara alet olan 9 kişilik anestezi teknisyeni ve 3 kişilik evde sağlık ekibi. Bunları ifşa etmeye gerek yok. Zaten boy boy resimlerini basında görüyorsunuz.”  dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.