Bitkisel atık yağ desteğinde bulunuyorlar

Gündem 15.08.2013 - 08:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Bitkisel atık yağ desteğinde bulunuyorlar

Piyalepasa muhtarlığına vatandaşlar tarafından getirilen bitkisel atik yağlar Piyalepaşa Mahalle Muhtarı Sadettin Akın tarafından, Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz’e teslim edildi.

Çevreye ve dolayısı ile insanlara zarar veren Bitkisel atık yağların toplanması  konusunda önemli çalışmalar yapan Gölcük Belediyesi Gölcük  ilçe genelinde Bitkisel atık yağ toplama bidonları dağıtarak, vatandaşların ve esnafların çevreye ve insan sağlığına daha duyarlı olmalarına teşvik ediyor. Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz yaptığı açıklamada;  Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 Lt kızartmalık atık yağın  1 Milyon Litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getirdiğini belirtti. Çevreye verdiği zararın farkında bile olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağların su giderlerini zaman içerisinde tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği için ekonomimize negatif etki olarak yansımaktadır. Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması yani kanalizasyonlara dökülmesi durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya olan oksijen geçişini engellemesi neticesinde su altındaki canlı yaşamını olumsuz etkilediğini belirten Serkan Aksöz farkında olmadan çevreye ne kadar büyük bir zarar verildiğini söyledi.
Piyalepasa muhtarlığına vatandaşlar tarafından getirilen bitkisel atik yağlar Piyalepaşa Mahalle Muhtarı Sadettin Akın tarafından, Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz’e teslim edildi.

Çevreye ve dolayısı ile insanlara zarar veren Bitkisel atık yağların toplanması  konusunda önemli çalışmalar yapan Gölcük Belediyesi Gölcük  ilçe genelinde Bitkisel atık yağ toplama bidonları dağıtarak, vatandaşların ve esnafların çevreye ve insan sağlığına daha duyarlı olmalarına teşvik ediyor.

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz yaptığı açıklamada;  Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 Lt kızartmalık atık yağın  1 Milyon Litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getirdiğini belirtti. Çevreye verdiği zararın farkında bile olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağların su giderlerini zaman içerisinde tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği için ekonomimize negatif etki olarak yansımaktadır.

Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması yani kanalizasyonlara dökülmesi durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya olan oksijen geçişini engellemesi neticesinde su altındaki canlı yaşamını olumsuz etkilediğini belirten Serkan Aksöz farkında olmadan çevreye ne kadar büyük bir zarar verildiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.