BERNA ABİŞ, SÜMEYYE ERDOĞAN'I AĞIRLADI

Gündem 15.10.2018 - 18:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BERNA ABİŞ, SÜMEYYE ERDOĞAN'I AĞIRLADI

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin 4. Hizmet İçi Eğitim Kampı KADEM Kocaeli ‘nin ev sahipliğinde Aytepe Diriliş Kampında Gerçekleştirdi.

KADEM Başkanı Dr.Saliha Okur Gümrükçüoğlu,Başkan  Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar,Yönetim Kurulu ,KADEM Kocaeli Temsilcisi Berna Abiş  ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen temsilciler,ekipleri ve yurt müdirelerinin katılımı ile 4.Hizmet İçi Eğitim Kampı gerçekleştirildi. Eğitim kampında konuşan Başkan Dr.Saliha Okur Gümrükçüoğlu ‘Bizim meselemiz temelde çok insani.Bizim meselemiz; kadın,aile,toplum.Bizler kadınlar olarak ,bir STK olarak toplumun asayişini bozan,canını yakan ve aile birliğini tehdit eden durumların çözülmesini istiyoruz .Cinsiyet adaleti ,kadının korunması kadar erkeği de  mağdur etmeyecek  hakkaniyete ve dengeye dayalı bir düzen oluşturma gayretiyle aileyi ve toplumsal refahı önceliyor.KADEM de bu düzenin inşası için gayret gösteriyor.’ifadelerini kullandı.      4.Hizmet İçi Eğitim Kampı’nda ‘Toplumsal Cinsiyet Adaleti’ni anlatan Sn Sümeyye Erdoğan Bayraktar aile ve toplum içinde kadın ve erkeğin rollerine değindi.’Birçok uluslararası kurumda ve akademik çevrelerde toplumsal cinsiyet adaleti kavramı kullanılmaktadır. Kadınların farklılıklarını gözeterek iş ve kamusal hayatta var olabilmelerinin yolları aranmalıdır. Salt kadınla özdeşleştirilen aile alanı erkeğinde alanıdır.Keza salt erkekle özdeşleştirilmeye çalışılan toplumsal alan,toplumun geçimi ve yönetimi,kadının da alanıdır.’diyerek sözlerine devam etti.      İki gün süren kamp  ‘Proje’ve ‘Operasyonel İşlemler eğitimleri tamamlandı.
Kadın ve Demokrasi Derneği’nin 4. Hizmet İçi Eğitim Kampı KADEM Kocaeli ‘nin ev sahipliğinde Aytepe Diriliş Kampında Gerçekleştirdi.

KADEM Başkanı Dr.Saliha Okur Gümrükçüoğlu,Başkan  Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar,Yönetim Kurulu ,KADEM Kocaeli Temsilcisi Berna Abiş  ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen temsilciler,ekipleri ve yurt müdirelerinin katılımı ile 4.Hizmet İçi Eğitim Kampı gerçekleştirildi.

Eğitim kampında konuşan Başkan Dr.Saliha Okur Gümrükçüoğlu ‘Bizim meselemiz temelde çok insani.Bizim meselemiz; kadın,aile,toplum.Bizler kadınlar olarak ,bir STK olarak toplumun asayişini bozan,canını yakan ve aile birliğini tehdit eden durumların çözülmesini istiyoruz .Cinsiyet adaleti ,kadının korunması kadar erkeği de  mağdur etmeyecek  hakkaniyete ve dengeye dayalı bir düzen oluşturma gayretiyle aileyi ve toplumsal refahı önceliyor.KADEM de bu düzenin inşası için gayret gösteriyor.’ifadelerini kullandı.

     4.Hizmet İçi Eğitim Kampı’nda ‘Toplumsal Cinsiyet Adaleti’ni anlatan Sn Sümeyye Erdoğan Bayraktar aile ve toplum içinde kadın ve erkeğin rollerine değindi.’Birçok uluslararası kurumda ve akademik çevrelerde toplumsal cinsiyet adaleti kavramı kullanılmaktadır. Kadınların farklılıklarını gözeterek iş ve kamusal hayatta var olabilmelerinin yolları aranmalıdır. Salt kadınla özdeşleştirilen aile alanı erkeğinde alanıdır.Keza salt erkekle özdeşleştirilmeye çalışılan toplumsal alan,toplumun geçimi ve yönetimi,kadının da alanıdır.’diyerek sözlerine devam etti.

     İki gün süren kamp  ‘Proje’ve ‘Operasyonel İşlemler eğitimleri tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.