BAŞKAN ESNAFI YALINIZ BIRAKMIYOR

Gölcük 09.08.2017 - 11:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞKAN ESNAFI YALINIZ BIRAKMIYOR

Gölcük seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, pazarcı esnafını yalınız bırakmıyor. ilçemizde kurulan tüm semt pazarlarını ziyaret eden Başkan Tuncer, esnafın eksiklerini sorarken vatandaşlarında isteklerini dinliyor.

Gölcük seyyar pazarcılar odası başkanı Abdurrezzak tuncer ve yönetimi pazarcı esnafı için gece gündüz demeden çalışıyor. her hafta ilçemizde kurulan semt pazarlarını ziyaret eden Başkan Tuncer esnafların isteklerini dinleyip sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor. Bu hafta Çarşamba pazarı esnafını gezen Tuncer vatandaşlarında pazarcılardan isteklerini dinledi. KAPALI PAZAR YERİ ŞART Başkan Tuncer, “Kapalı pazar yerleri yaparken düz ayak, çabuk dolan ve çabuk boşalan bir pazar olmalı. Sebzeci arkadaşın 17 ton malla oraya girip boşaltması 45 dakika. 300- 400 aracı hesaplarsak mallarını boşaltması 2-3 günü bulur. Hisareyn, Şirinköy gibi olabilir. Değirmendere’nin on numara yeri ama farklı bir projede kullanılsa daha iyi bize göre” ifadelerini kullandı. “11 PAZAR GÖLCÜK'E ÇOK” Tuncer, “Gölcük'te 11 pazar var. Gölcük'e çok. Çarşamba pazarı İlçemizin en büyük pazarlarından birisi ancak çok fazla mahalle arasında kalıyor. Bunun emniyete de, belediyeye de, esnafa da sıkıntısı var. Bunları derleyip toparlamak lazım bölge bölge. Değirmendere bölgesinde hem Yüzbaşılar var, hem Değirmendere var. İkisini birleştirip tek pazar yapsan ne olur. Esnaf arkadaşlara sorsan ‘Başkanım yapma iki gün satış yapıyoruz’ derler. Ama öyle değil. Bir gün pazar yapalım, güçlü yapalım. İki günün cirosunu bir günde toplayalım. Böyle olması lazım. İki pazar Yüzbaşılar’a taşınabilir. Trafik de rahatlar. ” dedi. ARADIĞINIZ HERŞEY BU PAZARDA  Bu hafta çarşamba pazarını gezdik. Daha adımınızı atar atmaz güler yüzü ve şen sesleri ile tezgahların arkasından mallarını pazarlamakta olan pazarcılar çekiyor dikkatinizi. Ürünler güzelce serilmiş, ülkenin dört köşesinden halkın ayağına gelmiş sebzeleri meyveleri görünce içiniz açılıyor. Rengarenk tezgahlarda alabildiğine taze ürünler her yanda. Balıktan tutun da canlı organik tavuklara, jeotermal bölgelerde kaplıcada yetişmiş mis kokulu domateslere kadar her şey mevcut bu pazarda. Tezgahları başında ki satıcıların pek çoğu 20 seneye yakındır aynı yerden kazanıyor ekmeğini. Zaten alış veriş yapanlar da komşu, ahbap olmuşlar artık gide gele. Tazecik çilekler, insanın iştahını açar cinsten. Ayrıca eğer isterseniz bahçenizi, evinizi veya ofisinizi rengarenk donatabileceğiniz kocaman çiçekçi tezgahlarını da bulmak mümkün bu pazarda. MODANIN KALBİ BU PAZARDA ATIYOR Hatta ve hatta bölge için modanın kalbi burada atıyor demek bile abartı olmaz. Zira tezgahlardaki abiyeden günlüğe kadın giyim ürünlerini, çeşit çeşit şapkaları görüp beğenmemek mümkün değil. Vatandaş fiyatları son zamanlarda birazcık pahalı bulsa da bu bolluk ve tazelik dünyasını kolay kolay bırakacak gibi değil. Herkes olabildiğince memnun hayatından. İşte böyle 20 senelik bir gelenek olarak Gölcük Çarşamba Pazarı açmış kucağını bekliyor her gelecek misafirini. Olur da yolunuz düşerse Çarşamba günleri Kavaklı Sahil Yolu üzerinde kurulan bu kocaman ve sıcacık geleneksel pazara uğramadan geçmeyin. 
Gölcük seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, pazarcı esnafını yalınız bırakmıyor. ilçemizde kurulan tüm semt pazarlarını ziyaret eden Başkan Tuncer, esnafın eksiklerini sorarken vatandaşlarında isteklerini dinliyor.

Gölcük seyyar pazarcılar odası başkanı Abdurrezzak tuncer ve yönetimi pazarcı esnafı için gece gündüz demeden çalışıyor. her hafta ilçemizde kurulan semt pazarlarını ziyaret eden Başkan Tuncer esnafların isteklerini dinleyip sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor. Bu hafta Çarşamba pazarı esnafını gezen Tuncer vatandaşlarında pazarcılardan isteklerini dinledi.

KAPALI PAZAR YERİ ŞART
Başkan Tuncer, “Kapalı pazar yerleri yaparken düz ayak, çabuk dolan ve çabuk boşalan bir pazar olmalı. Sebzeci arkadaşın 17 ton malla oraya girip boşaltması 45 dakika. 300- 400 aracı hesaplarsak mallarını boşaltması 2-3 günü bulur. Hisareyn, Şirinköy gibi olabilir. Değirmendere’nin on numara yeri ama farklı bir projede kullanılsa daha iyi bize göre” ifadelerini kullandı.

“11 PAZAR GÖLCÜK'E ÇOK”
Tuncer, “Gölcük'te 11 pazar var. Gölcük'e çok. Çarşamba pazarı İlçemizin en büyük pazarlarından birisi ancak çok fazla mahalle arasında kalıyor. Bunun emniyete de, belediyeye de, esnafa da sıkıntısı var. Bunları derleyip toparlamak lazım bölge bölge. Değirmendere bölgesinde hem Yüzbaşılar var, hem Değirmendere var. İkisini birleştirip tek pazar yapsan ne olur. Esnaf arkadaşlara sorsan ‘Başkanım yapma iki gün satış yapıyoruz’ derler. Ama öyle değil. Bir gün pazar yapalım, güçlü yapalım. İki günün cirosunu bir günde toplayalım. Böyle olması lazım. İki pazar Yüzbaşılar’a taşınabilir. Trafik de rahatlar. ” dedi.

ARADIĞINIZ HERŞEY BU PAZARDA 
Bu hafta çarşamba pazarını gezdik. Daha adımınızı atar atmaz güler yüzü ve şen sesleri ile tezgahların arkasından mallarını pazarlamakta olan pazarcılar çekiyor dikkatinizi. Ürünler güzelce serilmiş, ülkenin dört köşesinden halkın ayağına gelmiş sebzeleri meyveleri görünce içiniz açılıyor. Rengarenk tezgahlarda alabildiğine taze ürünler her yanda. Balıktan tutun da canlı organik tavuklara, jeotermal bölgelerde kaplıcada yetişmiş mis kokulu domateslere kadar her şey mevcut bu pazarda. Tezgahları başında ki satıcıların pek çoğu 20 seneye yakındır aynı yerden kazanıyor ekmeğini. Zaten alış veriş yapanlar da komşu, ahbap olmuşlar artık gide gele. Tazecik çilekler, insanın iştahını açar cinsten. Ayrıca eğer isterseniz bahçenizi, evinizi veya ofisinizi rengarenk donatabileceğiniz kocaman çiçekçi tezgahlarını da bulmak mümkün bu pazarda.

MODANIN KALBİ BU PAZARDA ATIYOR
Hatta ve hatta bölge için modanın kalbi burada atıyor demek bile abartı olmaz. Zira tezgahlardaki abiyeden günlüğe kadın giyim ürünlerini, çeşit çeşit şapkaları görüp beğenmemek mümkün değil. Vatandaş fiyatları son zamanlarda birazcık pahalı bulsa da bu bolluk ve tazelik dünyasını kolay kolay bırakacak gibi değil. Herkes olabildiğince memnun hayatından. İşte böyle 20 senelik bir gelenek olarak Gölcük Çarşamba Pazarı açmış kucağını bekliyor her gelecek misafirini. Olur da yolunuz düşerse Çarşamba günleri Kavaklı Sahil Yolu üzerinde kurulan bu kocaman ve sıcacık geleneksel pazara uğramadan geçmeyin. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.