LASTİK İŞ
ismail

BAŞKAN BÜYÜKAKIN ''KOCAELİ TURİZMDE PARLAYAN YILDIZDIR''

Gündem 14.04.2020 - 10:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN ''KOCAELİ TURİZMDE PARLAYAN YILDIZDIR''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yayınladığı bir mesajla Turizm Haftası’nı kutladı. Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmin Kocaeli için önemini vurgulayan Başkan Büyükakın, turizmin kent ve yurt ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekerek sektör çalışanlarını tebrik etti. Başkan Büyükakın mesajında şu ifadelere yer verdi; “Turizm sektöründe Kocaeli’miz çok önemli fırsatlar sunuyor. Kocaeli doğal güzellikleri, zengin florası, denizi, dağları, ormanlarıyla turizm alanında büyük bir çeşitlilik sağlamaktadır. Aynı zamanda kongre turizminde de büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Medeniyetlere başkentlik yapan kadim kent Kocaeli, tarih sempozyumları ve restorasyon çalışmalarıyla bu alanda da hak ettiği yeri almaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak sektörde kentimizi bir üst lige taşıyacak olan Turizm Master Planı çalışmalarımız devam etmektedir. Kocaeli’ni sadece bir sanayi şehri olarak nitelendirenlerin, aynı zamanda turizm sektöründe parlayan bir yıldız olarak görmelerini istiyorum. Kentimizin turizm sektöründe pazar payını artırmak ve dünya çapında bir Türk markası oluşturmak amacıyla Kocaeli’nin tanıtımı ve turistik değerlerinin yükseltilmesi çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Deniz, kum ve güneş turizmimizin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerimizi de insanlığın hizmetine sunmak ve turizm çeşitliliğini çoğaltarak özellikle kültür, doğa ve tarih alanlarında da bir atılımı gerçekleştirmek hedefindeyiz. Bu hedefler doğrultusunda turizmi ekonomimizin en verimli sektörlerinden birisi haline getirmek için Kocaeli’mizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak plânlı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla çalışıyoruz. Bu düşüncelerle Turizm Haftası'nı kutluyor, bütün sektör çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yayınladığı bir mesajla Turizm Haftası’nı kutladı. Bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmin Kocaeli için önemini vurgulayan Başkan Büyükakın, turizmin kent ve yurt ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekerek sektör çalışanlarını tebrik etti.

Başkan Büyükakın mesajında şu ifadelere yer verdi; “Turizm sektöründe Kocaeli’miz çok önemli fırsatlar sunuyor. Kocaeli doğal güzellikleri, zengin florası, denizi, dağları, ormanlarıyla turizm alanında büyük bir çeşitlilik sağlamaktadır. Aynı zamanda kongre turizminde de büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Medeniyetlere başkentlik yapan kadim kent Kocaeli, tarih sempozyumları ve restorasyon çalışmalarıyla bu alanda da hak ettiği yeri almaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak sektörde kentimizi bir üst lige taşıyacak olan Turizm Master Planı çalışmalarımız devam etmektedir. Kocaeli’ni sadece bir sanayi şehri olarak nitelendirenlerin, aynı zamanda turizm sektöründe parlayan bir yıldız olarak görmelerini istiyorum.

Kentimizin turizm sektöründe pazar payını artırmak ve dünya çapında bir Türk markası oluşturmak amacıyla Kocaeli’nin tanıtımı ve turistik değerlerinin yükseltilmesi çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Deniz, kum ve güneş turizmimizin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerimizi de insanlığın hizmetine sunmak ve turizm çeşitliliğini çoğaltarak özellikle kültür, doğa ve tarih alanlarında da bir atılımı gerçekleştirmek hedefindeyiz.

Bu hedefler doğrultusunda turizmi ekonomimizin en verimli sektörlerinden birisi haline getirmek için Kocaeli’mizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak plânlı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla çalışıyoruz. Bu düşüncelerle Turizm Haftası'nı kutluyor, bütün sektör çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.