LASTİK İŞ
ismail

BEŞİR DERNEĞİNDEN İDLİB’E YARDIM ÇAĞRISI

21.01.2020 - 18:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BEŞİR DERNEĞİNDEN İDLİB’E YARDIM ÇAĞRISI

AFAD, Kızılay, Beşir Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunduğu “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” sloganıyla tüm Türkiye’de İdlib’deki insanlık dramına bir nebze olsun çare olabilmek adına yardım kampanyası başlatılmıştır.

‘Gölcük’te ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz’ Yardım faaliyeti ile ilgili olarak Beşir Derneği Gölcük Temsilcisi Abdulragıp Yılmaz şunları ifade etti: ‘’Suriye’de iç savaş yaklaşık 9 yıldır devam ediyor. Savaş sebebiyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarcası da evlerini ve arazilerini geride bırakarak ülkelerini terk edip derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı. Beşir Derneği olarak 3 Kıta, 55 ülkede su kuyuları açmış, doğal afetlerde bölgede bulunarak yardım faaliyetlerine katılmış, ihtiyaç sahipleri için paylaşım noktaları oluşturmuş, kurban organizasyonları tertip etmiş, Ramazan aylarında yoğun şekilde kumanya dağıtımları yapmış bulunmaktayız. Bu ülkelerde Isınma, yakacak, giyim, gıda, eğitim, sosyal ve kültürel yardımlarımıza devam ediyoruz.’  ‘Bölge halkına umut olmaya devam ediyor’ Açıklamalarını sürdüren Başkan Yılmaz, ‘’Bölgede su, kuru gıda, battaniye, odun, kömür, kıyafet, ayakkabı, ilaç dağıtımlarını hızla sürdüren Beşir Derneği, günlük 30 bin tabldot sıcak yemek üreten aşevleri ve günlük 200 bin pita tipi ekmek üreten fırınlarıyla bölge halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Suriye’nin Azez ve Cerablus kentlerinde bulunan 4 paylaşım mağazası ile savaş mağduru ailelerin tıpkı bir marketten alışveriş yapar gibi tüm ihtiyaçlarını gidermesine vesile olan Derneğimiz, bağışçı ve gönüllülerinden aldığı destekler ile bölge halkına umut olmaya devam ediyor’ dedi. Ayakkabısı olmayan yüzlerce çocuk çamur içinde yürüyor ve oyun oynuyor Yılmaz, son olarak, ‘İdlib’de 4 milyon insan çoğunluğu çadır kentlerden oluşan kamplarda yaşamaya çalışıyor. Bu kampların ciddi bir kısmı sular ve çamur içinde kalmış vaziyette. Son iki ayda kamplara sığınan 300 binden fazla insan var. Bölgede su, kuru gıda, battaniye, kömür, kıyafet, ayakkabı, ilaç, bot, mont çadır ve briket ev ihtiyaçları had safhaya ulaşmış durumdadır. Yüzlerce çocuk anne ve babalarının gözleri önünde yetersiz beslenme, hastalıklar ve soğuktan ölüyor. Binlerce çocuk düzgün şekilde beslenemiyor. Kamplarda binlerce insan temiz ve içilebilir suya ulaşmakta zorluk çekiyor. Ayakkabısı olmayan yüzlerce çocuk çamur içinde yürüyor ve oyun oynuyor. Şartlar her geçen gün ağırlaşıyor. Beşir Derneği olarak İdlib, İgab bölgesi, Killi mevkiinde 1500 ailelik bir kamp alanı oluşturuyoruz. Bir ailenin kamp alanına yerleşebilmesi ve asgari yaşam malzemeleri için 4000 TL gibi bir bütçe gerekiyor.  Biz de Gölcük temsilciliği olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Konuyla ilgili olarak halkımızın da yardımlarını beklemekteyiz. Yardım etmek isteyen hayırseverler Gölcük Tevfik Hoca Cami altındaki temsilciliğimize ziyarette bulunabilirler. Allah şimdiden razı olsun’ diyerek açıklamalarını tamamladı.
AFAD, Kızılay, Beşir Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunduğu “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” sloganıyla tüm Türkiye’de İdlib’deki insanlık dramına bir nebze olsun çare olabilmek adına yardım kampanyası başlatılmıştır.

‘Gölcük’te ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz’
Yardım faaliyeti ile ilgili olarak Beşir Derneği Gölcük Temsilcisi Abdulragıp Yılmaz şunları ifade etti: ‘’Suriye’de iç savaş yaklaşık 9 yıldır devam ediyor. Savaş sebebiyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarcası da evlerini ve arazilerini geride bırakarak ülkelerini terk edip derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı. Beşir Derneği olarak 3 Kıta, 55 ülkede su kuyuları açmış, doğal afetlerde bölgede bulunarak yardım faaliyetlerine katılmış, ihtiyaç sahipleri için paylaşım noktaları oluşturmuş, kurban organizasyonları tertip etmiş, Ramazan aylarında yoğun şekilde kumanya dağıtımları yapmış bulunmaktayız. Bu ülkelerde Isınma, yakacak, giyim, gıda, eğitim, sosyal ve kültürel yardımlarımıza devam ediyoruz.’ 

‘Bölge halkına umut olmaya devam ediyor’
Açıklamalarını sürdüren Başkan Yılmaz, ‘’Bölgede su, kuru gıda, battaniye, odun, kömür, kıyafet, ayakkabı, ilaç dağıtımlarını hızla sürdüren Beşir Derneği, günlük 30 bin tabldot sıcak yemek üreten aşevleri ve günlük 200 bin pita tipi ekmek üreten fırınlarıyla bölge halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Suriye’nin Azez ve Cerablus kentlerinde bulunan 4 paylaşım mağazası ile savaş mağduru ailelerin tıpkı bir marketten alışveriş yapar gibi tüm ihtiyaçlarını gidermesine vesile olan Derneğimiz, bağışçı ve gönüllülerinden aldığı destekler ile bölge halkına umut olmaya devam ediyor’ dedi.

Ayakkabısı olmayan yüzlerce çocuk çamur içinde yürüyor ve oyun oynuyor
Yılmaz, son olarak, ‘İdlib’de 4 milyon insan çoğunluğu çadır kentlerden oluşan kamplarda yaşamaya çalışıyor. Bu kampların ciddi bir kısmı sular ve çamur içinde kalmış vaziyette. Son iki ayda kamplara sığınan 300 binden fazla insan var. Bölgede su, kuru gıda, battaniye, kömür, kıyafet, ayakkabı, ilaç, bot, mont çadır ve briket ev ihtiyaçları had safhaya ulaşmış durumdadır. Yüzlerce çocuk anne ve babalarının gözleri önünde yetersiz beslenme, hastalıklar ve soğuktan ölüyor. Binlerce çocuk düzgün şekilde beslenemiyor. Kamplarda binlerce insan temiz ve içilebilir suya ulaşmakta zorluk çekiyor. Ayakkabısı olmayan yüzlerce çocuk çamur içinde yürüyor ve oyun oynuyor. Şartlar her geçen gün ağırlaşıyor. Beşir Derneği olarak İdlib, İgab bölgesi, Killi mevkiinde 1500 ailelik bir kamp alanı oluşturuyoruz. Bir ailenin kamp alanına yerleşebilmesi ve asgari yaşam malzemeleri için 4000 TL gibi bir bütçe gerekiyor.  Biz de Gölcük temsilciliği olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Konuyla ilgili olarak halkımızın da yardımlarını beklemekteyiz. Yardım etmek isteyen hayırseverler Gölcük Tevfik Hoca Cami altındaki temsilciliğimize ziyarette bulunabilirler. Allah şimdiden razı olsun’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.