LASTİK İŞ
ismail

BİN TURNA BİR UMUT OLACAK

Eğitim 04.12.2017 - 14:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BİN TURNA BİR UMUT OLACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından Japon Başkonsolosluğuna yapılan ziyarette “Bin Turna Bir Umut” projesi gerçekleştirilmesi konusunda istişare yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıt Müzesi, farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kağıt Müzesi’nde Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek amacıyla “Bin Turna Bir Umut” Projesi gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nden bir heyet Japonya Başkonsolosluğu’na ziyarette bulunarak konu hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan ziyarette Kültür Ataşesi Keiichi Kosaki ve yardımcısı Akiko Yamada ile bir araya gelinerek “Bin Turna Kuşu, Bir Umut Projesi” ve kâğıt sanatları hakkında istişarede bulundu. Heyet, Kültür Ataşesine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun selamlarını da iletti.   TÜRK-JAPON DOSTLUĞU ADINA Yapılan istişarelere göre önümüzdeki günlerde Türk-Japon dostluğunu geliştirmek adına “Bin Turna Bir Umut” projesi gerçekleştirilmesi öngörüldü. Projeye göre; Kocaeli ve civar illerden gelen aileler ve öğrenciler kendi üretecekleri kağıtlara dileklerini, hayallerini yazıp origami tekniğiyle turna kuşu yapacak. Daha sonra origami tekniğiyle yapılacak turna kuşları uçan balonların ucuna asılarak gökyüzüne bırakılacak. Yapılacak etkinlik programına Türk Japon Dostluk Derneği Başkanı ve Japon Büyükelçiliği’nden temsilciler davet edilmesi planlanıyor.   KÂĞIT MÜZESİ ETKİNLİKLERİ Etkinlik alanına kurulacak olan atölye çalışma masalarında katılımcı çocuklar çalışmalarını gerçekleştirecek. Ayrıca Japonya’dan davet edilecek kâğıt sanatçılarının yaptığı çalışmalar stantlarda sergilenirken, kâğıt sanatçıları atölyelerde katılımcılara canlı performanslarını sergileyecek. Kağıt sanatçısı Atilla Yurtkul tarafından ziyaretçilere farklı tekniklerle kağıt katlama sanatı uygulaması yaptırılacak. Kağıt Müzesi çalışanları tarafından ziyaretçilere, günün teması olan Turna kuşu, geri dönüşüm yöntemi ile de kağıt yaptırılacak.   BİN TURNA KUŞU HİKAYESİ 6 Ağustos  1945; Sabah 08:15 sularında B29 tipi bir bombardıman uçağının ilk atom bombasını Hiroşima üzerine bıraktı. Felaketle sonuçlanan bu olayın ardından o zaman 2 yaşında olan, Turna kuşlarına hayat veren, Sadako Sasaki bu durumdan hiç etkilenmedi. Fakat hastalık 12 yaşında yakaladı küçük kızı. Artık Lösemiyle mücadele etmesi gerekiyordu Sadako’nun. Yaşama dair umudu tükenmek üzereyken Turna kuşu efsanesini duydu Sadako. İnanışa göre 1000 tane kağıttan turna kuşu yapan kişinin dileği gerçekleşecekti.  Uzun yaşamı, umudu, şansı ve mutluluğu simgeleyen Turna kuşu aynı zamanda dünyada barışın ve nükleer silahsızlanmanın da simgesidir.  
Büyükşehir Belediyesi tarafından Japon Başkonsolosluğuna yapılan ziyarette “Bin Turna Bir Umut” projesi gerçekleştirilmesi konusunda istişare yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıt Müzesi, farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kağıt Müzesi’nde Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek amacıyla “Bin Turna Bir Umut” Projesi gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nden bir heyet Japonya Başkonsolosluğu’na ziyarette bulunarak konu hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan ziyarette Kültür Ataşesi Keiichi Kosaki ve yardımcısı Akiko Yamada ile bir araya gelinerek “Bin Turna Kuşu, Bir Umut Projesi” ve kâğıt sanatları hakkında istişarede bulundu. Heyet, Kültür Ataşesine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun selamlarını da iletti.

 

TÜRK-JAPON DOSTLUĞU ADINA

Yapılan istişarelere göre önümüzdeki günlerde Türk-Japon dostluğunu geliştirmek adına “Bin Turna Bir Umut” projesi gerçekleştirilmesi öngörüldü. Projeye göre; Kocaeli ve civar illerden gelen aileler ve öğrenciler kendi üretecekleri kağıtlara dileklerini, hayallerini yazıp origami tekniğiyle turna kuşu yapacak. Daha sonra origami tekniğiyle yapılacak turna kuşları uçan balonların ucuna asılarak gökyüzüne bırakılacak. Yapılacak etkinlik programına Türk Japon Dostluk Derneği Başkanı ve Japon Büyükelçiliği’nden temsilciler davet edilmesi planlanıyor.

 

KÂĞIT MÜZESİ ETKİNLİKLERİ

Etkinlik alanına kurulacak olan atölye çalışma masalarında katılımcı çocuklar çalışmalarını gerçekleştirecek. Ayrıca Japonya’dan davet edilecek kâğıt sanatçılarının yaptığı çalışmalar stantlarda sergilenirken, kâğıt sanatçıları atölyelerde katılımcılara canlı performanslarını sergileyecek. Kağıt sanatçısı Atilla Yurtkul tarafından ziyaretçilere farklı tekniklerle kağıt katlama sanatı uygulaması yaptırılacak. Kağıt Müzesi çalışanları tarafından ziyaretçilere, günün teması olan Turna kuşu, geri dönüşüm yöntemi ile de kağıt yaptırılacak.

 

BİN TURNA KUŞU HİKAYESİ

6 Ağustos  1945; Sabah 08:15 sularında B29 tipi bir bombardıman uçağının ilk atom bombasını Hiroşima üzerine bıraktı. Felaketle sonuçlanan bu olayın ardından o zaman 2 yaşında olan, Turna kuşlarına hayat veren, Sadako Sasaki bu durumdan hiç etkilenmedi. Fakat hastalık 12 yaşında yakaladı küçük kızı. Artık Lösemiyle mücadele etmesi gerekiyordu Sadako’nun. Yaşama dair umudu tükenmek üzereyken Turna kuşu efsanesini duydu Sadako. İnanışa göre 1000 tane kağıttan turna kuşu yapan kişinin dileği gerçekleşecekti.  Uzun yaşamı, umudu, şansı ve mutluluğu simgeleyen Turna kuşu aynı zamanda dünyada barışın ve nükleer silahsızlanmanın da simgesidir.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.