"BİZ LAİK HUKUK DEVLETİYİZ"

Gölcük 14.11.2013 - 18:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

"BİZ LAİK HUKUK DEVLETİYİZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ayşe Çelik ve Dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşiye Cumhuriyet Türk Kadınları Derneği Başkanı Seylan Günday katıldı.

BİZ HUKUK VE LAİK DEVLETİZ Atatürkçü Düşünce Derneği  Kadın Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ayşe Çelik ve  Dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşiye Cumhuriyet Türk Kadınları Derneği Başkanı Seylan Günday katıldı. "CUMHURİYET KADINLARI HOŞGELDİNİZ" Atatürk Düşünce Derneğinde yapılan söyleşi de konuşmacı olarak  Cumhuriyet Türk Kadınları Derneği Başkanı Seylan Günday, Türk kadının varlığının önemini vurgularken,  Türk kadını olarak hangi noktadayız konusuna değindi. Günday, " Biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak 3 yıl önce kurulduk. Genel merkezimiz Ankara'dadır. Kadın bir yerde toplumun öznesidir. Arkadaşlarımız bunun bilincinde. Belli bir amaçla, birikimle buralardayız biz. Türk kadını olarak toplumun yarısı biziz zaten" dedi. "BİZ HUKUK VE LAYIK DEVLETİYİZ" söyleşide Türban konusuna, liseye gidenlerin evlenme özgürlüğüne, andımızın kaldırılmasına ve kadın haklarına değinen Günday, "Türban konusu aslında bu AK Parti iktidarıyla başlamış değil. Kadın anne-eş diye kısıtlandırılıyor. Türbanı simge haline getiren biz değiliz. Biz köyde, tarlada çalışırken türbanlı insanlar görmüyoruz. Bu konu hakkında bazıları dinin gereği derken bazıları ise teferruat demekte. Ordu evlerine zaten başörtülü girilebiliyordu. Sorun türban değil. Kadın kendisini kendi kimliğini toplum için ürettikleriyle kendini ifade edebilir. Türban konusunda direnirsek bu konuyu çözeceğiz. Devrimlerimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar iyi. Lisede nişanlanmak bile yasaktı. Bugün hamile kız bile okuyabiliyor. Bu konu üzerinden gidersek kadın sorunlarıyla ilgilenen bakanımız vardı. Şuan bu aile bakanı oldu. Evlilik kurumuna hepimizin saygısı var. Kadını birey olmaktan çıkarılıp, erken emeklilik, çocuk sayısının artırılması gibi yöntemlerle eve bağlı kalınması amaçlanıyor. Andımız neden kaldırıldı? Milli bayramlarımızı değil de sadece dini bayramları kutlayan bir hükümetimiz var. Kadın sorunlarını aşmak için bu iktidardan kurtulacağız. Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Biz hukuk ve layık devletiyiz" dedi. "ADD'DE AMAÇ BİLGİ ALMAK, BİR ARADA OLMAK" Kadın Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ayşe Çelik, "Bana hiç kimse ADD'ye üye ol demedi. Derneğimizi 3 yıl önce iki üç bayanla kurduk. Muazzam bir çabayla 60-70 kişi olduk. Buraya gelen çay içmeye gelmiyor zaten. Amaç burada bilgi almak, bir arada bulunmak. Ben Cumhuriyet kadını olduğum için geliyorum." dedi. Konuşmaların ardından  hanımlar hep birlikte Andımızı okudu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ayşe Çelik ve Dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşiye Cumhuriyet Türk Kadınları Derneği Başkanı Seylan Günday katıldı.

BİZ HUKUK VE LAİK DEVLETİZ

Atatürkçü Düşünce Derneği  Kadın Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ayşe Çelik ve  Dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşiye Cumhuriyet Türk Kadınları Derneği Başkanı Seylan Günday katıldı.

"CUMHURİYET KADINLARI HOŞGELDİNİZ"

Atatürk Düşünce Derneğinde yapılan söyleşi de konuşmacı olarak  Cumhuriyet Türk Kadınları Derneği Başkanı Seylan Günday, Türk kadının varlığının önemini vurgularken,  Türk kadını olarak hangi noktadayız konusuna değindi. Günday, " Biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak 3 yıl önce kurulduk. Genel merkezimiz Ankara'dadır. Kadın bir yerde toplumun öznesidir. Arkadaşlarımız bunun bilincinde. Belli bir amaçla, birikimle buralardayız biz. Türk kadını olarak toplumun yarısı biziz zaten" dedi.

"BİZ HUKUK VE LAYIK DEVLETİYİZ"

söyleşide Türban konusuna, liseye gidenlerin evlenme özgürlüğüne, andımızın kaldırılmasına ve kadın haklarına değinen Günday, "Türban konusu aslında bu AK Parti iktidarıyla başlamış değil. Kadın anne-eş diye kısıtlandırılıyor. Türbanı simge haline getiren biz değiliz. Biz köyde, tarlada çalışırken türbanlı insanlar görmüyoruz. Bu konu hakkında bazıları dinin gereği derken bazıları ise teferruat demekte. Ordu evlerine zaten başörtülü girilebiliyordu. Sorun türban değil. Kadın kendisini kendi kimliğini toplum için ürettikleriyle kendini ifade edebilir. Türban konusunda direnirsek bu konuyu çözeceğiz. Devrimlerimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar iyi. Lisede nişanlanmak bile yasaktı. Bugün hamile kız bile okuyabiliyor. Bu konu üzerinden gidersek kadın sorunlarıyla ilgilenen bakanımız vardı. Şuan bu aile bakanı oldu. Evlilik kurumuna hepimizin saygısı var. Kadını birey olmaktan çıkarılıp, erken emeklilik, çocuk sayısının artırılması gibi yöntemlerle eve bağlı kalınması amaçlanıyor. Andımız neden kaldırıldı? Milli bayramlarımızı değil de sadece dini bayramları kutlayan bir hükümetimiz var. Kadın sorunlarını aşmak için bu iktidardan kurtulacağız. Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Biz hukuk ve layık devletiyiz" dedi.

"ADD'DE AMAÇ BİLGİ ALMAK, BİR ARADA OLMAK"

Kadın Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ayşe Çelik, "Bana hiç kimse ADD'ye üye ol demedi. Derneğimizi 3 yıl önce iki üç bayanla kurduk. Muazzam bir çabayla 60-70 kişi olduk. Buraya gelen çay içmeye gelmiyor zaten. Amaç burada bilgi almak, bir arada bulunmak. Ben Cumhuriyet kadını olduğum için geliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından  hanımlar hep birlikte Andımızı okudu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.