LASTİK İŞ

BEŞ BİN KİTAP DALDAN TOPLANDI

Kocaeli 12.05.2017 - 12:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BEŞ BİN KİTAP DALDAN TOPLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde kentte renkli etkinlikler düzenleniyor.

Bunlardan en önemlisi ve en dikkat çekeni ise kuşkusuz Ağaçlar Kitap Açtı etkinliği… 12 Mayıs Cuma sabahı saat 07.30’da İzmit Yürüyüş Yolu’nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla yapılan etkinlikte ağaçlara asılan 5 bin adet kitap, birkaç dakika içinde toplandı. Kitapseverler, topladıkları kitapların aynı olanlarını birbirleriyle değiş tokuş bile yaptı.   HER MAYISTA KOCAELİ’DE BİR BAŞKA GÜZEL Her yıl mayıs ayı yaklaştığında Kocaeli’de tatlı bir heyecan başlar. Sadece Kocaeli’de değil, çevre illerde yaşayan kitap kurtları, tüm yıl boyunca mayıs ayını iple çeker. Mayısın ilk haftasından itibaren kenti adeta kağıt kokusu sarar. Yaklaşık 80 yıl önce SEKA Kağıt Fabrikası’nın kurulmasıyla kağıtla tanışan Kocaeli, kağıt ile olan irtibatını hiç bir zaman kesmedi. Kocaeli Kitap Fuarı ise kentin kağıtla olan bağında zirveyi oluşturdu. ‘’Kağıttan Dünyaların Keşfi’’ mottosuyla kitap fuarcılığına farklı bir bakış açısı sunan Kocaeli Kitap Fuarı’nın startı bu yıl 7 Mayıs Pazar günü düzenlenen ‘’Kitaba Koş’’ etkinliğiyle verildi.    AĞAÇLAR YİNE KİTAP AÇTI Her yıl olduğu gibi bu yılda İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda ağaçlar kitap açtı. 12 Mayıs Cuma günü saat 07.30’da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ilk kitabı ağaçtan toplamasıyla verine startın ardından işe giden vatandaşlar ile okulun yolunu tutan öğrenciler, Yürüyüş Yolu boyunca dizilen binlerce kitabı topladı. Etkinliğe Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal ve daire başkanları da katıldı.   BAŞKAN: KİTAP MEDENİYETTİR Etkinlik öncesinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kitap, medeniyetlerin anasıdır. Kitap; insanlık için, aydınlık, huzur, kardeşlik, barış için çok önemlidir. Kitapların anası da Kur’an-ı Kerim’dir. 9. kez düzenlediğimiz kitap fuarımızın konusu bu nedenle kitap ve medeniyettir. Halkımızın kitaba olan ilgisinin her geçen gün artması bizi mutlu ediyor. Bu yıl da ağaçlar kitap açtı etkinliğimizi düzenliyoruz. Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden de kitap fuarımıza katılım bekliyoruz. Kocaeli Kitap Fuarımızda, her türlü düşünceye yer var. Bu yıl katılımın geçen yılı da aşmasını bekliyoruz’’ dedi.   KİTAPLAR KISA SÜREDE TOPLANDI Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından ilk kitabı dalından koparmasıyla birlikte vatandaşlar ve öğrenciler, ağaçlara asılı kitapları topladı. Vatandaşlar aldıkları kitapların aynı olanlarını birbirleriyle de değiş tokuş yaptı. Kitap Fuarı’nın Kocaeli için çok önemli bir marka olduğunu aktaran vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bu önemli organizasyon için teşekkür etti.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde kentte renkli etkinlikler düzenleniyor.

Bunlardan en önemlisi ve en dikkat çekeni ise kuşkusuz Ağaçlar Kitap Açtı etkinliği… 12 Mayıs Cuma sabahı saat 07.30’da İzmit Yürüyüş Yolu’nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla yapılan etkinlikte ağaçlara asılan 5 bin adet kitap, birkaç dakika içinde toplandı. Kitapseverler, topladıkları kitapların aynı olanlarını birbirleriyle değiş tokuş bile yaptı.

 

HER MAYISTA KOCAELİ’DE BİR BAŞKA GÜZEL

Her yıl mayıs ayı yaklaştığında Kocaeli’de tatlı bir heyecan başlar. Sadece Kocaeli’de değil, çevre illerde yaşayan kitap kurtları, tüm yıl boyunca mayıs ayını iple çeker. Mayısın ilk haftasından itibaren kenti adeta kağıt kokusu sarar. Yaklaşık 80 yıl önce SEKA Kağıt Fabrikası’nın kurulmasıyla kağıtla tanışan Kocaeli, kağıt ile olan irtibatını hiç bir zaman kesmedi. Kocaeli Kitap Fuarı ise kentin kağıtla olan bağında zirveyi oluşturdu. ‘’Kağıttan Dünyaların Keşfi’’ mottosuyla kitap fuarcılığına farklı bir bakış açısı sunan Kocaeli Kitap Fuarı’nın startı bu yıl 7 Mayıs Pazar günü düzenlenen ‘’Kitaba Koş’’ etkinliğiyle verildi. 

 

AĞAÇLAR YİNE KİTAP AÇTI

Her yıl olduğu gibi bu yılda İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda ağaçlar kitap açtı. 12 Mayıs Cuma günü saat 07.30’da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ilk kitabı ağaçtan toplamasıyla verine startın ardından işe giden vatandaşlar ile okulun yolunu tutan öğrenciler, Yürüyüş Yolu boyunca dizilen binlerce kitabı topladı. Etkinliğe Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal ve daire başkanları da katıldı.

 

BAŞKAN: KİTAP MEDENİYETTİR

Etkinlik öncesinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kitap, medeniyetlerin anasıdır. Kitap; insanlık için, aydınlık, huzur, kardeşlik, barış için çok önemlidir. Kitapların anası da Kur’an-ı Kerim’dir. 9. kez düzenlediğimiz kitap fuarımızın konusu bu nedenle kitap ve medeniyettir. Halkımızın kitaba olan ilgisinin her geçen gün artması bizi mutlu ediyor. Bu yıl da ağaçlar kitap açtı etkinliğimizi düzenliyoruz. Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden de kitap fuarımıza katılım bekliyoruz. Kocaeli Kitap Fuarımızda, her türlü düşünceye yer var. Bu yıl katılımın geçen yılı da aşmasını bekliyoruz’’ dedi.

 

KİTAPLAR KISA SÜREDE TOPLANDI

Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından ilk kitabı dalından koparmasıyla birlikte vatandaşlar ve öğrenciler, ağaçlara asılı kitapları topladı. Vatandaşlar aldıkları kitapların aynı olanlarını birbirleriyle de değiş tokuş yaptı. Kitap Fuarı’nın Kocaeli için çok önemli bir marka olduğunu aktaran vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bu önemli organizasyon için teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.