BAŞKAN SEZER ''GELENEKSEL SANATLARA GENÇLERİMİZİ YÖNLENDİRMELİYİZ''

10.12.2019 - 09:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞKAN SEZER ''GELENEKSEL SANATLARA GENÇLERİMİZİ YÖNLENDİRMELİYİZ''

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, Sivil Toplum Merkezi’nde, Eğitmen Sükeyne Tulan tarafından Kırkyama Katlama Tekniği Eğitimi verildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Geleneksel sanatlarımızı gençlerimize öğretmeliyiz” dedi.

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, ilçemizde her ay farklı bir teknikle el sanatları eğitimleri veriliyor.  Gölcük Sivil Toplum Merkezi’nde, Eğitmen SükeyneTulan tarafından Kırkyama Katlama Tekniği eğitimi verildi. Bir gün süre ile gerçekleştirilen eğitimin sertifika törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Eğitmen SükeyneTulan ve kursiyerler katıldı.  Gün boyunca kırkyama katlama eğitimi alan kursiyerler, hızlı bir eğitimle bir kırkyama tekniğini öğrendi ve gün sonunda sertifikalarını aldı. GENÇLERİN İLGİLİSİ ÇEKMELİYİZ  Gerçekleştirilen programla ilgili olarak konuşan Eğitmen SükeyneTulan, “Sabah saatlerinde eğitime başladık ve burada öncelikle bir yastık kılıfı diktik. Eskiden bütün artık kumaşlar, maddi zorluklardan ötürü birleştirilirdi. Yorgan yüzleri, çocuk örtüleri yapılırdı. Artan kumaşlar, böylelikle değerlendirilirdi. Bu sanat, gerçekten büyük bir terapi gibi oluyor. Kırkyama çalışanların yaşları biraz yüksek. Gençler, pek ilgilenmiyor. Ben burada bu imkanı bizlere vermenizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum” dedi.  GENÇLERİMİZE ÖĞRETMELİYİZ Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Her ay geleneksel sanatlarla ilgili eğitim veriyoruz. Bu eğitimleri sayfamızda her zaman duyuruyoruz. Bunları her zaman ön plana çıkarmalıyız. Böylelikle eğitimlerimize daha fazla kişi katılabilir. Bu sanat, bizim büyüklerimizin yaptığı bir çalışma. Bu sanatlara sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Aslında lise çağındaki çocuklarımıza bunu öğretmemiz lazım. Sizlerde öğrendikten sonra bunları çocuklarımıza öğretebilirsiniz. Yaz aylarında bu kursu çocuklarımıza verelim. Bunu kendileri öğrenirlerse en azından bir parça hazırladıklarını gördükleri zaman artı motivasyon olabilir. Bunu gençlerimize öğretmemiz lazım. Hafta sonlarında, ara tatilde öğrenciler için bunu yapabiliriz. Evlerinde yapabilecekleri konularda eğitimler verelim. Bunu sizlerin öğrenmesi çok güzel” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Sezer, Eğitmen SükeyneTulan’aplaket, kursiyerlere de katılım sertifikalarını verdi.
Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, Sivil Toplum Merkezi’nde, Eğitmen Sükeyne Tulan tarafından Kırkyama Katlama Tekniği Eğitimi verildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Geleneksel sanatlarımızı gençlerimize öğretmeliyiz” dedi.

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, ilçemizde her ay farklı bir teknikle el sanatları eğitimleri veriliyor.  Gölcük Sivil Toplum Merkezi’nde, Eğitmen SükeyneTulan tarafından Kırkyama Katlama Tekniği eğitimi verildi. Bir gün süre ile gerçekleştirilen eğitimin sertifika törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Eğitmen SükeyneTulan ve kursiyerler katıldı.

 Gün boyunca kırkyama katlama eğitimi alan kursiyerler, hızlı bir eğitimle bir kırkyama tekniğini öğrendi ve gün sonunda sertifikalarını aldı.

GENÇLERİN İLGİLİSİ ÇEKMELİYİZ

 Gerçekleştirilen programla ilgili olarak konuşan Eğitmen SükeyneTulan, “Sabah saatlerinde eğitime başladık ve burada öncelikle bir yastık kılıfı diktik. Eskiden bütün artık kumaşlar, maddi zorluklardan ötürü birleştirilirdi. Yorgan yüzleri, çocuk örtüleri yapılırdı. Artan kumaşlar, böylelikle değerlendirilirdi. Bu sanat, gerçekten büyük bir terapi gibi oluyor. Kırkyama çalışanların yaşları biraz yüksek. Gençler, pek ilgilenmiyor. Ben burada bu imkanı bizlere vermenizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

GENÇLERİMİZE ÖĞRETMELİYİZ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Her ay geleneksel sanatlarla ilgili eğitim veriyoruz. Bu eğitimleri sayfamızda her zaman duyuruyoruz. Bunları her zaman ön plana çıkarmalıyız. Böylelikle eğitimlerimize daha fazla kişi katılabilir. Bu sanat, bizim büyüklerimizin yaptığı bir çalışma. Bu sanatlara sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Aslında lise çağındaki çocuklarımıza bunu öğretmemiz lazım. Sizlerde öğrendikten sonra bunları çocuklarımıza öğretebilirsiniz. Yaz aylarında bu kursu çocuklarımıza verelim. Bunu kendileri öğrenirlerse en azından bir parça hazırladıklarını gördükleri zaman artı motivasyon olabilir. Bunu gençlerimize öğretmemiz lazım. Hafta sonlarında, ara tatilde öğrenciler için bunu yapabiliriz. Evlerinde yapabilecekleri konularda eğitimler verelim. Bunu sizlerin öğrenmesi çok güzel” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Sezer, Eğitmen SükeyneTulan’aplaket, kursiyerlere de katılım sertifikalarını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.