BİR ZAMANLAR KADIN MODA TRENDLERİ

29.12.2020 - 12:11, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BİR ZAMANLAR KADIN MODA TRENDLERİ

  Moda oldukça dinamik bir kavram. Henüz üzerinden çok fazla zaman geçmese de özellikle kadın modası olan şeyler çok hızlı değişim gösteriyor. Biz de bugün size çok uzak gelecek ancak söyleyince her birini daha dün gibi hatırlayacağınız yakın zamanların en sevilen moda eğilimlerinden bahsetmek istiyoruz. Hadi, hemen başlayalım.   Plastik Taçlar   Moda oldukça dinamik bir kavram. Henüz üzerinden çok fazla zaman geçmese de özellikle kadın modası olan şeyler çok hızlı değişim gösteriyor. Biz de bugün size çok uzak gelecek ancak söyleyince her birini daha dün gibi hatırlayacağınız yakın zamanların en sevilen moda eğilimlerinden bahsetmek istiyoruz. Hadi, hemen başlayalım.   Plastik Taçlar   90’lı yıllarda çok yaygındı plastik taçlar ile saça şekil vermek. Saça ön tarafından takılan ve alnın tamamen açık kalmasını sağlayan bu taçları kullanmak oldukça da can yakıcıydı. Bugün belki de o zamanlar bu taçları kullanan kişiler içeriği okuduğunda gerçekten o zamanlar bu taçları nasıl kullandığına çok şaşıracak.   Göz üstüne tamamen far sürmek   Gözün üstünde kaşın tamamına gelecek şekilde far sürmek, bir zamanların en çok tercih edilen moda trendlerinden biriydi. Bugün gördüğünüzde belki size çok korkunç gelecek bu moda, 80’li yıllardan 2000’lere kadar sürmüş ve dünyanın en ünlü kadınları bu modaya uyacak şekilde far kullanmışlardır.   Yüzü tamamen pudralamak 80’lerin en meşhur saç modası kabarık permalar 80’lerdeki kadınlar için o dönemdeki en meşhur saç şekillerinden biri kabarık permalardı. Bu işlemlerin saça bilinen hiçbir faydası olmadığı gibi aksine saça uzun vadede zarar verici işlemlerdi. Saça rimel sürme   Yine eski zamanlarda kalan ve o zamanların tercih edilen modalarından biri de saça birbirinden farklı renklerde rimel sürmekti. Bu rimeller gözde olduğu kadar sağlıklı bir şekilde saçta yer etmese de yine de o dönemin kızlarını renk renk saçlarıyla etrafta görmek mümkündü.   Tek gözü kapatacak şekilde perçem yapma   Bu akım bir bütün olarak emolarla birlikte anılırdı. Genellikle bu akıma uyan kişilerin emo oldukları görülmekteydi. Yine de o dönemde kaldığına sevinilen bir akım olduğunu söylemek mümkün. Nadir de olsa günümüzde de bu akımı devam ettirenlerin olduğu görülebiliyor.   Kabarık saç modeli   Bunun moda olmasının en büyük sebebi, saçın tepeden kabartılması nedeniyle boyu daha uzun göstermesi olarak belirtilirdi. Ayrıca saçı tepede toplamak, yüzü de nispeten daha açar ve yüzün ortaya çıkmasını sağlardı.   Dümdüz kafaya yapışık saç Düzleştirici ve ütü yardımıyla kafaya tamamıyla yapıştırılan saçlar da yine bir dönemin en çok tercih edilen moda akımlarından birini ortaya çıkarmıştır. Muhakkak bu akımları takip yaşı bir nebze olan herkes hatırlıyordur. Eskilerin özlemini çekenler için geçmişin moda akımları içeriğimiz şimdilik bu kadar.

 

Moda oldukça dinamik bir kavram. Henüz üzerinden çok fazla zaman geçmese de özellikle kadın modası olan şeyler çok hızlı değişim gösteriyor. Biz de bugün size çok uzak gelecek ancak söyleyince her birini daha dün gibi hatırlayacağınız yakın zamanların en sevilen moda eğilimlerinden bahsetmek istiyoruz. Hadi, hemen başlayalım.

 

Plastik Taçlar

 

Moda oldukça dinamik bir kavram. Henüz üzerinden çok fazla zaman geçmese de özellikle kadın modası olan şeyler çok hızlı değişim gösteriyor. Biz de bugün size çok uzak gelecek ancak söyleyince her birini daha dün gibi hatırlayacağınız yakın zamanların en sevilen moda eğilimlerinden bahsetmek istiyoruz. Hadi, hemen başlayalım.

 

Plastik Taçlar

 

90’lı yıllarda çok yaygındı plastik taçlar ile saça şekil vermek. Saça ön tarafından takılan ve alnın tamamen açık kalmasını sağlayan bu taçları kullanmak oldukça da can yakıcıydı. Bugün belki de o zamanlar bu taçları kullanan kişiler içeriği okuduğunda gerçekten o zamanlar bu taçları nasıl kullandığına çok şaşıracak.

 

Göz üstüne tamamen far sürmek

 

Gözün üstünde kaşın tamamına gelecek şekilde far sürmek, bir zamanların en çok tercih edilen moda trendlerinden biriydi. Bugün gördüğünüzde belki size çok korkunç gelecek bu moda, 80’li yıllardan 2000’lere kadar sürmüş ve dünyanın en ünlü kadınları bu modaya uyacak şekilde far kullanmışlardır.

 

Yüzü tamamen pudralamak

80’lerin en meşhur saç modası kabarık permalar

80’lerdeki kadınlar için o dönemdeki en meşhur saç şekillerinden biri kabarık permalardı. Bu işlemlerin saça bilinen hiçbir faydası olmadığı gibi aksine saça uzun vadede zarar verici işlemlerdi.

Saça rimel sürme

 

Yine eski zamanlarda kalan ve o zamanların tercih edilen modalarından biri de saça birbirinden farklı renklerde rimel sürmekti. Bu rimeller gözde olduğu kadar sağlıklı bir şekilde saçta yer etmese de yine de o dönemin kızlarını renk renk saçlarıyla etrafta görmek mümkündü.

 

Tek gözü kapatacak şekilde perçem yapma

 

Bu akım bir bütün olarak emolarla birlikte anılırdı. Genellikle bu akıma uyan kişilerin emo oldukları görülmekteydi. Yine de o dönemde kaldığına sevinilen bir akım olduğunu söylemek mümkün. Nadir de olsa günümüzde de bu akımı devam ettirenlerin olduğu görülebiliyor.

 

Kabarık saç modeli

 

Bunun moda olmasının en büyük sebebi, saçın tepeden kabartılması nedeniyle boyu daha uzun göstermesi olarak belirtilirdi. Ayrıca saçı tepede toplamak, yüzü de nispeten daha açar ve yüzün ortaya çıkmasını sağlardı.

 

Dümdüz kafaya yapışık saç

Düzleştirici ve ütü yardımıyla kafaya tamamıyla yapıştırılan saçlar da yine bir dönemin en çok tercih edilen moda akımlarından birini ortaya çıkarmıştır. Muhakkak bu akımları takip yaşı bir nebze olan herkes hatırlıyordur. Eskilerin özlemini çekenler için geçmişin moda akımları içeriğimiz şimdilik bu kadar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.