LASTİK İŞ
ismail

BAT ''ENGELLİLERE SAYGISIZLIK YAPIYORLAR''

Gündem 19.02.2020 - 16:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAT ''ENGELLİLERE SAYGISIZLIK YAPIYORLAR''

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ilçemizdeki birçok noktada bulunan engelli araç parklarına, araçlarını saatlerce park eden engelli vatandaşlara yönelik olarak dün bir açıklama yaptı. Başkan Bat, “Engelli park yerine saatlerce araç bırakılmaz” dedi

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ilçemizdeki engelli araç park yerlerine araçlarını saatlerce park ederek diğer engelli vatandaşların bu tür park yerlerini kullanamamasına sebep olan engelli kişiler hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Bat, konu hakkında yaptığı açıklamada “Gölcük’te engelli otoparkı olan yerlere saatlerce araç parkı yapan engellilerimiz, araçlarını otoparklara bırakıp faturalarını bana versinler. Ben onların ücretini veririm. Engelli park yerine saatlerce araç bırakılmaz. İşleri varsa 1 saat, 2 saat araç bırakılır ama uzun süre bırakılmaz” dedi.  ‘DİĞER ENGELLİLERE SAYGISIZLIKTIR’ Sözlerine devam eden Başkan Bat, “Sabah 8’de aracı bırakıp akşam saat 5’te aracını yerinden kaldırmak olmaz. Bu durum, diğer engellilere saygısızlıktır. Onlar yetmiyormuş gibi anne – babalarının, akrabalarının üstlerine alınan araçları, çakı gibi olan insanlar, zımba gibi insanlar engelli otoparklarına bırakıyor. Araçlardan indikleri zaman kendilerine sorduğumuzda araçları babalarının, akrabalarının üstlerine aldıklarını söylüyorlar. Sağlam insanlar, araçlarını engelli otoparkına bırakıyor. Verecekleri 3-5 liralık otopark ücretini getirip bana söylesinler. Ben o ücreti veririm” dedi.  ‘BİR KİŞİNİN TAPULU MALI DEĞİLDİR’ Başkan Bat, açıklamasının sonunda ise “Özellikle çarşıda gezip bu tür araç parkı yapan kişileri takip edeceğim. İki saatin haricinde engelli park yerlerini işgal eden araçlara ceza yazdırarak o araçları park yerlerinden çektireceğim. Ondan sonra da hiç kimse bana ‘Neden böyle bir şey yaptın?’ diyerek geri dönüş yapmasın. Ben hiçbir engellinin hakkının gasp edilmesine izin vermem. Engelli araç park yerleri, bir kişinin tapulu malı değildir. Orası tüm engellilere ait yerlerdir. Kısa bir süre araç parkı yapılabilir ama uzun süre park yapılmaz” dedi. 
Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ilçemizdeki birçok noktada bulunan engelli araç parklarına, araçlarını saatlerce park eden engelli vatandaşlara yönelik olarak dün bir açıklama yaptı. Başkan Bat, “Engelli park yerine saatlerce araç bırakılmaz” dedi

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ilçemizdeki engelli araç park yerlerine araçlarını saatlerce park ederek diğer engelli vatandaşların bu tür park yerlerini kullanamamasına sebep olan engelli kişiler hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Bat, konu hakkında yaptığı açıklamada “Gölcük’te engelli otoparkı olan yerlere saatlerce araç parkı yapan engellilerimiz, araçlarını otoparklara bırakıp faturalarını bana versinler. Ben onların ücretini veririm. Engelli park yerine saatlerce araç bırakılmaz. İşleri varsa 1 saat, 2 saat araç bırakılır ama uzun süre bırakılmaz” dedi.

 ‘DİĞER ENGELLİLERE SAYGISIZLIKTIR’
Sözlerine devam eden Başkan Bat, “Sabah 8’de aracı bırakıp akşam saat 5’te aracını yerinden kaldırmak olmaz. Bu durum, diğer engellilere saygısızlıktır. Onlar yetmiyormuş gibi anne – babalarının, akrabalarının üstlerine alınan araçları, çakı gibi olan insanlar, zımba gibi insanlar engelli otoparklarına bırakıyor. Araçlardan indikleri zaman kendilerine sorduğumuzda araçları babalarının, akrabalarının üstlerine aldıklarını söylüyorlar. Sağlam insanlar, araçlarını engelli otoparkına bırakıyor. Verecekleri 3-5 liralık otopark ücretini getirip bana söylesinler. Ben o ücreti veririm” dedi.

 ‘BİR KİŞİNİN TAPULU MALI DEĞİLDİR’
Başkan Bat, açıklamasının sonunda ise “Özellikle çarşıda gezip bu tür araç parkı yapan kişileri takip edeceğim. İki saatin haricinde engelli park yerlerini işgal eden araçlara ceza yazdırarak o araçları park yerlerinden çektireceğim. Ondan sonra da hiç kimse bana ‘Neden böyle bir şey yaptın?’ diyerek geri dönüş yapmasın. Ben hiçbir engellinin hakkının gasp edilmesine izin vermem. Engelli araç park yerleri, bir kişinin tapulu malı değildir. Orası tüm engellilere ait yerlerdir. Kısa bir süre araç parkı yapılabilir ama uzun süre park yapılmaz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.