BAŞKAN SEZER ''VATANDAŞ BU YASADAN YARARLANSIN''

Gündem 26.02.2020 - 17:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞKAN SEZER ''VATANDAŞ BU YASADAN YARARLANSIN''

1999 depreminde sonra yürürlükteki mevzuata göre; orta hasarlı olup, onarım ve güçlendirmesi yapılmayan binaların yıkılması gerekiyordu. Ancak 20 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun'la, 3194 sayılı İmar Kanunu'na eklenen Geçici 21.Madde ile, orta hasarlı binalara onarım ve güçlendirme ruhsatı alma imkanı getirildi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer göreve başladıktan hemen sonra ilçemizde tehlike arz eden orta hasarlı binaların yıkımına başladı. Bu güne kadar orta hasarlı ve metruk olan 37 binanın yıkımı gerçekleştirildi.  VATANDAŞ YASADAN YARARLANSIN Konuyla ilgili görüştüğümüz Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer “göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemiz genelinde bulunan, onarım ve güçlendirmesi yapılmayan orta hasarlı binaların yıkımını gerçekleştirmeye aralıksız devam ettik. Ancak yeni çıkan yasa ile vatandaş ister ise yıkımları yapacağız. 20 Şubat'ta yasa çıktı.   Biz vatandaşa tebligat göndereceğiz. Yasada ki imkandan yararlanması için. Şuanda n itibaren orta hasarlı olup yıkılması gereken onarım ve güçlenmesi  yapılmayan binalarla ilgili olarak 2012 tarihinden sonra onarma ve güçlendirme yapma imkanı yoktu.   Bu binalar aslında yıkılması gereken binalardı. .  Bu güne kadar onarımı ve güçlendirilmesi yapılmadığı için bu güne gelindi. Bir yandan da biz vatandaşlara yazı yazıyoruz. Boşaltın elektriğini suyunu keseceğiz diye. Ciddi sayıda da bina yıktık.  Şuandan itibaren biz vatandaşa boşalt elektriğini suyunu keseceğiz tahliye edin dediğimizde vatandaş bize hayır ben onarım ve tadilatını yapacağım yasa çıktığı dediği anda biz onu yıkamayız.  Metruk binalar için bu geçerli değil. İmar yasasında var. Etrafa tehlike saçıyorsa bu konuyla ilgili prosedürü tamamlayınca yıkım yapıyoruz” dedi. DENİZEVLER YIKILACAK Başkan Sezer “Denizevler'de kentsel dönüşümle ilgili boşaltılan evler var. Bunlar Kamulaştırılan evler. Bu evlerinde çoğunluğu boşaldı. Yaklaşık 40 civarında ev var onlarda yıkılıp o bölge temizlenecek.  Bu alanda yıkılacak ev kalmayacak” dedi. BİNA SAKİNLERİ ORTAK KARAR ALMAK ZORUNDA Başkan Sezer “Esas önemli konu şu orta hasarlı bina onarım ve güçlendirmesi yapılmamış biz bunlara yazı gönderip size şu kadar süre elektriğinizi suyunuzu kesiyoruz binayı boşaltın deyip biz yıkıyorduk bu binayı.  Şimdi yıkamıyoruz. Vatandaş yasadan yararlanmak istiyorum onarım güçlendirmeyi yapacağım. Binanın yıkılmasına gerek kalmadı diyebilir. Ya da güçlendirme ve onarım fiyatı onlara yüksek gelirse yıkın diyebilir. Bu kararı da bina sakinlerinin hepsi birlikte alması gerekiyor” dedi.  SORUMLULUK BİNA SAKİNLERİNİN Başkan Sezer “Biz şuana kadar yıkabileceğimizi yıktık.  İlçemizde orta  hasarlı ve metruk olan 181 bina vardı. Bunlardan 37'sini yıktık. 20 tane daha yıkılacak bina var.  Ortalama onarılması gereken 140 bina kalacak.  Bu kanuna uyacağız. Bize yetki veren kanunu uyguluyoruz. Değişiklik  varsa ona da uyguluyoruz.  Belediye için Bizim için sorumluluğumuz vardı. Orta hasarlı binayı neden yıkmadın diye bilirlerdi. Şimdi o sorumluluk tamamen vatandaşın.  Biz ilk günden itiberen  uğraşıyoruz kentsel dönüşümle son haddeye getirdik. Bakan yardımcımız Elazığ'da Bakanlarımız Elazığ'da onlarla son görüşmeyi yapacağız. Çarşıdan başlayınca hepsini bitireceğiz” dedi.
1999 depreminde sonra yürürlükteki mevzuata göre; orta hasarlı olup, onarım ve güçlendirmesi yapılmayan binaların yıkılması gerekiyordu. Ancak 20 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun'la, 3194 sayılı İmar Kanunu'na eklenen Geçici 21.Madde ile, orta hasarlı binalara onarım ve güçlendirme ruhsatı alma imkanı getirildi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer göreve başladıktan hemen sonra ilçemizde tehlike arz eden orta hasarlı binaların yıkımına başladı. Bu güne kadar orta hasarlı ve metruk olan 37 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 

VATANDAŞ YASADAN YARARLANSIN
Konuyla ilgili görüştüğümüz Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer “göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemiz genelinde bulunan, onarım ve güçlendirmesi yapılmayan orta hasarlı binaların yıkımını gerçekleştirmeye aralıksız devam ettik. Ancak yeni çıkan yasa ile vatandaş ister ise yıkımları yapacağız. 20 Şubat'ta yasa çıktı.   Biz vatandaşa tebligat göndereceğiz. Yasada ki imkandan yararlanması için. Şuanda n itibaren orta hasarlı olup yıkılması gereken onarım ve güçlenmesi  yapılmayan binalarla ilgili olarak 2012 tarihinden sonra onarma ve güçlendirme yapma imkanı yoktu.   Bu binalar aslında yıkılması gereken binalardı. .  Bu güne kadar onarımı ve güçlendirilmesi yapılmadığı için bu güne gelindi. Bir yandan da biz vatandaşlara yazı yazıyoruz. Boşaltın elektriğini suyunu keseceğiz diye. Ciddi sayıda da bina yıktık.  Şuandan itibaren biz vatandaşa boşalt elektriğini suyunu keseceğiz tahliye edin dediğimizde vatandaş bize hayır ben onarım ve tadilatını yapacağım yasa çıktığı dediği anda biz onu yıkamayız.  Metruk binalar için bu geçerli değil. İmar yasasında var. Etrafa tehlike saçıyorsa bu konuyla ilgili prosedürü tamamlayınca yıkım yapıyoruz” dedi.
DENİZEVLER YIKILACAK
Başkan Sezer “Denizevler'de kentsel dönüşümle ilgili boşaltılan evler var. Bunlar Kamulaştırılan evler. Bu evlerinde çoğunluğu boşaldı. Yaklaşık 40 civarında ev var onlarda yıkılıp o bölge temizlenecek.  Bu alanda yıkılacak ev kalmayacak” dedi.

BİNA SAKİNLERİ ORTAK KARAR ALMAK ZORUNDA
Başkan Sezer “Esas önemli konu şu orta hasarlı bina onarım ve güçlendirmesi yapılmamış biz bunlara yazı gönderip size şu kadar süre elektriğinizi suyunuzu kesiyoruz binayı boşaltın deyip biz yıkıyorduk bu binayı.  Şimdi yıkamıyoruz. Vatandaş yasadan yararlanmak istiyorum onarım güçlendirmeyi yapacağım. Binanın yıkılmasına gerek kalmadı diyebilir. Ya da güçlendirme ve onarım fiyatı onlara yüksek gelirse yıkın diyebilir. Bu kararı da bina sakinlerinin hepsi birlikte alması gerekiyor” dedi. 
SORUMLULUK BİNA SAKİNLERİNİN
Başkan Sezer “Biz şuana kadar yıkabileceğimizi yıktık.  İlçemizde orta  hasarlı ve metruk olan 181 bina vardı. Bunlardan 37'sini yıktık. 20 tane daha yıkılacak bina var.  Ortalama onarılması gereken 140 bina kalacak.  Bu kanuna uyacağız. Bize yetki veren kanunu uyguluyoruz. Değişiklik  varsa ona da uyguluyoruz.  Belediye için Bizim için sorumluluğumuz vardı. Orta hasarlı binayı neden yıkmadın diye bilirlerdi. Şimdi o sorumluluk tamamen vatandaşın.  Biz ilk günden itiberen  uğraşıyoruz kentsel dönüşümle son haddeye getirdik. Bakan yardımcımız Elazığ'da Bakanlarımız Elazığ'da onlarla son görüşmeyi yapacağız. Çarşıdan başlayınca hepsini bitireceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.