LASTİK İŞ
ismail

BESLENME DOSTU OKUL

Eğitim 27.04.2018 - 20:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BESLENME DOSTU OKUL

“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği uygulanmakta olan Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Programı çerçevesinde Şirinköy Anaokulunda Beslenme Dostu Sertifikası dağıtım töreni gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Gölcük Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Okul Müdürü Fatma Köroğlu, Şirinköy Mahalle Muhtarı Ruhşen İşeri okul müdürleri veliler ve çok sayıda davetliler katılım sağladı.   Program Saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programa okulun başarısını kutlayan Kaymakam Mustafa Altıntaş; "besleme dostu okulu olduğunuzdan dolayı sizleri kutluyorum sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam temel felsefe bu projeye uyarak tüm çocuklarımızın hem de çevremizin değiştirmek ve onlara örnek davranışlarda bulunmak okulumuzun görevleri arasında. İşte burada bu okulumuzda bu Farkındalığı yaratıyorlar. Önemli bir çalışmadır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.   Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; "aslında insanoğlunun ömrü çok uzun değil. Bundan dolayı sağlıklı beslenmek için başta spor yapmak. Spor dendiğinde yürümek, basketbol, futbol gibi birer spor dalıdır. Bizlerde sağlıklı bir yaşam için hem iyi beslenmek ve spor yapmalıyız.  Okulumuzda beslenme dostu olmuş mutlaka bunun devamını sağlayacaklardır. Bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği sağlıklı nesil olarak yetişmeleri hepimizin ortak arzusudur. İşte bu okulumuzda alt yapıyı oluşturuyorlar. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim.   Günün anlam ve önemini belirten Okul Müdürü Fatma Köroğlu; "Beslenme Dostu Okul bu proje doğrultusunda beslenme eğitimi Sadece sınıf değil aynı zamanda okul ortamı, aile ve içinde yaşanan toplumu kapsamaktadır. Bu kapsamda Dünya Sağlık günü, Dünya Su Günü, Dünya El Yıkama Günü, Dünya Diyabet Günü Ağız ve Diş Sağlığı günü gibi pek çok etkinlik geliştirerek öğrencilerimizde Farkındalık oluşturduk. Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyerek öğrencilerimizi hareketli yaşama özendirdik. Emeklerimizin karşılığı olan Beslenme Dostu Okul Sertifikasını aldık. Bu başarımızı ve heyecanımızı burada sizinle paylaşmak istedik" dedi. Program halk oyunları ve yöresel yemek tanıtımından sonra son buldu.  
“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği uygulanmakta olan Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Programı çerçevesinde Şirinköy Anaokulunda Beslenme Dostu Sertifikası dağıtım töreni gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Gölcük Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Okul Müdürü Fatma Köroğlu, Şirinköy Mahalle Muhtarı Ruhşen İşeri okul müdürleri veliler ve çok sayıda davetliler katılım sağladı.

 

Program Saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programa okulun başarısını kutlayan Kaymakam Mustafa Altıntaş; "besleme dostu okulu olduğunuzdan dolayı sizleri kutluyorum sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam temel felsefe bu projeye uyarak tüm çocuklarımızın hem de çevremizin değiştirmek ve onlara örnek davranışlarda bulunmak okulumuzun görevleri arasında. İşte burada bu okulumuzda bu Farkındalığı yaratıyorlar. Önemli bir çalışmadır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; "aslında insanoğlunun ömrü çok uzun değil. Bundan dolayı sağlıklı beslenmek için başta spor yapmak. Spor dendiğinde yürümek, basketbol, futbol gibi birer spor dalıdır. Bizlerde sağlıklı bir yaşam için hem iyi beslenmek ve spor yapmalıyız.  Okulumuzda beslenme dostu olmuş mutlaka bunun devamını sağlayacaklardır. Bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği sağlıklı nesil olarak yetişmeleri hepimizin ortak arzusudur. İşte bu okulumuzda alt yapıyı oluşturuyorlar. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

Günün anlam ve önemini belirten Okul Müdürü Fatma Köroğlu; "Beslenme Dostu Okul bu proje doğrultusunda beslenme eğitimi Sadece sınıf değil aynı zamanda okul ortamı, aile ve içinde yaşanan toplumu kapsamaktadır. Bu kapsamda Dünya Sağlık günü, Dünya Su Günü, Dünya El Yıkama Günü, Dünya Diyabet Günü Ağız ve Diş Sağlığı günü gibi pek çok etkinlik geliştirerek öğrencilerimizde Farkındalık oluşturduk. Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyerek öğrencilerimizi hareketli yaşama özendirdik. Emeklerimizin karşılığı olan Beslenme Dostu Okul Sertifikasını aldık. Bu başarımızı ve heyecanımızı burada sizinle paylaşmak istedik" dedi. Program halk oyunları ve yöresel yemek tanıtımından sonra son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.