LASTİK İŞ
ismail

BİLİM ADAMLARI KOCAELİ’DE BULUŞTU

12.09.2019 - 11:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BİLİM ADAMLARI KOCAELİ’DE BULUŞTU

22. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi Kocaeli’de yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği ile ASHRAE Türkiye Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen “22. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi” Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, çevre kirliliği ve küresel ısınma konularının dünyanın en önemli sorunları arasında olduğunu belirterek bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar olduğunu kaydetti.   BİLİM ADAMLARI KOCAELİ’DE BULUŞTU Isı bilim ve tekniği açısından yenilikçi, ileri mühendislik uygulamaları hakkındaki bilim insanlarının ortaya koymuş olduğu en son araştırma bulgularını paylaşmak amacıyla düzenlenen kongreye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı Prof. Dr. Atilla Bıyıkoğlu, ASHRAE Türkiye Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayhan Onat, firma temsilcileri, akademisyenler, araştırmacılar ve alanlarında uzman konuklar katıldı.   ENERJİ EN ÖNEMLİ KONU Açılışta kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak; “Enerji dünyanın en önemli konularından birisi. Çevre kirliliği, küresel ısınma gibi konular günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında yer alıyor. Dünyanın bu sorunlarına yönelik düşünmemiz ve çözümler üretmemiz gerekiyor. Bu tür kongrelerde de dünyadaki en son gelişmeler ile birlikte ne tür çözümler üretilebileceği ele alınıyor.” dedi.   293 BİLDİRİ VE 7 POSTER SUNULACAK Diğer açılış konuşmalarında Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı Prof. Dr. Atilla Bıyıkoğlu, dernek ile ilgili bilgiler verirken ASHRAE Türkiye Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayhan Onat ise ASHRAE’yi tanıtıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk ise kongre ile ilgili bilgiler verdi. Üç gün sürecek olan kongrede 293 bildiri ve 7 poster sunulacak.     KONGREDE ELE ALINAN KONULAR Bu yıl ilk defa uluslararası olarak düzenlenen kongrede; Isı ve Kütle Transferi, Termodinamik, Akışkanlar Mekaniği, Yakıtlar ve Yanma, Soğutma Teknolojileri, Enerji Ekonomisi ve Yönetimi, Isıtma, Havalandırma, İklimlendirme ve Soğutma, Enerji Dönüşümü ve Depolanması, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği, Mikro ve Nano Boyutta Uygulamalar, Alternatif ve Temiz Enerji Teknolojileri, Enerji Hasadı ve Enerji ve Çevre konuları ele alınacak.
22. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi Kocaeli’de yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği ile ASHRAE Türkiye Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen “22. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi” Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, çevre kirliliği ve küresel ısınma konularının dünyanın en önemli sorunları arasında olduğunu belirterek bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar olduğunu kaydetti.

 

BİLİM ADAMLARI KOCAELİ’DE BULUŞTU

Isı bilim ve tekniği açısından yenilikçi, ileri mühendislik uygulamaları hakkındaki bilim insanlarının ortaya koymuş olduğu en son araştırma bulgularını paylaşmak amacıyla düzenlenen kongreye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı Prof. Dr. Atilla Bıyıkoğlu, ASHRAE Türkiye Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayhan Onat, firma temsilcileri, akademisyenler, araştırmacılar ve alanlarında uzman konuklar katıldı.

 

ENERJİ EN ÖNEMLİ KONU

Açılışta kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak; “Enerji dünyanın en önemli konularından birisi. Çevre kirliliği, küresel ısınma gibi konular günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında yer alıyor. Dünyanın bu sorunlarına yönelik düşünmemiz ve çözümler üretmemiz gerekiyor. Bu tür kongrelerde de dünyadaki en son gelişmeler ile birlikte ne tür çözümler üretilebileceği ele alınıyor.” dedi.

 

293 BİLDİRİ VE 7 POSTER SUNULACAK

Diğer açılış konuşmalarında Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı Prof. Dr. Atilla Bıyıkoğlu, dernek ile ilgili bilgiler verirken ASHRAE Türkiye Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayhan Onat ise ASHRAE’yi tanıtıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk ise kongre ile ilgili bilgiler verdi. Üç gün sürecek olan kongrede 293 bildiri ve 7 poster sunulacak.

 

 

KONGREDE ELE ALINAN KONULAR

Bu yıl ilk defa uluslararası olarak düzenlenen kongrede; Isı ve Kütle Transferi, Termodinamik, Akışkanlar Mekaniği, Yakıtlar ve Yanma, Soğutma Teknolojileri, Enerji Ekonomisi ve Yönetimi, Isıtma, Havalandırma, İklimlendirme ve Soğutma, Enerji Dönüşümü ve Depolanması, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği, Mikro ve Nano Boyutta Uygulamalar, Alternatif ve Temiz Enerji Teknolojileri, Enerji Hasadı ve Enerji ve Çevre konuları ele alınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.