BİR DAMLA KAN HAYAT KURTARIR

Sağlık 12.12.2014 - 20:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BİR DAMLA KAN HAYAT KURTARIR

Türk Kızılayı Kocaeli Kan Bağış Merkezi Gölcük Belediyesi Hizmet Binasında kan bağış kampanyası düzenledi.

Türk Kızılayı Kocaeli Kan Bağış Merkezi Gölcük Belediyesi Hizmet Binasında kan bağış kampanyası düzenledi.  Kocaeli genelinde kan stoklarının tükendiğini ifade eden Kızılay yetkilileri Gölcük halkından destek istedi. Türk Kızılayı Kocaeli Kan Bağış Merkezi Gölcük Belediyesi Hizmet Binasında kan bağış kampanyası düzenledi. Yapılan  açıklamada "Bir ünite kan ile üç kişini hayatını kurtarabilirsiniz. Bu insana huzur veren birşey. Kocaeli genelinde kan stokları tükenmek üzere. Ne zaman kana ihtiyacımız olur kimse bilemez. O yüzden 18 ve 65 yaş arası sağlıklı her insanın kan vermesini bekliyoruz" dedi.  İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ ORGAN BAĞIŞININ ANLATTI İlçe Sağlık Müdürlüğü organ bağışına dikkat çekmek ve bilgilendirmek amacıyla Belediye hizmet binasında stant açtı. İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşire Hürriyet Çöven ve ebe Emine Canlı organ bağışı hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada "Organ nakli için çok sayıda insanımız çaresizce bekliyor. Organ bağışının hassasiyeti işte buradan geliyor. Tek bir insan bile çok önemli. Yanlış bir fikir, bir şüphe, dünyanın en temiz ve hayırlı olgusunu tepetaklak edip en çirkin şey haline getirebiliyor. Bugün için ülkemizde 60 bin kişiden fazla insanımızın organ beklediği her yıl 4 bin insanımızı kaybettiğimiz ve her yıl yeni 7 bin kişinin listelere eklendiği ülkemizde ne yapsak ne söylesek az. Öldükten sonra organları bağış yoluyla alınabilen katkı sayısı ne yazık ki hala çok az" ifadeleri kullanıldı.
Türk Kızılayı Kocaeli Kan Bağış Merkezi Gölcük Belediyesi Hizmet Binasında kan bağış kampanyası düzenledi.
Türk Kızılayı Kocaeli Kan Bağış Merkezi Gölcük Belediyesi Hizmet Binasında kan bağış kampanyası düzenledi. 
Kocaeli genelinde kan stoklarının tükendiğini ifade eden Kızılay yetkilileri Gölcük halkından destek istedi. Türk Kızılayı Kocaeli Kan Bağış Merkezi Gölcük Belediyesi Hizmet Binasında kan bağış kampanyası düzenledi. Yapılan  açıklamada "Bir ünite kan ile üç kişini hayatını kurtarabilirsiniz. Bu insana huzur veren birşey. Kocaeli genelinde kan stokları tükenmek üzere. Ne zaman kana ihtiyacımız olur kimse bilemez. O yüzden 18 ve 65 yaş arası sağlıklı her insanın kan vermesini bekliyoruz" dedi. 
İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ ORGAN BAĞIŞININ ANLATTI
İlçe Sağlık Müdürlüğü organ bağışına dikkat çekmek ve bilgilendirmek amacıyla Belediye hizmet binasında stant açtı. İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşire Hürriyet Çöven ve ebe Emine Canlı organ bağışı hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada "Organ nakli için çok sayıda insanımız çaresizce bekliyor. Organ bağışının hassasiyeti işte buradan geliyor. Tek bir insan bile çok önemli. Yanlış bir fikir, bir şüphe, dünyanın en temiz ve hayırlı olgusunu tepetaklak edip en çirkin şey haline getirebiliyor. Bugün için ülkemizde 60 bin kişiden fazla insanımızın organ beklediği her yıl 4 bin insanımızı kaybettiğimiz ve her yıl yeni 7 bin kişinin listelere eklendiği ülkemizde ne yapsak ne söylesek az. Öldükten sonra organları bağış yoluyla alınabilen katkı sayısı ne yazık ki hala çok az" ifadeleri kullanıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.