BİZ İSTERSEK DÜNYA DEĞİŞİR

09.03.2018 - 14:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BİZ İSTERSEK DÜNYA DEĞİŞİR

Dünya Kadınlar Günü'nde bir araya gelen Kocaeli Kadın Platformu adına konuşan Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz, "Bugün çocukların aile içerisinde, yurtlarda ve okullarda uğradıkları cinsel saldırıları meşrulaştırma merkezi olan Diyanet, hayatımızdan çıkana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi

Kocaeli Kadın Platformu, Dünya Kadınlar Günü'nde Sabri Yalım Parkı'nda bir araya geldi. Etkinliğe katılan kadınlar, ellerinde "Karanlığa karşı yaşasın gökkuşağı", "Yaşasın kadın dayanışması", "Kanunsuz haksız kıyımlara hayır" yazılı pankartlar ve dövizlerle katıldılar. Kadınların etkinliğine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP Kadın Kolları üyeleri de katılarak destek verdi. Yaklaşık 1 saat önce açıklama yapan Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği'nde alınan önlemler, Kadın Platformu'nun eyleminde de sürdürüldü.   DİYANET HAYATIMIZDAN ÇIKANA DEK Etkinlikte açıklamayı okuyan Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz, "Kadın ve çocuk bedenleri üzerinden fetva vermeyi iş edinmiş, taciz ve istismarı sıradanlaştıran söylemleri ile bugün çocukların aile içerisinde, yurtlarda ve okullarda uğradıkları cinsel saldırıları meşrulaştırma merkezi olan Diyanet, hayatımızdan çıkana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Baskı varsa direniş baki, adları tarihe sığmasa da kadınlar hep direndiler, hayatlarına sahip çıktılar. Bugün biz milyonlarca kadın dünyanın her yerinde duruyor ve görüyoruz ki karşımızda kadın düşmanlığının, gericiliğin, ırkçılığın, faşizmin çırpınışları var" şeklinde konuştu.   BİZ İSTERSEK DÜNYA DEĞİŞİR Devamında Yılmaz, "Her gün ekmeğimizi bedenimizi sömürmenin yollarını; bizi maddi ve manevi eşitsiz koşullara mahkum ederek, cinsel yönelim tek, cinsiyet kimliği ikiden ibaretmiş gibi yaparak hizaya getirmek için şiddete maruz bırakarak, çocukları taciz ederek, hayatlarımızı erkek egemen ve dini kurumlara teslim ederek, iktidarını kuramadığında silahına davranarak arayan bir düzen var. Artık yeter demek çok yersiz. Epey zamandır yeter. Biz bugün burada bu düzene seslenmek için değil, bu düzene karşı bir yol önerdiğimiz için toplandık. Bizler başka bir dünyayı kurmanın dayanışma olacağını biliyoruz. Biz istersek ülke değişir, dünya değişir" ifadelerine yer verdi.
Dünya Kadınlar Günü'nde bir araya gelen Kocaeli Kadın Platformu adına konuşan Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz, "Bugün çocukların aile içerisinde, yurtlarda ve okullarda uğradıkları cinsel saldırıları meşrulaştırma merkezi olan Diyanet, hayatımızdan çıkana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi

Kocaeli Kadın Platformu, Dünya Kadınlar Günü'nde Sabri Yalım Parkı'nda bir araya geldi. Etkinliğe katılan kadınlar, ellerinde "Karanlığa karşı yaşasın gökkuşağı", "Yaşasın kadın dayanışması", "Kanunsuz haksız kıyımlara hayır" yazılı pankartlar ve dövizlerle katıldılar. Kadınların etkinliğine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP Kadın Kolları üyeleri de katılarak destek verdi. Yaklaşık 1 saat önce açıklama yapan Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği'nde alınan önlemler, Kadın Platformu'nun eyleminde de sürdürüldü.

 

DİYANET HAYATIMIZDAN ÇIKANA DEK

Etkinlikte açıklamayı okuyan Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz, "Kadın ve çocuk bedenleri üzerinden fetva vermeyi iş edinmiş, taciz ve istismarı sıradanlaştıran söylemleri ile bugün çocukların aile içerisinde, yurtlarda ve okullarda uğradıkları cinsel saldırıları meşrulaştırma merkezi olan Diyanet, hayatımızdan çıkana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Baskı varsa direniş baki, adları tarihe sığmasa da kadınlar hep direndiler, hayatlarına sahip çıktılar. Bugün biz milyonlarca kadın dünyanın her yerinde duruyor ve görüyoruz ki karşımızda kadın düşmanlığının, gericiliğin, ırkçılığın, faşizmin çırpınışları var" şeklinde konuştu.

 

BİZ İSTERSEK DÜNYA DEĞİŞİR

Devamında Yılmaz, "Her gün ekmeğimizi bedenimizi sömürmenin yollarını; bizi maddi ve manevi eşitsiz koşullara mahkum ederek, cinsel yönelim tek, cinsiyet kimliği ikiden ibaretmiş gibi yaparak hizaya getirmek için şiddete maruz bırakarak, çocukları taciz ederek, hayatlarımızı erkek egemen ve dini kurumlara teslim ederek, iktidarını kuramadığında silahına davranarak arayan bir düzen var. Artık yeter demek çok yersiz. Epey zamandır yeter. Biz bugün burada bu düzene seslenmek için değil, bu düzene karşı bir yol önerdiğimiz için toplandık. Bizler başka bir dünyayı kurmanın dayanışma olacağını biliyoruz. Biz istersek ülke değişir, dünya değişir" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.