BEBEK DOSTU HASTANE OLMAYA DEVAM

Sağlık 18.06.2019 - 17:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BEBEK DOSTU HASTANE OLMAYA DEVAM

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi “Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi” tarafından değerlendirmeden geçti.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin 2004 yılından bu yana sahip olduğu “Bebek Dostu Hastane” unvanı yenilendi. 1991 yılında UNİCEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde 2004’te bebek dostu hastane unvanını alan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bu unvanını yapılan denetimler sonucu bir kez daha yeniledi. Yenilenen tıbbi cihazları ile “Bebek Dostu Hastane” olarak değerlendirme geçiren Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Anne sütü, Bebek Dostu Sorumlusu Melek Kılıç ve Gazi Üniversitesi Yenidoğan Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Canan Türkyılmaz tarafından, Doğumhane, Çocuk ve Kadın Doğum Polikliniği, Yeni Doğan Yoğunbakım Ünitesi, Bebek Emzirme Odası, Gebe Okulu ve Anne Oteli gibi bölümleri ziyaret ederek kriterlere uygunluğu değerlendirildi.  Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; “Değerlendirme ekibine ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım." dedi.  
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi “Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi” tarafından değerlendirmeden geçti.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin 2004 yılından bu yana sahip olduğu “Bebek Dostu Hastane” unvanı yenilendi. 1991 yılında UNİCEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde 2004’te bebek dostu hastane unvanını alan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bu unvanını yapılan denetimler sonucu bir kez daha yeniledi.
Yenilenen tıbbi cihazları ile “Bebek Dostu Hastane” olarak değerlendirme geçiren Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Anne sütü, Bebek Dostu Sorumlusu Melek Kılıç ve Gazi Üniversitesi Yenidoğan Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Canan Türkyılmaz tarafından, Doğumhane, Çocuk ve Kadın Doğum Polikliniği, Yeni Doğan Yoğunbakım Ünitesi, Bebek Emzirme Odası, Gebe Okulu ve Anne Oteli gibi bölümleri ziyaret ederek kriterlere uygunluğu değerlendirildi. 
Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; “Değerlendirme ekibine ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım." dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.