BİLİNÇLİ BESLENME SAĞLIKLI NESİL

Sağlık 07.08.2015 - 20:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BİLİNÇLİ BESLENME SAĞLIKLI NESİL

Yaz Kur’an Kurslarında ‘’Beslenme ,Obezite ve Sağlıklı yaşam ‘’ konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimler kapsamında Gebze ve Darıca’da yer alan 150 adet Kur’an Kursu’nda 6-14 yaş arasındaki çocuklara sağlıklı yaşam semineri verildi.   BESLENME ALIŞKANLIĞI ÖNEMLİ Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşam seminerlerini Kuran Kurslarında sürdürüyor. 2014-2015 öğretim yılı içerisinde yapılan eğitim çalışmalarında 105 Kuran Kursunda 2 bin 800 öğrenciye ulaşılan eğitimler kapsamında sağlıklı yaşam ile ilgili önemli bilgiler sunuluyor. Okul çağında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, ‘’Beslenmenin anne karnında başlayarak insan sağılığının korunması ve iyileştirilmesinde en önemli faktör olduğu‘’ belirtildi.   DİKKAT SÜRELERİ DE KISALIYOR Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığını kaydeden uzmanlar, okul başarısında beslenmenin rolü olduğunu söyledi. Anne ve babaların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirten uzmanlar, bu yaşta kazanılacak beslenme alışkanlığının, bireyin ömrü boyunca sürdürüleceğini ifade etti.   BİLİNÇLİ BESLENME SAĞLIKLI NESİL Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında yeterli ve dengeli beslenmenin vücudumuza sağladığı katkılardan söz edildi. Dengeli beslenme tarzının oluşturulması ve hareketli yaşam tarzının sağlığımız açısından önemine dikkat çekilen seminerlerde bilinçli beslenme ve kaliteli yaşam ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.   EĞİTİM ALMAK İÇİN BAŞVURABİLİRSİNİZ Sağlık ve beslenme ile ilgili konularda eğitim almak, çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen kurumlar ve sivil toplum kuruluşları www.kocaeli.bel.tr adresinden çözüm masası ya da 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezi aracılığı ile başvuruda bulunabilirler.  
Yaz Kur’an Kurslarında ‘’Beslenme ,Obezite ve Sağlıklı yaşam ‘’ konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimler kapsamında Gebze ve Darıca’da yer alan 150 adet Kur’an Kursu’nda 6-14 yaş arasındaki çocuklara sağlıklı yaşam semineri verildi.

 

BESLENME ALIŞKANLIĞI ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşam seminerlerini Kuran Kurslarında sürdürüyor. 2014-2015 öğretim yılı içerisinde yapılan eğitim çalışmalarında 105 Kuran Kursunda 2 bin 800 öğrenciye ulaşılan eğitimler kapsamında sağlıklı yaşam ile ilgili önemli bilgiler sunuluyor. Okul çağında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, ‘’Beslenmenin anne karnında başlayarak insan sağılığının korunması ve iyileştirilmesinde en önemli faktör olduğu‘’ belirtildi.

 

DİKKAT SÜRELERİ DE KISALIYOR

Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığını kaydeden uzmanlar, okul başarısında beslenmenin rolü olduğunu söyledi. Anne ve babaların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirten uzmanlar, bu yaşta kazanılacak beslenme alışkanlığının, bireyin ömrü boyunca sürdürüleceğini ifade etti.

 

BİLİNÇLİ BESLENME SAĞLIKLI NESİL

Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında yeterli ve dengeli beslenmenin vücudumuza sağladığı katkılardan söz edildi. Dengeli beslenme tarzının oluşturulması ve hareketli yaşam tarzının sağlığımız açısından önemine dikkat çekilen seminerlerde bilinçli beslenme ve kaliteli yaşam ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.

 

EĞİTİM ALMAK İÇİN BAŞVURABİLİRSİNİZ

Sağlık ve beslenme ile ilgili konularda eğitim almak, çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen kurumlar ve sivil toplum kuruluşları www.kocaeli.bel.tr adresinden çözüm masası ya da 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezi aracılığı ile başvuruda bulunabilirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.