LASTİK İŞ

BAŞKAN SAÇAKLAMA ÖĞRENDİ

27.11.2015 - 13:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BAŞKAN SAÇAKLAMA ÖĞRENDİ

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde Kurs Eğitmeni Leyla Parlar, Deniz Ediz ve Ayşe Ataseven tarafından Saçaklama (Chenille) tekniği ve kırkyama çalışmalarına başlandı.

Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş saçaklama ve kırkyama kursunu ziyaret ederek “Gölcük Belediyesinde kültür ve sanatla iç içe her noktaya ve her kesime ulaşabilen belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu anlamda el emeği kurslarına gerekli desteği sağlıyoruz. Kırkyamanın bir kolu olan saçaklama tekniği kursuna da destek olup katkı sunuyoruz” dedi.   Tarihteki tüm buluşların ihtiyaçlardan doğduğu söylenir. Kırkyama ekonomik zorluklardan doğan bir el işidir. Küçük parçaların yan yana eklenmesiyle ortaya çıkmıştır. Saçaklama tekniği de eski ince pamuklu kumaşlardan kalın kumaşlar elde etmek için ilk defa Amerika’da Amishler tarafından üretilmiştir.   Saçaklama tekniği Türkiye’de ilk defa Kocaeli’nde başlamış olup en büyük gelişimini Gölcükte yapmıştır. Ayrıca ilk defa Leyla Parlar tarafından saçaklama tekniği Türk Bayrağına uyarlanmıştır.
Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde Kurs Eğitmeni Leyla Parlar, Deniz Ediz ve Ayşe Ataseven tarafından Saçaklama (Chenille) tekniği ve kırkyama çalışmalarına başlandı.

Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş saçaklama ve kırkyama kursunu ziyaret ederek “Gölcük Belediyesinde kültür ve sanatla iç içe her noktaya ve her kesime ulaşabilen belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu anlamda el emeği kurslarına gerekli desteği sağlıyoruz. Kırkyamanın bir kolu olan saçaklama tekniği kursuna da destek olup katkı sunuyoruz” dedi.

 

Tarihteki tüm buluşların ihtiyaçlardan doğduğu söylenir. Kırkyama ekonomik zorluklardan doğan bir el işidir. Küçük parçaların yan yana eklenmesiyle ortaya çıkmıştır. Saçaklama tekniği de eski ince pamuklu kumaşlardan kalın kumaşlar elde etmek için ilk defa Amerika’da Amishler tarafından üretilmiştir.

 

Saçaklama tekniği Türkiye’de ilk defa Kocaeli’nde başlamış olup en büyük gelişimini Gölcükte yapmıştır. Ayrıca ilk defa Leyla Parlar tarafından saçaklama tekniği Türk Bayrağına uyarlanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.