LASTİK İŞ
ismail

BAŞKAN BÜYÜKAKIN ‘’TÜPRAŞ’LA İLGİLİ BAKANLIĞIMIZLA HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK’’

07.08.2019 - 14:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN ‘’TÜPRAŞ’LA İLGİLİ BAKANLIĞIMIZLA HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK’’

Başkan Büyükakın, son günlerde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınacak gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, son günlerde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasıyla vergi gelirlerinden mahrum kalacak gündemiyle alakalı cevap veren Başkan Büyükakın, “TÜPRAŞ konusunu gündeme düşer düşmez hemen Maliye Bakanlığımız ile temasa geçtim. Gereken görüşmeleri yaptım. Pazartesi günü TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü ile de temasa geçtim onlarla da gereken diyalogu gerçekleştirdik. Kendilerinin genel müdürlüğü götürme konusunda geçmişten gelen üç yıllık bir çalışmalarının olduğunu söylediler. Ancak vergi merkezini değiştirmede bir kararlarının olmadığını söylediler” dedi.   “DURUMU CİDDİYETLE TAKİP EDİYORUZ” Konuşmasında bu konunun hassasiyetini TÜPRAŞ’ın yetkililerine ifade ettiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “Bu durumu ciddiyetle takip edeceğimizi ifade ettik. Bu konuda hassas olmalarını talep ettik. Umarım böyle bir hata yapıp vergi merkezini değiştirme eğilimi içinde olmazlar. Ama şunu bilin içiniz rahat olsun. Maliye Bakanlığının resen vergi dairesinin nerede olacağını yani verginin nereye yatacağını belirleme hakkı var. Bakanlığımızla her türlü tedbiri aldık.” şeklinde konuştu.   “DUYARLILIKLA AÇIKLAMA YAPAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM” TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınması ve vergilerinin yine bu kente yatırılabileceği gündemiyle hareket edilmesini çok önemli bulan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Sivil toplum kuruluşlarımıza, konuyu hassasiyetle dile getiren basın mensuplarımıza, değerli milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bir kez daha Kocaeli gösterdi ki kentin menfaatleri söz konusu olduğunda bir araya gelmeyi biliyor. Ben bu konuda hassasiyet gösteren duyarlılıkla açıklama yapan herkese teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Başkan Büyükakın, son günlerde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınacak gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, son günlerde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasıyla vergi gelirlerinden mahrum kalacak gündemiyle alakalı cevap veren Başkan Büyükakın, “TÜPRAŞ konusunu gündeme düşer düşmez hemen Maliye Bakanlığımız ile temasa geçtim. Gereken görüşmeleri yaptım. Pazartesi günü TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü ile de temasa geçtim onlarla da gereken diyalogu gerçekleştirdik. Kendilerinin genel müdürlüğü götürme konusunda geçmişten gelen üç yıllık bir çalışmalarının olduğunu söylediler. Ancak vergi merkezini değiştirmede bir kararlarının olmadığını söylediler” dedi.

 

“DURUMU CİDDİYETLE TAKİP EDİYORUZ”

Konuşmasında bu konunun hassasiyetini TÜPRAŞ’ın yetkililerine ifade ettiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “Bu durumu ciddiyetle takip edeceğimizi ifade ettik. Bu konuda hassas olmalarını talep ettik. Umarım böyle bir hata yapıp vergi merkezini değiştirme eğilimi içinde olmazlar. Ama şunu bilin içiniz rahat olsun. Maliye Bakanlığının resen vergi dairesinin nerede olacağını yani verginin nereye yatacağını belirleme hakkı var. Bakanlığımızla her türlü tedbiri aldık.” şeklinde konuştu.

 

“DUYARLILIKLA AÇIKLAMA YAPAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınması ve vergilerinin yine bu kente yatırılabileceği gündemiyle hareket edilmesini çok önemli bulan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Sivil toplum kuruluşlarımıza, konuyu hassasiyetle dile getiren basın mensuplarımıza, değerli milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bir kez daha Kocaeli gösterdi ki kentin menfaatleri söz konusu olduğunda bir araya gelmeyi biliyor. Ben bu konuda hassasiyet gösteren duyarlılıkla açıklama yapan herkese teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.