BAŞKAN SEZER: “GAZİLERİMİZ BİZİM EN ÖNEMLİ HAZİNEMİZDİR”

20.07.2019 - 18:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞKAN SEZER: “GAZİLERİMİZ BİZİM EN ÖNEMLİ HAZİNEMİZDİR”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45.yıl dönümünde, bizzat o savaşta yer alan, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve gazilerle bir araya geldi. Gazilerimiz bizim en önemli hazinemizdir diyen Sezer, ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemini de anlattı.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ülke tarihimizin en önemli harekatlarından biri olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45.yıl dönümünde, bizzat o savaşta yer alan, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve gazilerle bir araya geldi. KIBRIS BARIŞ HAREKATININ ÖNEMİNİ ANLATTI Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemi ve tarihi üzerine sohbetin gerçekleştirildiği ziyarette bir konuşma yapan Başkan Ali Yıldırım Sezer şunları söyledi: “Siz Gazilerimiz milletimizin en değerli hazinelerisiniz. Bizimde kalbimiz her zaman sizinle. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ziyaretimizin bugün için nedeni sizin bizzat savaşın içinde yer aldığınız Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45.yıldönümüdür. Kıbrıs Barış Harekatı’nın ülkemiz açısından önemi gerçekten büyüktür. Kısa bahsetmek istiyorum. Viyana Savaşı ardından 26 Ocak 1699 imzalanan Karlofça Anlaşması’ndan sonra hep bir düşüş içerisine girdik, toprak kaybettik. Bunun tersine döndüğü ilk olay İstiklal Harbi’yle sınırlarımızı korumaktı. Akabinde 1939’da Hatay’ın Türkiye referandum ile ilhakı oldu. Yalnız silahlı güçle vatan toprağının elden çıkmasının engellendiği harekat, Kıbrıs Harekatıdır. Bu yüzden bizim tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır” dedi. “BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK ÖZELSİNİZ” Konuşmasına devam eden Başkan Sezer, “O yıllar devlet yetkililerimiz Kıbrıs’ı batmayan savaş gemisi olarak nitelendiriyorlardı. Doğu Akdeniz’in güvenliğini Kıbrıs olmadan sağlamanın mümkün olmadığı için bu tabir kullanılmıştır. Şuan için bölgenin ayrıca bir önemi oluştu o da doğalgaz yataklarıdır. Bu harekat ile Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin canları, malları, namusları korundu. Aynı zamanda Türkiye’nin bu stratejik noktadaki güvenliği sağlanmış oldu. Son olarakta şimdi ortaya çıkıyor ki; ekonomik anlamda da ülkemize, gelecek kuşaklara doğalgaz ile faydası olacak. Bunların gerçekleşmesi siz değerli gazilerimiz sayesinde oldu. Hayatınızı tehlikeye attınız, bizim açımızdan gerçekten çok özelsiniz. Allah sizlere sağlık, sıhhat, afiyet, uzun ömür nasip etsin. Allah bu millete nice zafer günleri kutlamayı nasip etsin” diyerek sözlerini noktaladı. “GÖLCÜK’TE ÖRNEK BİR BİRLİKTELİK VAR” Dernek Başkanı Mehmet Arslan’da her zaman yanımızda olan Başkanımıza bu özel günde bizleri ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Gölcük’te örnek bir birliktelik var. Bunun mimarı da Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’dir. Bizleri hiçbir koşulda yalnız bırakmıyor” dedi. Yapılan sohbet ve içilen çayların sonrasında ziyaret tamamlandı.   
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45.yıl dönümünde, bizzat o savaşta yer alan, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve gazilerle bir araya geldi. Gazilerimiz bizim en önemli hazinemizdir diyen Sezer, ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemini de anlattı.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ülke tarihimizin en önemli harekatlarından biri olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45.yıl dönümünde, bizzat o savaşta yer alan, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve gazilerle bir araya geldi.

KIBRIS BARIŞ HAREKATININ ÖNEMİNİ ANLATTI

Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemi ve tarihi üzerine sohbetin gerçekleştirildiği ziyarette bir konuşma yapan Başkan Ali Yıldırım Sezer şunları söyledi: “Siz Gazilerimiz milletimizin en değerli hazinelerisiniz. Bizimde kalbimiz her zaman sizinle. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ziyaretimizin bugün için nedeni sizin bizzat savaşın içinde yer aldığınız Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45.yıldönümüdür. Kıbrıs Barış Harekatı’nın ülkemiz açısından önemi gerçekten büyüktür. Kısa bahsetmek istiyorum. Viyana Savaşı ardından 26 Ocak 1699 imzalanan Karlofça Anlaşması’ndan sonra hep bir düşüş içerisine girdik, toprak kaybettik. Bunun tersine döndüğü ilk olay İstiklal Harbi’yle sınırlarımızı korumaktı. Akabinde 1939’da Hatay’ın Türkiye referandum ile ilhakı oldu. Yalnız silahlı güçle vatan toprağının elden çıkmasının engellendiği harekat, Kıbrıs Harekatıdır. Bu yüzden bizim tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır” dedi.

“BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK ÖZELSİNİZ”

Konuşmasına devam eden Başkan Sezer, “O yıllar devlet yetkililerimiz Kıbrıs’ı batmayan savaş gemisi olarak nitelendiriyorlardı. Doğu Akdeniz’in güvenliğini Kıbrıs olmadan sağlamanın mümkün olmadığı için bu tabir kullanılmıştır. Şuan için bölgenin ayrıca bir önemi oluştu o da doğalgaz yataklarıdır. Bu harekat ile Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin canları, malları, namusları korundu. Aynı zamanda Türkiye’nin bu stratejik noktadaki güvenliği sağlanmış oldu. Son olarakta şimdi ortaya çıkıyor ki; ekonomik anlamda da ülkemize, gelecek kuşaklara doğalgaz ile faydası olacak. Bunların gerçekleşmesi siz değerli gazilerimiz sayesinde oldu. Hayatınızı tehlikeye attınız, bizim açımızdan gerçekten çok özelsiniz. Allah sizlere sağlık, sıhhat, afiyet, uzun ömür nasip etsin. Allah bu millete nice zafer günleri kutlamayı nasip etsin” diyerek sözlerini noktaladı.

“GÖLCÜK’TE ÖRNEK BİR BİRLİKTELİK VAR”

Dernek Başkanı Mehmet Arslan’da her zaman yanımızda olan Başkanımıza bu özel günde bizleri ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Gölcük’te örnek bir birliktelik var. Bunun mimarı da Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’dir. Bizleri hiçbir koşulda yalnız bırakmıyor” dedi. Yapılan sohbet ve içilen çayların sonrasında ziyaret tamamlandı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.