LASTİK İŞ
ismail

BAYRAM İÇİN TEDBİRLER ALINIYOR

Gündem 21.05.2020 - 13:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAYRAM İÇİN TEDBİRLER ALINIYOR

Kocaeli Valiliği Ramazan Bayramı için kentimizde alınacak olan tedbirleri açıkladı. Yapılan açıklamada “ Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Valiliğimizce tedbirler alınmıştır” denildi.

Kocaeli Valiliği Ramazan Bayramı için kentimizde alınacak olan tedbirleri açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Valiliğimizce aşağıdaki tedbirler alınmıştır: GÜVENLİK – TRAFİK 1- Koronavirüs salgını nedeniyle 22.05.2020 Cuma Günü saat 24.00' den 26.05.2020 Salı Günü saat 24.00' e kadar İlimizde Sokağa Çıkma Kısıtlaması uygulanacağından, kısıtlamaya titizlikle uyulması için denetimler aralıksız sürdürülecektir. Trafik tedbirleri eksiksiz olarak uygulanacaktır. 2- 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanunun ilgili maddelerine istinaden, bayram süresince silah atılmasına müsaade edilmeyecek, kanun hükümlerine aykırı hareket edenler takip ve tespit edilerek adli, idari tahkikat yapılması sağlanacaktır. 3- Bayram öncesi alışverişi yapanların hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi yasadışı faaliyetlerle mağdur olmasını önlemek maksadıyla resmi ve sivil ekipler görevlendirilecektir.  4-  Bayram alıverişi yapılan işyerlerinde sosyal mesafe kuralına uyulması ve maske takılmasının gerekliliği yönünde ekiplerce vatandaşlarımız uyarılacak olumsuzluk yaşanmasına izin verilmeyecektir.  ALTYAPI 1- Belediye Başkanlıkları, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Halkın istek ve şikâyetlerini bildirecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulacaktır. 2- Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için SEDAŞ tarafından gerekli tüm tedbirler alınarak, olası arızalara anında müdahale edilebilmesi için bağlı birimlerindeki personel sayısının takviye edilmesi sağlanacaktır. 3- Haberleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için TÜRK TELEKOM tarafından gerekli tüm tedbirler alınacaktır. 4- İSU Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara müdahale için yeterli sayıda ekip görevlendirecektir. SAĞLIK 1-İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacaktır. 2-112 Acil Servislerine personel takviyesi yapılarak kesintisiz hizmet sağlanacaktır.        DENETİM 1-Sokağa Çıkma kısıtlaması öncesinde İlimizde faaliyet gösteren, pastane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri, ile gıda maddeleri satışı yapılan marketler İl Tarım ve Orman  Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetlenecektir.
Kocaeli Valiliği Ramazan Bayramı için kentimizde alınacak olan tedbirleri açıkladı. Yapılan açıklamada “ Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Valiliğimizce tedbirler alınmıştır” denildi.

Kocaeli Valiliği Ramazan Bayramı için kentimizde alınacak olan tedbirleri açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle ilimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Valiliğimizce aşağıdaki tedbirler alınmıştır:

GÜVENLİK – TRAFİK
1- Koronavirüs salgını nedeniyle 22.05.2020 Cuma Günü saat 24.00' den 26.05.2020 Salı Günü saat 24.00' e kadar İlimizde Sokağa Çıkma Kısıtlaması uygulanacağından, kısıtlamaya titizlikle uyulması için denetimler aralıksız sürdürülecektir. Trafik tedbirleri eksiksiz olarak uygulanacaktır.
2- 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanunun ilgili maddelerine istinaden, bayram süresince silah atılmasına müsaade edilmeyecek, kanun hükümlerine aykırı hareket edenler takip ve tespit edilerek adli, idari tahkikat yapılması sağlanacaktır.
3- Bayram öncesi alışverişi yapanların hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi yasadışı faaliyetlerle mağdur olmasını önlemek maksadıyla resmi ve sivil ekipler görevlendirilecektir. 
4-  Bayram alıverişi yapılan işyerlerinde sosyal mesafe kuralına uyulması ve maske takılmasının gerekliliği yönünde ekiplerce vatandaşlarımız uyarılacak olumsuzluk yaşanmasına izin verilmeyecektir. 

ALTYAPI
1- Belediye Başkanlıkları, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Halkın istek ve şikâyetlerini bildirecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulacaktır.
2- Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için SEDAŞ tarafından gerekli tüm tedbirler alınarak, olası arızalara anında müdahale edilebilmesi için bağlı birimlerindeki personel sayısının takviye edilmesi sağlanacaktır.
3- Haberleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için TÜRK TELEKOM tarafından gerekli tüm tedbirler alınacaktır.
4- İSU Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara müdahale için yeterli sayıda ekip görevlendirecektir.

SAĞLIK
1-İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacaktır.
2-112 Acil Servislerine personel takviyesi yapılarak kesintisiz hizmet sağlanacaktır.     
 
DENETİM
1-Sokağa Çıkma kısıtlaması öncesinde İlimizde faaliyet gösteren, pastane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri, ile gıda maddeleri satışı yapılan marketler İl Tarım ve Orman  Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetlenecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.