LASTİK İŞ

BİREYSEL EMEKLİLİKTE YENİ DÜZENLEME

Ekonomi 02.08.2016 - 11:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BİREYSEL EMEKLİLİKTE YENİ DÜZENLEME

45 yaş altı çalışanlara zorunlu bireysel emeklilik geliyor. Tasarı Meclis'e gönderildi.

Yeni düzenlemeyle 45 yaş altı çalışanlara otomatik bireysel emeklilik geliyor. Hali hazırda çalışanlardan 45 yaş altında olanlar da bireysel emekliliğe otomatik katılacak.   KESİNTİ KAZANCIN YÜZDE 3'Ü   Prime esas kazancın yüzde 3'ü kadar kesinti bireysel emeklilik sistemine dahil edecek. ÇALIŞANLAR NE ZAMAN SİSTEMDEN ÇIKABİLECEK?   Sisteme giren çalışanlar için iki ay içinde cayma hakkı getirilecek.   OTOMATİK KATILIM NE ZAMAN BAŞLIYOR?   Bireysel emekliliğe otomatik katılım 1 Ocak 2017'den itibaren geçerli olacak.   VARLIK YÖNETİM FONU KURULUYOR   Tasarıya göre ayrıca 50 milyon lira sermayeyle varlık yönetim fonu kurulacak. Bu kuruluş sermayesi özelleştirme fonundan karşılanacak. Kaynak: 45 yaş altına zorunlu emeklilik
45 yaş altı çalışanlara zorunlu bireysel emeklilik geliyor. Tasarı Meclis'e gönderildi.
Yeni düzenlemeyle 45 yaş altı çalışanlara otomatik bireysel emeklilik geliyor. Hali hazırda çalışanlardan 45 yaş altında olanlar da bireysel emekliliğe otomatik katılacak.

 
KESİNTİ KAZANCIN YÜZDE 3'Ü
 
Prime esas kazancın yüzde 3'ü kadar kesinti bireysel emeklilik sistemine dahil edecek.

ÇALIŞANLAR NE ZAMAN SİSTEMDEN ÇIKABİLECEK?
 
Sisteme giren çalışanlar için iki ay içinde cayma hakkı getirilecek.
 
OTOMATİK KATILIM NE ZAMAN BAŞLIYOR?
 
Bireysel emekliliğe otomatik katılım 1 Ocak 2017'den itibaren geçerli olacak.
 
VARLIK YÖNETİM FONU KURULUYOR
 
Tasarıya göre ayrıca 50 milyon lira sermayeyle varlık yönetim fonu kurulacak. Bu kuruluş sermayesi özelleştirme fonundan karşılanacak.

Kaynak: 45 yaş altına zorunlu emeklilik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.