LASTİK İŞ
ismail

BAŞKAN ZAM İSTEYECEK

Ekonomi 21.09.2016 - 20:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BAŞKAN ZAM İSTEYECEK

2015 Aralık ayından itibaren 1.25 TL’den satılmaya başlanan Kocaeli’deki ekmeğin fiyatı, valiliğin itirazı sonucu mahkeme kararı ile yeniden 1 liraya geriledi. Ancak Fırıncılar Odası, zam yeniden başvuru yapmaya hazırlanıyor

İlimizdeki fırıncıların büyük şok yaşamasına sebep olan ekmeğin 1 liraya satılacağı ile ilgili mahkeme kararı sonrasında, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da bir açıklama yaptı. Mahkeme tebliğinin kendilerine ulaştığını dile getiren Başkan Sarı, kararı uygulayacaklarını belirterek, yeni zam taleplerinin olacağını ifade etti. ODA YÖNETİMİ TOPLANDI Oda Başkanı Ali Sarı, “Salı günü akşam saatlerinde mahkeme kararı bize tebliğ edildi. Bugün (dün) de yönetim kurulu olarak toplandık ve durumu değerlendirdik. Mahkemenin aldığı karara uymak zorundayız ve uyacağız. Bu saat itibariyle arkadaşları görevlendirdik, fırınlara mahkeme kararını tebliğ ediyoruz. Tebliği alan fırınlarda ekmeyi 1 liradan satacak” dedi. YENİ ZAM TALEBİ Ekmeğin asgari ücretin 1.300 lira olmasının ardından 1 lira 25 kuruştan satılmaya başlandığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu: “Mahkeme böyle bir karar aldı. Ancak 1 Ocak 2016’dan itibaren asgari ücret 1.300 lira oldu ve biz bunu çalışanlarımıza yansıttık. Haliyle işçilik maliyetlerimiz arttı. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle cuma günü yeniden fiyat zammı için Kocaeli Esnaf Odaları Birliği’ne talepte bulunacağız. Önümüzdeki hafta yeni bir fiyat tarifesi belirlenir. Bu fiyat 1.25 TL’den düşük olacak.”
2015 Aralık ayından itibaren 1.25 TL’den satılmaya başlanan Kocaeli’deki ekmeğin fiyatı, valiliğin itirazı sonucu mahkeme kararı ile yeniden 1 liraya geriledi. Ancak Fırıncılar Odası, zam yeniden başvuru yapmaya hazırlanıyor

İlimizdeki fırıncıların büyük şok yaşamasına sebep olan ekmeğin 1 liraya satılacağı ile ilgili mahkeme kararı sonrasında, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da bir açıklama yaptı. Mahkeme tebliğinin kendilerine ulaştığını dile getiren Başkan Sarı, kararı uygulayacaklarını belirterek, yeni zam taleplerinin olacağını ifade etti.

ODA YÖNETİMİ TOPLANDI

Oda Başkanı Ali Sarı, “Salı günü akşam saatlerinde mahkeme kararı bize tebliğ edildi. Bugün (dün) de yönetim kurulu olarak toplandık ve durumu değerlendirdik. Mahkemenin aldığı karara uymak zorundayız ve uyacağız. Bu saat itibariyle arkadaşları görevlendirdik, fırınlara mahkeme kararını tebliğ ediyoruz. Tebliği alan fırınlarda ekmeyi 1 liradan satacak” dedi.

YENİ ZAM TALEBİ

Ekmeğin asgari ücretin 1.300 lira olmasının ardından 1 lira 25 kuruştan satılmaya başlandığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu: “Mahkeme böyle bir karar aldı. Ancak 1 Ocak 2016’dan itibaren asgari ücret 1.300 lira oldu ve biz bunu çalışanlarımıza yansıttık. Haliyle işçilik maliyetlerimiz arttı. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle cuma günü yeniden fiyat zammı için Kocaeli Esnaf Odaları Birliği’ne talepte bulunacağız. Önümüzdeki hafta yeni bir fiyat tarifesi belirlenir. Bu fiyat 1.25 TL’den düşük olacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.